VOLTRAN sequent?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • redbull
    CBC Član
    • 07.06.2008
    • 31
    • nis

VOLTRAN sequent?

Imam relativno povoljnu ponudu da ugradim sekvencijalni gasni uredjaj marke VOLTRAN u moj BMW 523 E39 sa 6 cilindra.
    Interesuje me da li neko od vas ima takav uredjaj ili poznaje nekog ko ga ima i kakva su iskustva.
    Znam da je vec pisano o tome ali vidim da se niko dugo nije javio na temu Voltran-a. Lik iz servisa mi daje garanciju od godinu dana i kaze da ce to besprekorno raditi. Citao sam po nekim engleskim sajtovima i vidim da hvale Voltran, a s druge strane ovde kod nas i nisam naisao na neke podatke. Uglavnom ljudi ili ne znaju ili pricaju negativno o njemu.
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Javice se i ljudi sa konkretnim iskustvima, ali cu ti pokusati sazeti ono sto sam ja zapamtio iz toga, a to je da je oprema koja je bila nabavljiva lokalno, bila dosta starija, i losija od one za truli zapad, podrska uvoznika nikakva, softver los itd... Dakle relativno puno para za jako malo muzike, pa su i odustajali od rada s njima... Da ih ne bi kasnije glava bolila od reklamacija musterija, koje oni moraju da popravljaju, a uvoznika koji je prodao opremu boli ****...

To je bilo ukratko...

Comment

• KeleA
      CBC Član
      • 09.03.2008
      • 65
      • Petrovgrad

Ja sam hteo da ugradim Voltran u svoj auto (posto sam i ja mogao da ga dobijem "skoro" dzabe i ja sam gledao i citao iskustva ljudi preko , ali se ispostavilo da oni imaju totalno drugacije delove od onih koji se ovde nabavljaju, pa sam tako posle duze rasprave kupio Stag sistem i ugradio ga u auto i sa njim sve funkcionise super i nema problema.

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Sta je to relativno povoljna ponuda? U parama mislim.
        Nadam se da nije tajna jer u protivnom nemamo predstavu ni o cemu.
        Zanimljivo je da se bar zna koliko sta kosta da bi se doneo neki zakljucak o tome koliko je ko od majstora eventualno bezobrazan da ne kazem neposten.
        Osnovna stvar u svemu je poverenje u majstora pa tek onda cena.
        Ti pitas nas za misljenje a mi ne znamo da li je taj tvoj majstor spreman da se "zabavlja" sa tobom cesto kad pocne da se lomi plastika.
        Vozis motor sa sest cilindara na ovu skupocu i razmisljas o tome koliko kosta gasna instalacija. Dok razmisljas vec si potrosio tu razliku u ceni.
        Bolje da si nas pitao koji je gas servis siguran i ima normalnu cenu i normalan kvalitet ugradjene opreme kao i servis posle ugradnje.
        Da si citao forum mogao si da vidis da se Voltran neslavno pokazao zbog kvaliteta izrade pa ga zato niko od majstora ko je i malo svestan ne ugradjuje jer nema vremena za reklamacije.
        Nije do majstora to sto nesto nije izaslo iz fabrike kako valja ali JESTE ako to nekome i ugradi i jos mu unapred kaze kako ce to super raditi.
        Malo je ljudi danas uopste koji moralno i materijalno stoje sto posto iza onoga sto su obecali ili uradili. Mislim da je to svima jasno.
        Jevtino se ne isplati ni majstorima ni musteriji ali jos to "samo" treba da shvate.
        Vozis BMW sto znaci da jako dobro znas sta valja a nadas se da ces dobiti nesto dobro za malo para. Na osnovu cega?
        Nikako ne mislim da trebas da pustis da te neko odere ali se cene uglavnom znaju kao i odredjena iskustva sa odredjenom opremom tako da to nije neki problem.
        Ako se ne varam imas bar jednog nama poznatih majstora koji ugradjuje solidnu opremu u tvojoj blizni.
        Nisu bas svi majstori na dalekom hladnom severu ako ti je samo to problem.
        Salim se malo. Ovo ce procitati i mnogi drugi pa nemoj nikako da se osecas prozvanim. Jednostavno SUMNJAJ u Voltran koji se uvozi u Srbiju.
        Imas ovde na forumu negde crno na belo mail izvinjenja njihovog menadzera iz Turske.
        Znaci, moz' da bidne da je i dobar ali ne mora da znaci a i oni to znaju. Sto je najgore to zna i uvoznik ali je bezobrazan. Sta drugo reci? Svasta se radi za saku dolara.

