Zaboravih da dodam... Ono upali na benzin pa vidi kak oe ponaša se odnosilo na upali SAMO na benzin, bez prebacivanja na plin. Pa vozi samo na benzin koliko moraš i onda čekaj da se ohladi pa opet pali na benzin da vidiš da li sad radi odmah kako treba.
Tako će se rešiti dilema ili skini klemne pa probaj da pališ opet SAMO na benzin.
Ako radi dobro onda....
probat ću tako, pa ćemo vidjet...
a bez obzira na to, valjalo bi dignuti obrtaje na kojima prebacuje na plini temp?
što se kalibracije tiče, iz razgovora sam shvatio da je bilo baš tako kako si opisao, on je to rješio u 5 min, prekopirao mapu i gotovo...
Ja znam da mnoge nerviram onim redom u potpisu da sam uvek u pravu ali šta da radim kad je tako
Da, trebalo bi povećati obrtaje, ovako ti prilikom paljenja motora već prebacuje na plin a motor se još nije stabilizovao u radu.
U prvih 30 sekundi motor radi po zadatom programu, ne prati senzore a to se ne slaže sa plinskom mapom.
Ne sumnjaj previse, postupi po naredjenju, jako rijetko nije u pravu...
Ako ti je zadato prebacivanje na 30 Celzijusa i 400/min., onda ti je ovaj prvi dio determinanta, tj. zavisi samo od toga, jer ove obrtaju ima uvijek (kada radi motor)... I dalje ce ti trebati isto vrijeme za zagrijavanje tekucine na tu temperaturu, bez obzira sto obrtaje podigne na npr. 1.500min...
Da li bi dizanje temperature na npr. 35 Celzijusa u buducnosti pomoglo oko stabilizacije rada motora ?
Samo podizanje obrataja neće sprečiti problem ali će pomoći motoru da neprimetno predje sa benzina na plin. Omogućava da se potroši zaostalo gorivo i da krene novo pa nema zbunjivanja motora.
I dalje mislim da je samo mapa u pitanju, treba to preštelbati i sve će biti ok.
Ne sumnjaj previse, postupi po naredjenju, jako rijetko nije u pravu...
Ako ti je zadato prebacivanje na 30 Cº i 400/min., onda ti je ovaj prvi dio determinanta, tj. zavisi samo od toga, jer ove obrtaju ima uvijek (kada radi motor)... I dalje ce ti trebati isto vrijeme za zagrijavanje tekucine na tu temperaturu, bez obzira sto obrtaje podigne na npr. 1.500min...
Da li bi dizanje temperature na npr. 35 Cº u buducnosti pomoglo oko stabilizacije rada motora ?
da, jasno mi je otpočetka da jedno isključuje drugo. majstor je smatrao da je temp relevantna, čovjek je godinama u tome, zna što radi.
gledajući s aspekta okretaja motora, apsolutno je neprimjetno prebacivanje s benzina na plin, bilo to u leru ili u vožnji, tako da nije napravio grešku što je stavio da su obrtaji zapravo nebitni za prebacivanje...
pojavio se drugi problemčić, a to je da recimo nakon duže vožnje ili dužeg rada klime, auto radi neobično na plinu u leru, točnije obrtaji mu varijaju za nekih +/- 30 kao po sinusoidi, gore dolje... jasno, to samo na plinu, na benzinu je sve OK.
pretpostavljam da mu je slaba smjesa ili?
svaka sugestija dobrodošla
Comment