Da ipak ne troši benzin kad je na plinu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sacipko
    CBC Član
    • 20.06.2009
    • 36
    • Niš

Re: Da ipak ne troši benzin kad je na plinu?

Ja imam Volvo S70 T5, i sekventni plinski uredjaj (neznam koje marke), auto neverovatno mnogo trosi 20-25l/100 kmh grad, i primetio sam da mi je za desetak dana potrosio skoro 10 l bezolovnog benzina. Jeste da ide kao blesav (240 ks), ali mislim da i ta brzina ne zasluzuje tu potrosnju jer ne jurcam po gradu, vec vozim sporo bas zbog potrosnje.
    Brinu me neke stvari (ne tehnicke prirode kao sto ste izneli) vec plasticno (ne razumem se u plinske uredjaje i ako sam po struci auto mehanicar) da li je moguce da na neki nacin trosi to gorivo i postoji li mogucnost da se smanji ta potrosnja? Jer nemoguce je izdrzati potrosnju od 20-25 litara (i ako je plin) i plus jos 15-tak litara bezolovnog mesecno (prelazim dosta km) Ipak, ako hocu brzu voznju, prebacicu na benzin i kraj.

I da... kad hocu da preteknem na magistralnom putu recimo, uvek prebaci na benzin, i ako to nije zustro preticanje (mangupsko, ako me razumete), vec najnormalnije sa malo vecim gasom (magistrala). treba mi da to prebacuje, ako moze, ipak malo kasnije, kad hocu da probudim te konjice ipak je dosta snazan.
    I naravno postoji li kvalitetan srvis takvih uredjaja u Nisu, ako neko zna?

Nadam se da nisam bio konfuzan, jer sam zeleo mnogo stvari da kazem u jednom postu
    Renault Espace III 2.0 16v

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Moraš navesti tačno koji je plinski uredjaj i snaga isparivača ili bar koji je model isparivača da bi se nadalje odgovaralo. bez toga nema smisla.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sacipko
        CBC Član
        • 20.06.2009
        • 36
        • Niš

A gde to pise na boci ili kod brizgaljaki? NA italijanskom pise... Iz italije je uvezen

Comment

• sacipko
          CBC Član
          • 20.06.2009
          • 36
          • Niš

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Daklem težak primer šabanerije i to iz italije U pitanju je E@gas One što sam ja ugradjivao ne sećam se da imaju jači isparivač, to jest primeren tom motoru, zato prebacuje na dodavanje gasa a verovatno ima i podosta kilometara iza sebe. Konkretno za Egas ne znam ko ti može pomoći u Nišu ali verovatno ćeš ako nije samo do štelovanja, menjati sve jer se dizne ne popravljaju a isparivač takodje. U svakom slučaju bez dijagnostike (plinske) ne vredi pogadjati.

https.autogas.rs

Comment

• ale944
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2006
              • 1457
              • Beograd

jel se taj e-gas bese ne steluje, nego ono "sve sam radi" ?
              http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• acatramvaj
                CBC Član
                • 07.07.2009
                • 83
                • Cuprija

Te iste simptome sam i ja imao sa e-g@som na vectri 2.0 16v. Cim malo stisnem pedalu eto ga na benzinu. Uredjaj je vec bio star i nije moglo nista da se popravlja jer nema delova. Kod proverenog majstora i menjaj ceo sistem (ostavi bocu ). Veruj neces se pokajati kad izbacis e-g@s iz auta. Pusti ti to e-g@s radi sve sam.
                Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ne radi sve sam, podešava se. Samo.. nekad sam trčao brže na 100 metara nego danas. Uredjaj nije loš a pod šabanerijom sam mislio na raspored dizni kako su montirane.

https.autogas.rs

Comment

• sacipko
                    CBC Član
                    • 20.06.2009
                    • 36
                    • Niš

Kolko bi me zamena kostala, jer nisam nesto u mogucnosti da sad iskesiram dosta kesa za tu zamenu. Koji uredjaj je najoptimalniji za moj auto (240ks turbo)

Druga stvar, danas sam bio do Pirota (iz Nisa sam, nekih 150km) i opet mi potrosio bezolovni

U voznji mi pali ovu sijalicu sa zelenim, a koja u prevodu znaci: Ako svetiljka ostane da gori i nakon iskjucenja motora sistem za suto dijagnozu anomalija je prepoznao kvar u dovodnom sistemu ili sistemu paljenja.Ova anomalija je direktan razlog zasto motor ne funkcionise korektno i ispusta lose izduvne gasove.ODVESTI MOTOR U NAJBLIZI VOLVO CENTAR Tacno da ima veze sa dovodom goriva...

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Na forumu se ne raspravlja o cenam, nazoveš nekog majstora pa pitaš. Svaki sistem je odgovarajući ako je za tu snagu motora.

Ta lampica u prevodu znači lošu smešu goriva a to ne mora biti samo benzin, i plin će je upaliti isto tako. Ako ti nije daleko svrati do Leskovca, možeš poslati PP il imail na Galileo5 mislim da su i oni radili Egas a i ako nisu imaju svašta od programa.

https.autogas.rs

Comment

• slavko_bgd
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2009
                        • 771
                        • Batajnica
                        • Stilo 1.6 16V MW

@SACIPKO:

Paaa,kolega, jesi prilično konfuzan:

1.koja brzina ne zaslužuje tu potrošnju? Koliko troši benzina na 100 km?
                        2.Ako ide kao blesav, kako na magistrali ne možeš da pretičeš? Ne razumem šta znači mangupsko.
                        3.Ako je za deset dana potrošio 10l benzina, onda je to 30-tak litara mesečno a ne 15, kao što kažeš. Dakle,koliko troši mesečno benzina?
                        4.U drugom postu sam video detaljno objašnjenje "lambda" lampice. Većina nas koji pokušavaju da pomognu znaju šta to znači i čemu služi.Oni koji ne znaju-mislim da ti neće biti od velike koristi...
                        Iz tvog drugog posta sam saznao da ti je "opet potrošio bezolovni...", da si iz Niša, da si bio u Pirotu i da od Niša do Pirota ima 150 km, ako sam dobro razumeo...

Nemoj pogrešno da me razumeš: ideja je da se reši problem koji imaš na Volvou ali bez nagađanja i "bajanja".
                        Zamisli da počneš da dobijaš odgovore u stilu svojih pitanja?! Nema svrhe, zar ne?
                        Dora te upućuje u Leskovac, momci odlično rade i znaju svoj posao.
                        Da li imaš da iskeširaš ili ne-to je tvoja stvar i tiče se samo tebe.

Ja lično ti želim da popraviš uređaj, da nas obavestiš da si i kako si rešio problem (bez pominjanja cene), da i dalje budeš sa nama na ovom forumu i da iza nas ostane trag da smo nekome pomogli.

Pozdrav!
                        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

Working...
                        X