Subaru na gas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • agw
    CBC Veteran
    • 20.04.2008
    • 125
    • Novi Sad

Subaru na gas?

Informacija od danas. I u nove Subaru automobile ce se moci ugradjivati gas, a da ostane garancija.
    Uvoznik i dileri pregovaraju sa BRC-om. Bili su ljudi iz Italije i sada se ceka realizacija dogovora. Kako ce sve to izgledati u detaljima zavisi od uvoznika.
  • antap
    CBC Član
    • 28.07.2006
    • 62
    • Beograd

Lepo zvuci, ali gledajuci bar novu imprezu, ako joj stavis gas, od gepeka ne ostaje nista. Jedino manji gepek onda ima Yugo sa Peugeot motorom kojem je rezervni tocak 'fabricki ugradjen' tako sto je bacen u gepek.
    vlasnik Xsare Picasso 1.8 + plin

Comment

• agw
      CBC Veteran
      • 20.04.2008
      • 125
      • Novi Sad

Originally posted by antap
      Lepo zvuci, ali gledajuci bar novu imprezu, ako joj stavis gas, od gepeka ne ostaje nista. Jedino manji gepek onda ima Yugo sa Peugeot motorom kojem je rezervni tocak 'fabricki ugradjen' tako sto je bacen u gepek.
      Zapremina mu je 350l sto je stvarno malo za kola od 4,41m, no to je ocigledno posledica zadnjeg diferencijala. NPR C4 ima prtljaznik 320l a kraci je 20-ak cm a Ceed SW je duzi za 9cm a ima 520l.

Dakle pemerio sam prostor za rezervni tocak. Precnik je veliki, preko 65cm ali je plitak, samo 15cm, posto rezervna guma nije pune velicine. Najplici toroidni rezervoari koji se nalaze kod nas su 18cm visoki.

Jedan takav od 18cm imam ugradjen u Picantu, ali tamo je bio ispod ploce u prtljazniku prostor za pribor i alat od jedno 5cm koji sam izvadio i napravio novu plocu, tako da mi se prtljaznik nije smanjio. Slicna konstrukcija je i kod Kie Ceed-a.

Odlucio sam se za kupovinu Subarua zbog pogona na 4 tocka i narocito zbog reduktora tako da cu morati da smanjenja prtljaznika resim na neki drugi nacin.

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Postoji jos samo opcija ako moze da se montira ispod auta sto mislim da kod tog vozila ne moze ili da se stavi toroidna boca ali vertikalno ali takve se tesko nalaze u Srbiji. I to je pitanje da li moze da stane.
        Naravno da bi mogao mozda i da se modifikuje multiventil (sonda i plovak) "samo" da se jos nadje majstor ko bi se zezao sa tim.
        Drugim recima, tesko ce se pomiriti svi ti kompromisi.
        Ipak je to takvo vozilo kakvo je i tesko sta moze da se izmisli.
        Koji je to tacno model u pitanju kad je toliko vazno sto ima reduktor i sto je 4x4?
        Pitam zato sto normalim ljudima 4x4 pravi uglavnom samo stetu u vidu gubitaka i povecane buke a ono dobro se skoro nikad i ne koristi.
        Ovde mislim na obicne automobile a ne na pro terenski orijentisane.

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

A moze i da se stavi 20l/244 samo je to malo atonomija od 200 km max. Po gradu je OK ali za putovanje je malo smor da stalno razmisljas gde ces sada da natocis...
          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• JNC
            CBC Senator XXL
            • 19.12.2006
            • 1332
            • Beograd

Pa odavno moze u subaru gas, a da imas garanciju, ne kontam sta je tu novo.
            To je jedini japanski auto da to moze.

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Moze plin i na Suzuki, bar moja koleginica ima na novom Swiftu.

Comment

• agw
                CBC Veteran
                • 20.04.2008
                • 125
                • Novi Sad

Originally posted by JNC
                Pa odavno moze u subaru gas, a da imas garanciju, ne kapiram sta je tu novo.
                Vec nekoliko meseci se odlucujem za kupovinu Impreze i dobijao sam i ja razne informacije:

1. Moze kod svakog servisa za gas koji je ovlasten od proizvodjaca opreme
                2. Moze kod jednog koji je serviser za Subaru, ali je bezobrazno skupo
                3. Moze u jednom mestu blizu Novog Sada - tu su uradili vec nekoliko komada

Sve ovo na nivou rekla kazala. Otprilike, ako se nesto desi mi onda odredjujemoda li je problem nastao zbog ugradnje gasnog uredjaja ili ne. Ovo mi se nije svidjalo jer uvek moze da te zavrnu i da prebace krivicu na gasadzije.

Sve u svemu sada sam krenuo u kupovinu i dobio informaciju da se pregovara zvanicno sa BRC-om.

