Detonacija prilikom startovanja motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: Detonacija prilikom startovanja motora

- Detonira samo prilikom startovanja motora, u vožnji perfektno radi i na benzin i na plin.
    - Posle jedne od detonacija sam ga prebacio stalno na benzin (uključen plinski uređaj) i nije pomoglo, detonirao je opet.
    Ove dve stvari su presudne za ovaj slučaj...

Ako ne valjaju gasni brizgač(i), rad na gasu ne može da bude pravilan, tj. jedan ili više cilindara bi imao misfire.
    Takođe, druga stavka govori, da čak i solucija da je brizgač neispravan i da stalno propušta gas pada u vodu, jer bi se taj gas potrošio u vodu od isparivača do usisne grane prilikom vožnje na benzin, pa bi usisna grana bila prazna prilikom sledećeg startovanja motora.
    Čak da se kojim čudom desi da su neispravni i reduktor i neki od brizgača, pa da gas stalno curi, rad na benzinu ne bi bio pravilan. ...
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Posle jedne od detonacija sam ga prebacio stalno na benzin (uključen plinski uređaj) i nije pomoglo, detonirao je opet.
      - Kad sam odvojio plinske dizne, isključio uređaj na skidanjem osigurača i zatvorio ventil na boci, nije bilo detonacija (dakle, u pitanju je plin a ne benzinska para).
      Ja sam se bazirao na drugi red, prevideo sam nastavak prvog reda. Sad me zanima ako se zna, posle koliko vremena se desila prva detonacija kad se vratila plinska instalacija u funkciju. Mala curenja će lambda sonda lako kompenzovati bez paljenja greške. Ili curi ili je toliko loše namešten da zatvori skroz benzinske dizne što se sve opet može videti na softveru za plin ili bilo kom skeneru.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• MaliRadojica
        CBC Član
        • 06.03.2009
        • 95
        • Beograd

Originally posted by Dora
        Posle jedne od detonacija sam ga prebacio stalno na benzin (uključen plinski uređaj) i nije pomoglo, detonirao je opet.
        - Kad sam odvojio plinske dizne, isključio uređaj na skidanjem osigurača i zatvorio ventil na boci, nije bilo detonacija (dakle, u pitanju je plin a ne benzinska para).
        Ja sam se bazirao na drugi red, prevideo sam nastavak prvog reda. Sad me zanima ako se zna, posle koliko vremena se desila prva detonacija kad se vratila plinska instalacija u funkciju. Mala curenja će lambda sonda lako kompenzovati bez paljenja greške. Ili curi ili je toliko loše namešten da zatvori skroz benzinske dizne što se sve opet može videti na softveru za plin ili bilo kom skeneru.
        Možda nisam bio dovoljno precizan:
        - Vožen samo na benzin, sa komplet povezanom plinskom instalacijom (gori lampica pored volana), radi kompjuter za plin - detonirao
        - Odšlepan kod automehaničara (oprane benzinske dizne, zamenjene svećice), ZATVOREN PLIN NA BOCI, IZVUČEN OSIGURAČ ZA PLINSKI KOMPJUTER, SKINUTI KABLOVI SA PLINSKIH DIZNI I ONI ZA VEZU BENZINSKIH SA PLINSKIM KOMPJUTEROM, VRAĆENI DIREKTNI KABLOVI NA BENZINSKE DIZNE) - vožen tako 20 dana - nije detonirao
        - U servisu za plin vraćena instalacija, naštelovan plinski kompjuter, VOŽEN MESEC I PO DANA, bio dat kontakt 2 minuta bez paljenja - detonirao. Ako ima kakve veze, prethodni dan izbačen katalizator, ali sam ga vozio ta 2 dana...

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Ispravite me, molim,ako grešim.
          Zar taj 1,8l VVT motor nema metalnu usisnu granu,a plastika je od kućišta leptira gasa do kućišta filtera vazduha?
          Ako je tako,kakve su to onda detonacije? Ako je tako,kakav je varijator usisne bregaste?
          Ako nije tako,izvinjavam se!

Comment

• MaliRadojica
            CBC Član
            • 06.03.2009
            • 95
            • Beograd

Pa sad ne znam tačno šta se smatra pod nazivom "usisna grana". Imaš 4 okrugle metalne cevi koje idu od motora, slede gumene kratke cevi sa šelnama, posle toga velika crna plastična kutija u kojoj se nalaze leptiri, pa valjda protokomer, pa filter.
            E, ta "velika crna plastična kutija" je pukla. Inače, ima 1 ulaz za vazduh (od protokomera) i 4 izlaza (preko gumenih kratkih cevi). Ranije su pucale okrugle gumene cevi (ili su se skidale sa grane usled detonacije).
            Što misliš da ima veze sa varijatorom?

