Rasic ili postoji neko jeftiniji za istu stvar ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Rasic ili postoji neko jeftiniji za istu stvar ?

Ljudi hteo bih da ugradim plinski uredjaj u juga koji ima karburator.
    Gledao sam u oglasima i cene se krecu od 180e do 260e-koliko bi platio kod Rasica. Kod Rasica sam pre dve godine ugradjivao plin i prilicno sam zadovoljan kako je uradio, medjutim tada nije postojala tolika razlika u ceni izmedju njega i drugih.
    Zbog toga bih zamolio ako neko moze da mi da savet, da li da ugradim to na nekom drugom mestu i gde (posto se radi o veoma jednostavnom sistemu) ili da se otvorim i platim kod Rasica.
    Unapred zahvalan na svakoj pomoci
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Nemoj da me shvatis pogresno, a ni ostali: O kakvom "otvaranju" ti covece govoris? Kazes najjeftiniji 180, najskuplji 260 (ako me matematika jos sluzi prosek je 220). Govoris o 40 evra zaboga odstupanja od proseka? Koliko radis da bi zaradio 40eur? Koliko vrede tvoji zivci? Koliko vredi tvoje vreme? Koliko ti treba voznje da otplatis razliku od 40 eura? Koliko ti treba da potrosis 40eur u kafani? Koliko bi platio da auto moze da ti upali ili da te nije ostavio na putu kad se tako nesto desi, samo da ti se to ne desava? Koliko kosta slepovanje od tacke A do tacke B? Vec si zadovoljan prethodnim iskustvom i sad bi da okusavas srecu negde da bi prosao otprilike 40-80 eura jeftinije kod nekog drugog? Koliko ti vredi podrska nakon ugradnje (ako nesto ne bude u redu)? Koliko ce trajati taj servis za ugradnju koji ti ugradjuje za manje para? Da li ces moci da ostvaris garanciju? Zelis li da se vozis na majstorskom ringispilu i uzivas u njihovom pranju ruku(koji me podseca na nasu administraciju), i da kazes sebi da je ok jer si ustedeo 40 eur?

Sad cu jos da kazem jednu sjajnu misao koju sam cuo od poznanika i poslovnog partnera. Kaze on: Mi imamo eksperta za pomeranje kashike po stolu. To moze svako da uradi, al kad treba da se pomera kasika, mi kazemo "Stani, mi imamo eksperta za pomeranje kasike". Svi se sklone, dodje ekspert, pomeri kasiku gde treba, skloni se, i svi nastave da serviraju sto.

Mene (verovatno ni druge ovde) ne zanima da li ces otici kod Rasica, Dore, u Jugogas, kod nekog cetvrtog. Procitaj malo pozitivna i negativna iskustva o kojima smo pisali ovde na forumu, i sve ce ti se kasti samo.

Da sam ja moderator, kao sto nisam, zakljucao bi ovu diskusiju da se ne javljaju ovakvi poput mene i da gnjave ljude okolo

Comment

• APOGEE
      CBC Senator
      • 01.06.2005
      • 243
      • Beograd, Vracar

U principu, koliko sam do sada video na forumu, kod ugradnje plina vazi ona stara: ko ne plati ma nostu, platice na cupriji.
      Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• *Egon*
        CBC Senator XXL
        • 31.12.2004
        • 1232
        • Beograd, Dorcol, N 44

Treba reci da cena varira od kvaliteta komponenti koje se ugradjuje, a ne od cene ugradnje.
        Cena ugradnje uredjaja kod divljaka i u ovlascenim servisima je skoro ista, znaci razlika u ceni se odnosi na kvalitet i kolicinu onoga sto se ugradjuje.
        Garaza
        1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Bravo Egone!

Lepo bi bilo kada bi se na jednom yugu moglo zaraditi 100E, za ugradnju gasa. Medjutim ovo je jos uvek Srbija i tako nesto nije moguce. Mozda ja preplacujem opremu za gas koju nabavljam, mada ne verujem, ipak ovo radim evo vec skoro 6 godina, samo znam da je kopletan kit za yuga, sa svim potrosnim materijalom i naravno originalnim delovima LOVATO, kosta blizu cifre od 200E (190-200 kako kad).

Sta ugradjuju servisi koji ugradnju rade za 160-180E i kakva je njihova racunica, u to ne ulazim, samo znam da na tim "prostim" sistemima prolaze bolje od mene.

Ko zna. Mozda otvorim servis koji ce da radi sa jeftinim uredjajem, pa i konacna cena bude niza.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Davor
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2005
            • 498
            • Novi Sad

Re: Rasic ili postoji neko jeftiniji za istu stvar ?