Comment

• agw
                  CBC Veteran
                  • 20.04.2008
                  • 125
                  • Novi Sad

Originally posted by dranix

Koji je to tacno model u pitanju kad je toliko vazno sto ima reduktor i sto je 4x4?
                  Pitam zato sto normalim ljudima 4x4 pravi uglavnom samo stetu u vidu gubitaka i povecane buke a ono dobro se skoro nikad i ne koristi.
                  Ovde mislim na obicne automobile a ne na pro terenski orijentisane.
                  Impreze 1.5 i 2.0 standardno imaju klasicne reduktore sa rucicom. Subaruov stalni pogon na 4 tocka drasticno poboljsava performanse na klizavom putu

http://www.youtube.com/watch?v=t09ExAUg ... re=related

Istina je da je potrosnja veca, istina je da je maksimalna brzina manja, a ubrzanja slabija nego kod modela slicne snage sa pogonom na 2 tocka, ali to nema veze ako se uzme u obzir povecanje sigurnostiu voznji po losim putevima. Ja idem 6-7 puta godisnje u CG ukljucujuci i zimi a ko je isao tim putevima zna o cemu se radi.

Danas sam prodao moju trecu Ladu Nivu i zamenujem je Imprezom. Asfaltirali su mi 3km puta do kuce na moru i ne trebaju mi kola sa visokim klirensom, ali mi trebaju kola koja mogu da povuku prikolicu sa camcem i prtljagom (~1000kg). Camac svake godine prvo spustam u Dunav, pa ga izvlacim, pa ga vucem na more, pa ga spustam u more, pa ga izvlacim iz mora, pa ga vucem na Dunav, pa ga spustam u Dunav, pa ga izvlacim iz Dunava. Sve ovo je problematicno bez reduktora i pogona na 4 tocka. Onaj ko je probao nekada da izvuce camac sa prikolicom iz mora bez reduktora i pogona na 4 tocka zna o cemu govorim. Naravno, falice mi prava blokada diferencijala, ali se nadam da ce mi Subaruov sistem prenosenja snage pomoci (vidi gore na You Tube).

Drugo, svako ko je vukao tesku prikolicu po brdskim putevima zna koliko je to lakse raditi sa reduktorom kada se prenosni odnosi "skrate" na pola, pa se mnogo lakse pronadje pravi prenosni odnos. Kola se mnogo manje muce, niti je potrebno naterivati visoke obrtaje, niti se muce u visem stepenu sa niskim obrtajima,

Dakle kada sam pre nekoliko meseci slucajno video da Impreza ima reduktor, a pri tom izgleda kao normalan auto srednje klase, odluka o kupovini je doneta. I jos je jeftinija od konkurenata sa pogonom na 2 tocka sa ostalim slicnim karakteristikama, a izgleda da sam i ostario jer me sve vise nervira drmusanje i nedostatak klime u Nivi.

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Ok. To je vec nesto drugo.
                    Ipak, mislim da je vozilo suvise lako za prikolicu od oko 1000kg i voznju po takvim putevima kakvi su u CG.
                    Budi siguran da neces biti uopste sasvim zadovoljan tim delom u vezi prikolice.
                    Lada Niva je ipak kamion i ne verujem da postoji iko ko je voli i uziva u voznji.

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

niva 1.7 vs. impreza 1.5
                      1285kg 1310kg
                      80ks 107ks

ako uzmes u obzir da subaru sigurno ima manje gubitke u prenosu, onda se ova dva auta ni po cemu ne mogu porediti. niva mozda ima prednost u bespucu, a kad je u pitanju prikolica, izvlacenje i sl, tu nema sta da trazi.
                      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• JNC
                        CBC Senator XXL
                        • 19.12.2006
                        • 1332
                        • Beograd

Evo komsija ispod mene uzeo imprecu za 1.5 motorom sve sa plinom i ima covek garanciju i sve normalono, auto ga je skuplje izasao nekih 1500e zbog plina.

Comment

• agw
                          CBC Veteran
                          • 20.04.2008
                          • 125
                          • Novi Sad

Originally posted by dranix
                          Ok. To je vec nesto drugo.
                          Ipak, mislim da je vozilo suvise lako za prikolicu od oko 1000kg i voznju po takvim putevima kakvi su u CG.
                          Budi siguran da neces biti uopste sasvim zadovoljan tim delom u vezi prikolice.
                          Lada Niva je ipak kamion i ne verujem da postoji iko ko je voli i uziva u voznji.
                          Ima i taj podatak kod Subarua. Moze da vuce 1500kg (Towing capacity (kg) 1,500)

Kao sto je neko vec napisao Lada je nesto laksa, ali ima manju snagu. Uvek mogu da smanjim teret u prikolici jer sama prikolica i camac imaju oko 500kg a ostalo je teret u prikolici.

Istina jednom sam sa Nivom prevukao od Pljevalja do mora na prikolici za camac 1500kg drveta i jos 400kg na krovnom nosacu. Nismo mogli da idemo brze od 50.

Znam da postoji mogucnost ugradnje gasnog uredjaja kod jednog dilera Subarua ali mi se cini da je ta cena bezobrazno visoka1500€- ispravite me ako gresim.

Comment

• Alexandar
                            CBC Član
                            • 14.06.2005
                            • 68
                            • Futog, Vojvodina

Originally posted by JNC
                            Pa odavno moze u subaru gas, a da imas garanciju, ne kapiram sta je tu novo.
                            To je jedini japanski auto da to moze.
                            Moze od skoro i na Nissan automobile gas, a da ostanu u garanciji.
                            Panonski Mornar
                            ALMERA 1.5S Tekna

Comment

• JNC
                              CBC Senator XXL
                              • 19.12.2006
                              • 1332
                              • Beograd

Za suzuki sam prevideo, da moze, znao ali smetnuo sa uma, a za Nissan nisam, to je odlicno.

Comment

Working...
                              X