Slab motor i plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mihajlo_J
    CBC Član
    • 28.05.2009
    • 63
    • Beograd/Mirijevo

Slab motor i plin

Pozdrav svima!
    Vozim Peugeot 106, 954 cm, 32 KW, '92. godiste. Razmisljam da ugradim gas. Znam da se ugradnjom gasa za oko 10% povecava potrosnja i motor slabije vuce. Interesuje me da li ce kod ovako slabog motora, kao sto je kod mog auta, to znacajno smanjiti njegove "mogucnosti"? Kakva su vasa misljenja i iskustva po tom pitanju (ugradnje plina na slab motor). Da li cu zaboraviti kako to izgleda na uzbrdici ubaciti u trecu ili ne? Inace, dosta vozim po gradu, 93% ukupne voznje na mesecnom nivou!
    "Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:
  • slavko_bgd
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2009
    • 771
    • Batajnica
    • Stilo 1.6 16V MW

Re: Slab motor i plin

Vozim 2kW jači motor od Vašeg motora na Renou 5 i vozim na plin bez ikakvih problema.
    Da, u nekim ekstremnim uslovima ( oštro ubrzavanje) oseti se mali pad snage ali u nekim normalnim režimima vožnje nisam primetio neku razliku.Za moje potrebe auto ide više nego odlično i troši sasvim normalno plina.
    Benzin koristim za jutarnje paljenje, zimi za grejanje motora i vožnju do prve gasne pumpe kad nestane gasa.
    A ne bih menjao vožnju na plin nizašta na svetu, čak i da auto slabije vuče nego na benzin.

"Brena je Brena al' dvaput je dvaput!"
    (uz dužno poštovanje g-đe Živojinović rođ.Jahić)

Pozdrav
    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Mihajlo_J
      CBC Član
      • 28.05.2009
      • 63
      • Beograd/Mirijevo

A sto se tice opterecenja?
      Posto uglavnom vozim pun auto ljudi i retko sam sam. Zato sam ja malo.... neodlucan.
      "Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• Puzo81
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2009
        • 687
        • Novi Sad/Prijepolje

Da ce smanjiti performanse hoce i tu nema nikakve polemike i to sigurno za 10-20%.Po meni sve zavisi sta sad(ces)ocekujes od auta, koliko prelazis km godisnje tj na koliko ce RUC gas-benzin otplatiti cenu ugradnje.S obzirom da je karburatorski motor ugradnja ne bi trebala da je vise od 250-300e(ima i za 180 kod pojedinih al "kakav").
        Imao sam prilike voziti suzuki swift 1.0 37kw na gas.Kombinovao recimo 10km na gas pa 10km na benzin da bi video ima li razlike.Na benzin je isao i nekako,cak i mnogo bolje u odnosu na moju corsu 1.0 al zato na gas NIKAKO.Em su ubrzanja bila slabija, em ioanako siromasan obrtni moment gas je jos vise ubio,to vise nije bio auto vec kocija.

Sto sam ovo radio?

Zato sto mi je pre 5god sinula ideja da na mojoj corsi B 1.0 12v (3cilindra) 40kw 88 nm 940kg ugradim gas.Drugari mi govorili da sam lud,da cu ubiti ova 3 cilindra pa ce corsaja ici ko peglica.Posle konsultacija sa majstorima i saznanja da ce ugradnja preporucenog lcs sistema(jer je singlpoint motor) sa torusnom bocom+atesti i bla bla kostati 400-450e sam definitivno odustao(prelazim 12-15000godisnje).Cak sam jednom prilikom na sajmu zamolio momka koji je imao istu corsu s plinom da mi da provozati i video sam da bi se grdno zezn'o da sam ga ugradio na ovako MALI MOTOR.

Savetovao bih ti da provozas juga 40kw na plin pa benzin pa ces videti razliku(neka bude pun ljudi kao sto si naveo) al oduzmi u startu 8kw razlike u motorima.Bez probe ces tesko odluciti a mozda i budes zadovoljan tj taj gubitak ti nece predstavljati problem.