Originally posted by jerry011
            Ljudi hteo bih da ugradim plinski uredjaj u juga koji ima karburator.
            Gledao sam u oglasima i cene se krecu od 180e do 260e-koliko bi platio kod Rasica. Kod Rasica sam pre dve godine ugradjivao plin i prilicno sam zadovoljan kako je uradio, medjutim tada nije postojala tolika razlika u ceni izmedju njega i drugih.
            Zbog toga bih zamolio ako neko moze da mi da savet, da li da ugradim to na nekom drugom mestu i gde (posto se radi o veoma jednostavnom sistemu) ili da se otvorim i platim kod Rasica.
            Unapred zahvalan na svakoj pomoci
            Po meni bolje ti je da das 260 kod Ivana i znas da ce valjati,a koliko se secam meni je prosle godine davao na tri rate bez kamate pa ga pitaj da li ima jos na rate,a dovoljno ti je da ti neki drugi majstor nastelu auto da trosi samo 1 litru vise od uobicajene pa ces veoma brzo izgubiti tih 40e,ali odluci kako hoces tvoji su novci niciji vise.

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

ocito su mu ponudili bugarski ili turski lovato! samo ti idi i neka kosta i 160 ako moze ali original uvek kosta i kosta ce!!!!
              razmisljas da jeftinije prodjes da bi ustedeo na gasu pa i da ustedis na ugradnji! je rekao neko da jare i pare ne idu uvek zajedno!

nemislim nista lose i ne reklamiram nikoga! dobro razmisli sta ce vise da te kosta na kraju pa odluci! najvise boli kada sam sebe udaris! da ne bude posle vi ste mi rekli tamo i od tada mi se auto rasturio!!!!
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• zec
                CBC Senator XXL
                • 05.01.2005
                • 450
                • bgd

Kao sto kazes venturi sistem je prilicno jednostavan pa je bolja ideja da plinski sistem ugradis sam. Tako ne bi davao novac za ugradnju imao bi garanciju a znao bi sta je ugradjeno. Nije mi namera da provociram ... samo razmatram mogucnosti. Takodje moras sve uraditi po propisu zbog atesta ako budes zeleo da uradis i to nekad. Dati 60e i imati podrsku servisa za kasnije odrzavanje (ili probleme) a na mestu gde si siguran da je posao uradjen kako treba. Mozda da ugradis sitem gde je jeftino a da odrzavas kod nekog pouzdanog (verujem da bolje zaradjuju popravljajuci tudje brljotine nego ugradjujuci nove sisteme)
                Sve gore napisano je iskljucivo moje misljenje i moguce je da ne odgovara istini!
                "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

Originally posted by IvanT
                  Ko zna. Mozda otvorim servis koji ce da radi sa jeftinim uredjajem, pa i konacna cena bude niza.
                  Ali se taj servis onda nece zvati Rasic, nego Shtekaric ili tako neshto - cimni me smislicu... Hmmm da! "$tekaric"
                  Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Dragan
                    CBC Veteran
                    • 18.09.2005
                    • 184
                    • U blizini Novog Sada

Evo cenovnik jednog od uvoznika Lovato uredjaja pa neka ljudi racunaju sami na cemu su.

[/url]

Comment

• ssteva2206
                      R.I.P. CBC Drug XXL
                      • 22.04.2005
                      • 106
                      • Beograd

@CikaKure

Ja sam pokrenuo temu o iskustvima sa servisima i serviserima. Procitaj je, poucna je. Recicu ti samo jos jednu stvar. Kod Ivana vec duuuugo nisam bio sa svojim kolima - nema potrebe. Zakljucak izvuci sam. Pozdrav

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Kao sto kazes venturi sistem je prilicno jednostavan pa je bolja ideja da plinski sistem ugradis sam.
                        Nije losa ideja.

Samo kada bude otisao u SUP Ljermontova, da uzme uput za atest, mora da ima racun od ugradnje na licno ime sa podacima od vozila i uredjaja. Ko ce to da mu izda? A ko izda, ..... Aca.

Mada, moze da uradi atest u nekom drugom gradu, gde mu to nece biti potrebno.
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Ovako glasi naslov
                          Rasic, ili postoji neko jeftiniji za istu stvar ?
                          Postoji mnogo njih jeftinijih, ali za istu stvar ne. Eventualno nekih 10-20tak EU jeftinije mozes naci za istu stvar.... ali da li menjati provereno mesto ugradnje zbog te tifre?
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

slazem se da je 180 evra malo ,da bi bilo sve orginal od opreme , plus i nesto da se zaradi
                            ali se neslazem sa ovim:
                            @IvanT " Samo kada bude otisao u SUP Ljermontova, da uzme uput za atest, mora da ima racun od ugradnje na licno ime sa podacima od vozila i uredjaja. Ko ce to da mu izda?"
                            treba drzava da odluci,da izdaje licence ili da vrsi atest..ovo ovako je bezveze skroz )
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Heinz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 1027
                              • Beograd, Voždovac
                              • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by IvanT
                              Samo kada bude otisao u SUP Ljermontova, da uzme uput za atest, mora da ima racun od ugradnje na licno ime sa podacima od vozila i uredjaja. Ko ce to da mu izda?
                              A šta rade u SUP-u sa starijim instalacijama?
                              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

Working...
                              X