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Pa variator zakrene bregastu da ranije otvara usisne ventile, a može i da zaglavi pa na malim obrtajima vraća plamen u usisnu granu kao recimo kad izgore usisni ventili,a može i da u momentu kada pokušaš da startuješ motor normalno ugao predpaljenja bude nešto veći nego na leru tj. ranije a varijator zaglavio i to je to i varnica i gorivo.Dobra varnica i puno smeše,samo na pogrešnom mestu.
              Inače,znam da OMVL Dream radi odlično posao i na mnogo zahtevnijim motorima.

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Oprostite mi na sledećim redovima ali jače je od mene! Zar nije najveća pomoć sebi odvesti auto kod Majstora i imati poverenja u njega i ne prihvatiti kao varijantu "ja stavio novu onu mnogo najskuplju granu kad i ona puče, eto šta bi sad,kad je italijan bio auto,kupi g II diesel i bog da te vidi". Druže, ipak je to malo složeniji auto i neda se ovako popravljati kad malo bolje ja to sam sa sobom promislim.Slažeš li se?

Comment

• MaliRadojica
                  CBC Član
                  • 06.03.2009
                  • 95
                  • Beograd

Druže, ako malo pažljivije pročitaš šta sam napisao, videćeš da je auto 300km od mene i da pokušavam da pomognem majstoru kod koga se nalazi.
                  Takođe možeš pročitati da je već bio u jedinom ovlaštenom servisu za te uređaje u Beogradu.
                  A ovo sa varijarorom "pije vode" donekle... Ima logike.
                  Inače, za..o sam se za Golfa, ne shvataš valjda ozbiljno da bih ga kupio...

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Ma naravno da ne mislim da bi vozio g II d posle Lancie, samo predlažem kvalitetnog majstora koji zna šta radi pa makar ga na šlepivozio 300 km.
                    To što je servis ovlašćen ne znači obavezno da tamo majstori znaju šta treba da rade - gledam to svaki dan, manje -više.
                    Da pojasnim, ja sam ljubitelj sličnih čeza i sam posedujem 2 modela sa takvim motorima i posao mi je da znam ono predhodno, ali isto tako znam da će takav motor naš prosečan majstor shebati vrlo brzo jerbo se nema vremena za edukaciju a i matoro se za te konfijuktere. Želim da pomognem a ne da stvorim konfuziju jer znam da majstor koji nezna gde da "gleda" džaba mu je i prstom pokazivati.Zvučaće čudno, ne gleda se tu očima.Nisam imao nameru da se šegačim sa bilo kim niti da koga vređam.

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Geometrija nase domovine nije komplikovana, al' mozda bi bilo korisno da znamo u kom gradu je auto?
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• MaliRadojica
                        CBC Član
                        • 06.03.2009
                        • 95
                        • Beograd

@Stratos
                        Pa ja sam tvoj post protumačio kao krajnje dobronameran.

@deki-ascona
                        Pa nije prema Nišu...
                        Užički region.

Inače je majstor koji ga radi OK, ima diagnostiku za benzince, ima i dobre rezone, nije dunđer. Ali nema rezervne delove za taj motor i dijagnostiku za plin.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Originally posted by Stratos
                          Pa variator zakrene bregastu da ranije otvara usisne ventile, a može i da zaglavi pa na malim obrtajima vraća plamen u usisnu granu kao recimo kad izgore usisni ventili,a može i da u momentu kada pokušaš da startuješ motor normalno ugao predpaljenja bude nešto veći nego na leru tj. ranije a varijator zaglavio i to je to i varnica i gorivo.Dobra varnica i puno smeše,samo na pogrešnom mestu.
                          Ovo je totalno pogrešno.

https.autogas.rs

Comment

• VVLAJKO
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2008
                            • 484
                            • Nis
                            • Audi A4, Primera p12

Obavezno proverite stanje zupcastog kaisa! skinite plastiku i kais i proverite jesu li svi zubi na broju!! Taj motor ima komplikovan sistem razvoda tj. kais je dugacak ima 168 zuba i pogoni i dva vratila za uravnotezenje vibracija, i mana im je da hoce da,,obrise'' nekoliko zuba sa kaisa.Za uzubljenje i proveru istog je neophodan poseban alat za blokadu bregastih i jedino pomocu njega moze da se utvrdi da li je motor zaista u fazi. Ja sam imao u servisu identican slucaj i polomili smo sto ja sto majstori usput dok se dovuk'o do nisa 3 grane, a lepili smo ih i varili x puta
                            Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Originally posted by Dora
                              Originally posted by Stratos
                              Ovo je totalno pogrešno.
                              Šta sam konkretno pogrešno napisao? Gledam i nije mi jasno.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Ima neki automobili koji imaju tu andrmolju koja često crkava, nećemo ih imentovati da se braća ne naljute E sad kad njima dosadi da bacaju pare na popravku oni to lepo blindiraju i teraju auto bez toga, kao da je zaglavljen. Bio varijator uključen ili isključen, bregasta je ufazi sa radilicom a time i paljenje. Varijator će uticati na vozne osobine (ne toliko) ali neće na to što si rekao.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X