Vreme ubrizgavanja i josh ponesto...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • invisible4u4ever
    CBC Član
    • 30.06.2008
    • 23
    • Novi Sad

Vreme ubrizgavanja i josh ponesto...

E ovako... da ne davim clanove preko pm.... izvinjavam se jos jednom na smetnjama

Auto Saxo 1.4 75ks (2001 god.)

Sekvent uredjaj StiloGas sa tomasetto isparivacem....

Imam problem....tj. imao sam ga ali sada me bas kopka sve sto sam video....
    Problem je bio u tome sto auto nije hteo da vuce nakon ugradnje sekventa....tj. trzao je kada mu se da gas iz niskih obrtaja ...kao da ce da iskoci....

Problem resen zamenom isparivaca....auto sada ide super i cini mi se da radi bolje i tise nego na benzinu....

Ali svasta sam video i dok su stelovali i bas me jako kopka....

Dok se problem nije resio svasta je radjeno....premesteni su injectori gasa na drugo mesto i sada crevo prelazi duzinu od 15 cm.... mislim da najduze nije duze od jedno 17cm....

Promenjeni su svi komplet injectori da bi se uklonila mogucnost da je neki od njih neispravan....

zanima me koliko duzina creva utice na vreme ubrizgavanja i da li ce vreme ubrizgavanja biti vece ukoliko je jedno crevo duze za 1cm ili malo vise???

Koliko vreme ubrizgavanja gasa treba da bude vece od vremena ubrizgavanja benzina ???

Konkretno video sam da prva dizna ima vreme ubrizgavanja za oko 1 ili 1.5 ms vece od ostale tri.....

Video sam josh da lamda senzor pokazuje voltazu od 0.12v i ne menja se kada se turira auto....
    Prikazuje da je stalno smesa osiromasena (samo na dijagnostici gasnog uredjaja, ne pale mi se lampice u kolima)
    Jel moguce da nije dobro vezana???
    Na dijagnostici u citroen servisu su se vrednosti lamda sonde menjale...

E sad ...

Posledice tog duzeg creva sam saznao od jednog clana....blage detonacije u cilindrima.... samo me zanima kako se one manifestuju???

Ja trenutno nemam ni jedan problem prilikom voznje na gas i zadovoljan sam kako ide i sve to...razlika se ne oseti izmedju plina i benzina....

ALI
    Video sam sve te cudne stvari i sad me to jako kopka pa bih vas molio da mi date odgovore....

Hvala unapred

i josh jednom se izvinjavam clanovima koje sam maltretirao preko pm oprostite mi
    Rezultati uzivo fudbal
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Vreme ubrizgavanja i josh ponesto...

Creva od brizgača treba da su iste dužine. jedan santimetar neće uticati ali nekoliko hoće. Sve što je do 25 cm dužine je ok, nekad ne može kraće zbog smeštanja dizni.
    Na čemu je razlika 1.5 milisekunde na benzinu ili na plinu.
    Vreme brigača treba da je isto, uvek pokazuje benziske dizne ako je takav softver a većina je takva pa i kad radi na plinu.
    Lambda sonda nije povezana ako pokazuje 12 milivolti, to je nula ustvari, pod uslovom da je stvarno ispravna.

Zanima me odakle taj uredjaj u NS
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• invisible4u4ever
      CBC Član
      • 30.06.2008
      • 23
      • Novi Sad

Razlika od oko 1.5 ms je na plinu

znaci prvi injector je veci od ostalih za 1.5 ms....

ali mi se cini i da je to crevce malo duze.....

te razlike na benzinu nema...znaci sve su tu negde +- 0.2

Kolike treba da budu razlike izmedju vremena na plinu i na benzinu......?

Ovaj softver pokazuje vreme i na plinu i na benzinu....bash je odvojeno....

Znaci ja trenutno nemam problema i ne osetim u voznji da nesto ne radi kako treba.... ali su me te stvari malo zabrinule....
      Potrosnja mi se cini da nije nesto osetno velika....inace je trosio oko 8.5l benzina po gradu do 9l zavisi od guzvi i paljenja tokom dana....

Uredjaj hm....pa iskreno nemam pojma.....

Sto pitash za uredjaj?
      Rezultati uzivo fudbal

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Imaš na leru 2 milisekunde na benzinu kad radi na benzinu. prebaciš na plin i opet treba da imaš 2 milisekunde na benzinu a na plinu koliko bude, ako je velika razlika nešto nije u skladu ali dok može da zadovolji uslov da benzinsko vreme bude isto, nije problem.

Pitam iz radoznalosti, nisam čuo da neko uvozi taj uredjaj.

Obzirom da su ti promenili ceo uredjaj i ispremeštali ga u toku ugradnje i podešavanja, i ja bih bio zabrinut na tvom mestu To opet ne znači da neće raditi kako treba ali stvarno nemam pojma o tom uredjaju...

https.autogas.rs

Comment

• invisible4u4ever
          CBC Član
          • 30.06.2008
          • 23
          • Novi Sad

na leru mi je oko 3.5 ms mozda malo vishe ne znam tacno (benzin)....kada prebaci na gas vreme benzinskih dizni ostane ne promenjeno ali se gasne uvecaju za nesto ms....

mislim da je kod mene konkretno razlika genaralno za sve cetiri oko 5.5-6 (5.5-6ms bude ukupno) ne znam tacno ali ona prva ima vece od toga za oko 1.5ms...