Nisi spomenuo koliko trosi benzina grad/otvoreno?Meni trosi 5.5-6.0/4.5-4.9 i pored tako male potrosnje meni je pao na pamet plin .

Comment

• duh koji hoda
          CBC Veteran
          • 10.03.2009
          • 123
          • djavolja varos

zopu81, bez neke ljutnje ali mozda ti neznas da "djihas" te slabe motore , plin se ugradjuje da bi se ustedelo a ko hoce raly onda
          "klik" na benzin

Comment

• Mihajlo_J
            CBC Član
            • 28.05.2009
            • 63
            • Beograd/Mirijevo

Pa vidis, i meni isto
            Tako nesto i moj trosi.

Sad... Ranije sam vozio skalu 55, '89. na plin. I najveci fazon, dok je isao na benzin, vazda neki problemi. Sa ugradnjom plina, sve se nekako cinilo lakse. Lakse je palio (na plin iako se o tome javno ne govori), manje stucao, zimi je paljenje bilo super, a sto se snage tice, ok. Nista posebno, odnosno, nikakav narocit pad. Sad, mozda je to sto je iz nekih nerazjasnjenih okolnosti (zaboravih reci da smo tada cale i ja delili auto) na benzin uvek nesto stucalo i bilo rastimano, a po ugradnji plina sve nekako lakse i sa manje problema (nakon odredjenog vremena na benzin je bilo katastrofa pa nismo ni vozili tako uopste) pa zato taj pad snage mi i nije bio tako primetan i pao tesko. Ali opet, bio je i jaci motor (ne preterano, ali jaci).

Sa ovim (kada radim) prelazim mesecno 1000 - 1200 km i isplatio bi se relativno brzo. Ali, taj auto sad stalno vozim i sa njim i putujem itd. Letos sam bio na planini i kasnije do CG. Planina je Prokletije kod Prijepolja. Auto je bio pod MAKSIMALNIM opterecenjem i lepo je izvukao cak i po makadamu na nekim vecim nagibima. Prva, druga, ali smo sasvim pristojno izasli. I bas mi je tad palo na pamet, jbt, sta da imam plin?! Da li bi uopste stigao na planinu i letovanje?!?! Mada zivim na Mirijevu pa bi i da ugradim plin imao dosta treninga... Ili mozda nikad ne bih stigao kuci

Ugl, i dalje sam u nedoumici

Mada je "klik" sjajno resenje

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

Odabirom odgovarajuceg miksera,nikako ubusivanje,dobices skoro iste ako ne i bolje performanse.U celoj prici je najbitnije da odaberes dobrog majstora.

Comment

• bmiillan
                CBC Senator XXL
                • 18.04.2005
                • 393
                • beograd
                • clk 200k

tesko da je motor u korsi 1000 kubika tri cilindra singl point

ili je to mozda specijalna verzija za istocnu evropu
                nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Puzo81
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2009
                  • 687
                  • Novi Sad/Prijepolje

Mislim da je ova moja model za Kukova ostrva

Koliko znam u njoj je Bosh Motronic M 1.5.5 elektronsko ubrizgavanje a ako nije tako ispravi me?
                  Originally posted by bmiillan
                  tesko da je motor u korsi 1000 kubika tri cilindra singl point

ili je to mozda specijalna verzija za istocnu evropu

Comment

• Puzo81
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2009
                    • 687
                    • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by duh koji hoda
                    zopu81, bez neke ljutnje ali mozda ti neznas da "djihas" te slabe motore , plin se ugradjuje da bi se ustedelo a ko hoce raly onda
                    "klik" na benzin
                    Ma kakva ljutnja Dushe .Veruj za ovih godina koliko je u mom posedu "najahao "sam se ovog nejakog 3cilindrasa tako da sledeci auto nema sanse da bude ispod 100-130ks(a da nema vise od tonu)

p.s.mozda je meni resenje dobar sequent sistem na NJ?

Comment

• Puzo81
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2009
                      • 687
                      • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by Mihajlo_J
                      Pa vidis, i meni isto
                      Tako nesto i moj trosi.