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

cena?
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• redbull
            CBC Član
            • 07.06.2008
            • 31
            • nis

Cena za Voltran sequent prema meni bi bila 500 eur sa ugradnjom i garancijom od godinu dana. Ja znam jednog jedinog lika koji ima Voltran i vozi BMW 535 i zadovoljan je. Upravo iz tog razloga sam i postavio pitanje ovde. Vidim da niko nema nisto pozitivno da kaze za taj sistem ali niko i ne vozi auto sa Voltranom.
            Sve to me podseca na pricu o "italijanima" i "nemcima" kad su marke automobila u pitanju. Kad sam hteo da kupim Alfu 166 svi su mi pricali ma bezi sto dalje od toga. A kad sam ih ja pitao sta je problem sa Alfom 166, oni bi odgovarali: "Pa kako sta, pa to je italijan". A pritom niko od njih nije ni vozio Alfu nego je cuo da je od ortakovog ortak ortak, pa njegov brat od strica imao neki problem sa Alfom. Tako i ovo sa Voltranom, svi su nesto culi i svi kazu da ne valja ali ne javlja se niko ko ga je stvarno testirao u praksi.
            Voleo bih i da se jave i ljudi iz Nisa i preporuce mi neki dobar servis za ugradnju gasa u Nisu ili okolini.
            Dvoumim se izmedju Voltrana i AC-a, ali po svemu sudeci ipak ce biti AC. E sad, cena za AC kod ovih sto sam se raspitivao je od 620 do 750 eur.

Comment

• KeleA
              CBC Član
              • 09.03.2008
              • 65
              • Petrovgrad

idi kod Galilea u Leskovac da ti to sredi i bices zadovoljan (i sa cenom)

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Tako i ovo sa Voltranom, svi su nesto culi i svi kazu da ne valja ali ne javlja se niko ko ga je stvarno testirao u praksi
                nov si na forumu, prebrzo zakljucujes a onda to ispadne pogresno.
                ovde je vise nego dovoljno detaljno testirano kroz praksu, pa jos to i opisano.

potrazi, i sam procitaj izvestaj iz prve ruke...pre nego pocnes od pretpostavki.

kod nas, AC Gaz ima bolju podrsku i vec se dokazao.

pri tome glavni faktor je ljudski faktor, dakle majstor koji ugradjuje.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Ako imas dovoljno para ugradi AC ili nesto drugo kvalitetno. Ako nemas neka ti je bog u pomoc sa Voltranom.
                  Svi mi smo ti rekli TACNO STA JESTE a ne sta mislimo da jeste i niko ne kaze da ces obavezno imati problema sa Voltranom ali da je jako moguce pa ti sad vidi da li si spreman na takva iznenadjenja ili nisi za neku tu i tu razliku u ceni.
                  Problem je u tome sto je uvezeni Voltran u Srbiju za tzv. "treca trzista" (Indija, Pakistan, Iran, itd) pa u skladu sa tim je i kvalitet izrade ali i cena. U Turskoj izgleda nema skarta jer ocigledno ima ko sve to da kupi da se ne baci. Bukvalno je to najveci problem. Napravljen je kao nogama.

Comment

• redbull
                    CBC Član
                    • 07.06.2008
                    • 31
                    • nis

Najverovatnije cu ugraditi AC. Ipak necu da razmisljam za razliku od 120 eur.
                    Sve sto je na domacim sajtovima i forumima pisalo za Voltran sam procitao i skoro da nigde nisam procitao nesto pozitivno. Otvorio sam novu temu, cisto iz razloga da vidim da li postoji neko ko ima Voltran u svom autu izvestan period i da cujem njegova iskustva. Ali takvog izgleda da nema ili ne cita ovaj forum.
                    Sad jos da nadjem nekog pouzdanog majstora ovde u Nisu ili okolini i da resim to.

Comment

• gorky
                      CBC Senator XXL
                      • 08.06.2007
                      • 860
                      • Vojvodina,Kikinda

krenuo si obrnutim redosledom,ne traži prvo uređaj,već prvo traži majstora a on će znati šta i kako da ugradi

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

@redbull

Da li siguran da je cena koju si naveo za motore od 6 cilindara?

Pre će biti da je za 4-voro cilindrične.
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• redbull
                          CBC Član
                          • 07.06.2008
                          • 31
                          • nis

@IvanT

Da, siguran sam za cenu. Cene i za AC-Tomasseto kombinaciju i za Voltran koje sam naveo su za motore sa 6 cilindara.
                          AC-Tomasseto 620-750 eur
                          Voltran 500-650 eur
                          Naravno, zavisno od servisa.

@Gorky

Nisam krenuo obrnutim redosledom, nego sam raspitujuci se po Nisu za servise i majstore naisao na ponudu i za Voltran.

Comment

• Plinadzija
                            CBC Senator XXL
                            • 29.07.2008
                            • 1514
                            • Paracin

Onda uradi AC za 620 eur. To ti je extra jeftino, iskreno, ja ti AV ne bih radio ispod 800 mrskih okupatorskih. Dobio si cenu za 4 cyl.
                            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• error
                              CBC Veteran
                              • 28.03.2008
                              • 175
                              • beograd

ja mislim da je bolje pitanje:
                              jel video neko nekad gori uredjaj od voltrana?
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                              X