Autogas u bosni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Goranp
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2006
    • 436
    • Banja Luka

Ne znam šta se dešava...
    Broj pumpi se rapidno povećava i koliko vidim svi rade.
    Ali nešto gledam zadnjih dana ovde gorivo tj cijena goriva pada i sada je negdje oko 1.70 i ima i dalji trend pada....
    Za razliku od benzina plin stalno skače.... sada je ovde u BL 0.90 najeftiniji a vidim već se prdaje i po 0.96....
    Znam da cijena plina ne prati cijenu goriva ali me nervira....

Odoh pogledati kakve su cijena na berzama
    Banjaluka Blog
    http://gradbanjaluka.blogspot.com
    Tattoo Picture
    http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Cena TNG-a je usko vezana za cenu benzina, ali ne prat trenutnu cenu vec onu od pre 3 meseca. Zasto je tako, ne znam, ali je tako. Sto u prevodu znaci da za 3 meseca ocekujte pad cena TNG-a.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• bmw735i
        CBC Senator
        • 07.05.2006
        • 258
        • Mostar
        • BMW 320i, 740i, 750i

Eh juče sam kraj puta pisao u budućem vremenu i izjalovi se.
        Ostadoh ja u Zagrebu radi plina bukvalno.

Sinoć sam oko 7 krenuo prema Hercegovini i onako ležerno znajući da imam još oko 100 km plina nisam tankao u Zagrebu nego odlučih to uraditi na autoputu ili u najgorem slučaju u Karlovcu.
        Greška greška greška na kvadrat.

Na autoputu prema karlovcu na Petrolovoj pumpi piše na tankomatu nema plina. Hajmo dalje odem u Karlovac ista benzinska isti natpis istim fontom na identičnom papiru.

E sad je već panika, odem ja do pumpara kaže on nema ti nigdje plina u okolici nešto im crklo u Sisku.

Srećom imam na laptopu spisak plinskih postaja u Hrvatskoj pa opalim zvati one najbliže jer imam oko 50 km autonomije na plin.

Nađem tek na benzinskoj prema bregani gdje je i BLABLA sipao.
        Vratim se u Zagreb a moj druklager se sve više čuje. Jebo te nevolje ne dolaze same nego u paru ili u trojki.
        Stignem u Zagreb odlučan da ću sutra naći neku pumpu i natankati pa krenuti na put još jednom, pičim širokim Zagrebačkim cestama trudim se da potrefim svako crveno, ali avaj ode druk ležaj na Slavoskoj aveniji kroz korpu i tu me sjeba totalka.
        Znam voziti međugasom ali zvuk koji se sad čuje nije nimalo lijep i auto nije za daleka puta da se ne saspe nešto gore.
        Danas sam zivkao pumpe po Zagrebu imaju neke plina one koje su Ina ili Proplin ostale škrguću zubima škrgućem i ja našao majstora da mi rastavi mjenjač dok ja donesem novu korpu i lager iz Mostara.
        A da je bilo plina ne bih prešaltao možda 10 puta do Splita i možda bi mi se sve to desilo blizu kuće gdje mogu i sam odraditi za muku izmjenu korpe i ležaja.
        BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
        Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C

Comment

• bmw735i
          CBC Senator
          • 07.05.2006
          • 258
          • Mostar
          • BMW 320i, 740i, 750i

Srećom kupio sam 750i automatika i sad iz ovih stopa idem mu promjenuti set lamelica da me i on nebi jebo na putu a ovom sam zapjevao pjesmu pod presu će on meni zakašlje li još jednom.
          Nema prodaje i tako dalje skinuti kožu motor i što valja i reži Mile.
          BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300

Comment

• Kenno
            CBC Senator XXL
            • 21.08.2006
            • 460
            • Zenica, BiH

Originally posted by bmw735i
            Onda krenete prema Zenici i nema ih na mapi do Tešnja. Doslovno nisam se niti trudio istraživati.

Nisam znao za Maglaj, ali u Jelahu(blizu Tešnja) sam čuo da ima pumpa, jedna ili više njih, ali ne znam tačno gdje i šta pošto nikad nisam bio.
            U samoj Zenici nigdje nema plina da se natoči, ali ima nekih 20 tak kilometara dalje. Naime, skrenete sa m-17 puta Zenica-Sarajevo na petlji u Lašvi(smjer za Travnik), za jedno 5km trebala bi da bude "Zovko" benzinska na kojoj pise da ima plina. Ako tu nema plina, nastavite dalje prema Travniku, trebalo bi da ima na par pumpi u blizini Viteza(tamo gdje je trgovacki centar Fis - ako ste mozda culi).
            Ipak sve ovo uzmite sa rezervom jer je temeljeno na onome sto pročitam na panoima pored pumpi sa cijenama goriva, jer mi auto nema plin, niti sam imao priliku da tankam neko auto sa plinom.

Comment

• Kenno
              CBC Senator XXL
              • 21.08.2006
              • 460
              • Zenica, BiH

PS
              Nije mi jasno, kada nema plina, zar se ne možete voziti i na benzin?

Comment

• bmw735i
                CBC Senator
                • 07.05.2006
                • 258
                • Mostar
                • BMW 320i, 740i, 750i

Prvo znam za pumpu u travniku (mislim da je hifa perol tank a neki drugi vlasnik pumpe) ali za ove u vitezu ne znam i nisu upisane nigdje.
                Imam problem sa injektorima kao vjerojatno i većina vozača injection automobila a to je da se usljed duge exploatacije na plin oni zaprljaju i ne rade kako treba.
                Jednostavno ne rade dovoljno pa se začepe i zaprljaju. Auto mnogo više troši i neće da upali ponekad na benzin.
                Dosadilo mi je već skidati benzinsku magistralu sa injektorima svako malo i čistiti ih. Živim sa tom greškom u nadi da će direct sistem jednog dana da pojeftini.

Comment

Working...
                X