Sad... Ranije sam vozio skalu 55, '89. na plin. I najveci fazon, dok je isao na benzin, vazda neki problemi. Sa ugradnjom plina, sve se nekako cinilo lakse. Lakse je palio (na plin iako se o tome javno ne govori), manje stucao, zimi je paljenje bilo super, a sto se snage tice, ok. Nista posebno, odnosno, nikakav narocit pad. Sad, mozda je to sto je iz nekih nerazjasnjenih okolnosti (zaboravih reci da smo tada cale i ja delili auto) na benzin uvek nesto stucalo i bilo rastimano, a po ugradnji plina sve nekako lakse i sa manje problema (nakon odredjenog vremena na benzin je bilo katastrofa pa nismo ni vozili tako uopste) pa zato taj pad snage mi i nije bio tako primetan i pao tesko. Ali opet, bio je i jaci motor (ne preterano, ali jaci).

Sa ovim (kada radim) prelazim mesecno 1000 - 1200 km i isplatio bi se relativno brzo. Ali, taj auto sad stalno vozim i sa njim i putujem itd. Letos sam bio na planini i kasnije do CG. Planina je Prokletije kod Prijepolja. Auto je bio pod MAKSIMALNIM opterecenjem i lepo je izvukao cak i po makadamu na nekim vecim nagibima. Prva, druga, ali smo sasvim pristojno izasli. I bas mi je tad palo na pamet, jbt, sta da imam plin?! Da li bi uopste stigao na planinu i letovanje?!?! Mada zivim na Mirijevu pa bi i da ugradim plin imao dosta treninga... Ili mozda nikad ne bih stigao kuci

Ugl, i dalje sam u nedoumici

Mada je "klik" sjajno resenje
                      Kod Prijepolja?Znaci planinario kod mog rodnog mesta

Nadjo na nekom forumu da je tip ugradio plincugu na ovaj moj 1.0 i prezadovoljan,nema gubitka "performansi".Fazon je sto je ugradio Sequent sistem,cini mi se 590e+torusna od 38l(50e).E sad opet sam poceo razmisljati o ugradnji doticnog sistema ,al kako ce to ovaj motorcic s 158000 predjenih podneti ?

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

ugradi slobodno ako tjes taj auto da zadrzis jos nekoliko godina.
                        vutji tje malo slabije ,ali duplo jeftinije .. na gasu benzinac ima maximalni obrtni moment pri malo nizim obrtajima nego na benzin i to se oseti,isto kao sto se oseti i manje snage na vishim obrtajima na gasu nego na benzinu.
                        ali 100% se netjesh pokajati,ako ti dobar majstor ugradi.
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• gorky
                          CBC Senator XXL
                          • 08.06.2007
                          • 860
                          • Vojvodina,Kikinda

kad sam procitao ovu temu vidim da su mnogi ovde "dzaba krecili" godinama,sve pise na ovom forumu,postoji i ta famozna search opcija i sto sta,sati i sati pisanja da bi se neko ovako ,oprostite na izrazu,izlupetao,mislim strasno,ljudi ovde mesaju jos uvek picke i orase,opet se izvinjavam ali kad ovakve stvari procitam...

Comment

• MaliRadojica
                            CBC Član
                            • 06.03.2009
                            • 95
                            • Beograd

Planina je Prokletije kod Prijepolja.

Originally posted by zopu81
                            Ajd', 'leba ti, Mihailo ili ti zopu81 (Puzović - predpodstavljam) objasnite mi gde su te Prokletije kod Prijepolja.

Comment

• Puzo81
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2009
                              • 687
                              • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by MaliRadojica
                              Planina je Prokletije kod Prijepolja.

Originally posted by zopu81
                              Ajd', 'leba ti, Mihailo ili ti Puzoviću (predpodstavljam) objasnite mi gde su te Prokletije kod Prijepolja.
                              Jes Puzo.Prokletije kolko se secam su granica CG-AL,pri Sarskim planinama tako da si se Mihajlo zezno a ja jos vise .
                              Odosmo u off

Comment

Working...
                              X