Čitao sam ranije odgovore na slična pitanja ali ipak moram da priupitam. Da li je teoretski moguće da nešto nije u redu i da auto dok radi na plin dobija i malo benzina? Naime desile su sve dve stvari u poslednje vreme. Indikator količine benzina padne u toku vožnje na plin iako se pre toga uvek dešavalo isključivo prilikom ili neposredno posle vožnje na benzin. Sad je ovo uglavnom pravilo. Međutim ovo ne bih ni pitao da se ipak još jedna stvar paralelno sa tim ne dešava. A to je da paralelno sa ovim primećivanjem ponašanja indikatora, kilometraža vožnje na "plin" je povećana za 50 km na otprilike pola rezervoara. Znači u početku sam prelazio maksimalno do 250 km a u zadnje vreme je prosek oko 300 km kad mi se upali rezerva koja se pali otprilike kad potrošim pola rezervoara i to sve uglavnom gradske vožnje. Ovo me navodi da povećanje pređene kilometraže nije uzrokovanom "boljim kvalitetom" gasa nego možda ipak postoji i neka druga mogućnost. Vozilo je Dacia Logan 1.4 sa Tomaseto instalacijom za gas. Znači zanima me da li može postojati neki kvar ili poremećaj koji može dovesti da istovremene potršnje i gasa i benzina (u doduše maloj količini) ili je to sve samo do pokazivača goriva koji je počeo drugačije da se ponaša posle 7-8 meseci vožnje sa gasom?
pozdrav svima i unapred hvala na sugestijama.
pozdrav svima i unapred hvala na sugestijama.
Comment