Mislim da oni to nabavljaju nekim "drugim" putem...ne bih da ulazim dalje u to odakle sta i kako, ovako javno, a i ne znam mogao bih se raspitati ....inace rece mi da je skroz korektan uredjaj....

I vreovao bih u to da nisam imao taj problem sa trzanjem....i to je cudno .... javilo se posle dva dana... ne odmah....ta dva dana radilo super....
          Okej kontam ja sve i da novo moze da ne radi i da zeza i sve mi jasno....ali....

mozda i dalje ne bih sumnjao u bilo sta da nisam bio prisutan kada je bio prikopcan na diagnostiku....

A sta sa lamda sondom? Jel dobijam nesto bolje ako je prikacena? Koja treba da bude ona na pocetku izduva ili ona dalja niz cev....posto rekoshe mi u citroen servisu da imam dve (obe su menjale vrednosti prilikom stiskanja gasa)

I josh neshto... ne rece mi da li bih osetio u voznji da nesto nije u redu? npr. te blage detonacije....
          Rezultati uzivo fudbal

Comment

• Dalibor Vukić
            CBC Senator
            • 08.09.2009
            • 279
            • Beograd

Doro, prebrzo čitaš, nije 12 nego 120mV, i to dođe neki duži boravak u posnom.

Comment

• invisible4u4ever
              CBC Član
              • 30.06.2008
              • 23
              • Novi Sad

Pa da i softver pokazuje da je smesha osiromashena ali je meni to bilo cudno posto sam bio na dijagnostici i vrednosti lamda sonde su se menjale i na benzinu i na plinu.... Pretpostavljam da nije povezana.... Koje su posledice toga?
              Rezultati uzivo fudbal

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by Dalibor Vukić
                Doro, prebrzo čitaš, nije 12 nego 120mV, i to dođe neki duži boravak u posnom.

Za mnoge softvere za gas je 120 isto što i 12 ili nula, tačno prebrzo čitam ali sonda nije prikopčana i to softver na taj način pokazuje. Svakako bi trebala da ima neku oscilaciju izmedju 200 i 800 da bi pokazala znak života.

@ Dalibor.
                Nije opasno ako nije prikopčana ukoliko je smeša stvarno dobra, to se lako proveri sa softvorom za dijagnostiku koji ima takvu mogućnost. Bilo koji generički skener to može očitati.

https.autogas.rs

Comment

• ale944
                  CBC Senator XXL
                  • 20.03.2006
                  • 1457
                  • Beograd

Pretpostavljam da nije povezana.... Koje su posledice toga?
                  nije povezana na gasni ecu najverovatnije, ako na motornoj dijagnozi radi ok.
                  posledica u principu nema po sam uredjaj, ali je stvarno glupo ne vezati je da mozes da je pratis preko gasnog ecua prilikom kalibracije, umesto da radis na slepo (ok , prati se vreme benz brizgaca ali i sonda je jako koristan podatak)

a to sto ti je vreme jedne dizne vece od ostalih, prvo treba da razjasnimo da li su je majstori rucno podigli, jer gasni ecu to nece raditi sam od sebe, moze dve i dve da menja, ako imas recimo dve ovojene grupe cilindara sa zasebnim sondama, ali jednu sam da koriguje svakako nece..pre ce biti da su majstori dali malo po pojacavanju te jedne dizne iz njima znanih razloga.
                  http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Dalibor Vukić
                    CBC Senator
                    • 08.09.2009
                    • 279
                    • Beograd

@Dora: I ja prebrzo čitam, shvatio sam da je rađena dijagnostika motornog, a ne gasnog kompjutera i da se 0,12V na to odnosi.
                    Čak ni benzinske brizgaljke ni na Marelli-ju ni na Bosch-u koji su postavljani na dati motor nemaju mogućnost zasebne korekcije vremena ubrizgavanja - Bosch radi za sve, a Marelli po parovima.

Comment

• invisible4u4ever
                      CBC Član
                      • 30.06.2008
                      • 23
                      • Novi Sad

Ma nije posebno podesavana samo ta dizna...znam 100%...crevo je duze od ostalih za nesto malo tipa 1cm ili malo vishe...

U ponedeljak idem da mi skrate ta creva i montiraju dizne na drugo mesto....

Onda cu da ih pitam za lamda sondu da je zakace ili sta vec....posto je ispravna i jedna i druga....

Videcemo onda sta se desava....

Opet ponavljam auto ide odlicno i nema trzanja nemirnog rada ili neceg treceg.....

ali me bas kopka sto samo na toj dizni....

Nije mi niko odgovorio....Da li duzina creva utice na vreme ubrizgavanja?
                      Rezultati uzivo fudbal

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by Dora
                        Creva od brizgača treba da su iste dužine. jedan santimetar neće uticati ali nekoliko hoće. Sve što je do 25 cm dužine je ok, nekad ne može kraće zbog smeštanja dizni.

Odgovoreno ti je i da ponovim, dužina creva ne povećava ili smanjuje vreme otvaranja dizni, gasni ECu nije toliko pametan. neko to mora da mu kaže peške.

Ne vidim svrhu da ih maltretiraš sa premeštanjem dizni ako već po deseti put kažež kako ti sve odlično radi.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                        X