Razlike u ceni i jos nesto !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • eki86
    CBC Član
    • 15.11.2005
    • 82
    • Bor

Re: Razlike u ceni i jos nesto !

Ok, hvala.

Comment

• stevak
      CBC Senator XXL
      • 31.05.2009
      • 1215
      • Zemun
      • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Dora
      Ne znam za ostalo i neću komentarisati ali mi bode oči doplata za nivo goriva, u poslednej vreme mi dolazi mnogo automobilana popravku koji imaju sekvent ali nema pokazivača goriva. To ide u kutiji kad se kupi komplet, verujem da neki imaju pune kutije toga i ne znaju šta će sa njima...
      Trebalo bi znati to i ugraditi...
      ex SAABotražitelj

Comment

• eki86
        CBC Član
        • 15.11.2005
        • 82
        • Bor

Evo javljam se posle nekog vremena ... Ugradio sam plin u Knjazevcu, servis Zebra, sekvent naravno ... Sve lepo ide, radi, vuce itd. Potrosnja je oko 10l u gradu i oko 8l na otvorenom, sto mislim da je ok. E sad, jedino sto me buni jeste, da kad naglo pustim gas auto na sekundu cimne, trzne ili kako vec da ga nazovem, dok na benzinu to ne radi. Pa me interesuje, da li je to normalno ili ne? Inace, stavio sam nove svecice Beru sa cetiri kraka, da li je to dobro ili ne? Presao sam vec oko 5.000 km i razlika u performansama se i ne oseca, a razlika u ceni voznje se oseca i tek kako

Comment

• kerting
          CBC Član
          • 22.04.2009
          • 70
          • Makedonija
          • focus 1.6-Doblo 1.9

Upravo sam procitao celu temu i vidim jako zanimljive cene pa pitao bih kolege iz Srbije gde to nabavljaju uredjaje mnogo me zanima. Dali je to ukradena roba ili neko je daje za dzabe pa radite za te cene.
          Dali vodite racuna koliko ste para ulozili za opremu koja se amortizuje i treba se obnoviti, a da ne govorimo koliko je para ulozeno u mozak odnosno znanje da bi se to sve moglo usaglasiti da dobro funkcionira. Da ne govorimo kako izgleda odrzavanje auta u koji ste upravo ugradili plinski uredjaj a taj auto je bio nov pre 15 godina i kome za 15 dana otkaze benzinska pumpa i neznam sta jos ne, kako cete to naplatiti, a normalno da ce majstor koji je ugradio plin biti kriv za svaki kvar koji ce se desiti na tom autu pa i ako pukne neka guma? Ako se nabrajaju porezi i ostale dadzbine ja stvarno ne vidim gde vam je matematika.
          Neko od kolege forumasa je napisao da ce sam montirati uredjaj, a posle ce ici kod majstora da mu sve to podesi normalno ako je moguce za dzabe.
          Ako kod mene u servis dodje takva musterija najverovatno ce biti vracena nazad ili cena za podesavanje bi bila najmanje 100 eurica.

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Poštovani kolega,divno zboriš i logično i jeste da je baš tako kako si i izneo,međutim,ovde uređaje ugrađuju i mesari i pekari u puš pauzi te iz toga proizilazi krajnja cena opisanog posla pa i kvalitet rada,kao što se vidi i ovde na forumu.
            I kod mene bi taj,gore spomenuti što bi samo da podesi prošao isto kao kod tebe.
            Svaki dan nasrću fizički na mene zato što neću "samo da pogledam" i "malo podesim" preko reda i za džabe. Sam zaključi.

Comment

• ZoranPA
              CBC Veteran
              • 14.06.2010
              • 162
              • Pancevo

Originally posted by eki86
              Evo javljam se posle nekog vremena ... Ugradio sam plin u Knjazevcu, servis Zebra, sekvent naravno ... Sve lepo ide, radi, vuce itd. Potrosnja je oko 10l u gradu i oko 8l na otvorenom, sto mislim da je ok. E sad, jedino sto me buni jeste, da kad naglo pustim gas auto na sekundu cimne, trzne ili kako vec da ga nazovem, dok na benzinu to ne radi. Pa me interesuje, da li je to normalno ili ne? Inace, stavio sam nove svecice Beru sa cetiri kraka, da li je to dobro ili ne? Presao sam vec oko 5.000 km i razlika u performansama se i ne oseca, a razlika u ceni voznje se oseca i tek kako

Imam osećaj da ne čitaš izmedju redova

Svećice ???? - na forumu imaš dosta tema o svećicama u vozilima sa TNG-om . Povrh svega ti poseduješ Renaulta .

Koji je Seq. sistem ugradjen ?

Po svemu sudeći loše naštelovan auto ( cut-of ) .

O cenama ugradnje od 100 e neću da komentarišem ,verujem da kolege koje rade za te pare još nisu imale ozbiljan problem sa konvertovanim vozilom , pa samim tim necene sebe, svoj rad a i ne ostavljaju sebi lufta za eventualne posledice koje može da proizvede loša ugradnja ili štelovanje .
              Prvi put kada burgija udje gde joj nije mesto ( snop kablova, vrh burgije pod ventil ........ ) videćeda ih 100 e nekrpi niukom slučaju , no nebitno svako od nas pokušava da bude majstor . Smatram da ostali koji se edukuju, ulažu u alat i opremu drže renome svog servisa i cene sebe, nemaju šta da traže u tih 100 e .
              Nisam ginekolog al mogu da pogledam ...

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Gledao sam kada je jedan zapalio auto nepažnjom prilikom razvlačenja instalacije. Kako bi ti to uračunao?

Comment

• Zmaj KV
                  CBC Senator
                  • 05.10.2005
                  • 202
                  • Kraljevo

@ Kerting
                  @ Stratos
                  @ ZoranPA
                  Apsolutno ste u pravu... Nazalost... Srbija bato, svako moze da bude sve, svako moze da se bavi bilo cim i svi bi hleb preko motike... nema sta, "demokratija" na delu (samo u haosu zvanom Srbija).

Tragedija je sto se ovde ovim poslom bave svi, mehanicari, trgovci... odnosno svi koji bi da za kratko vreme zarade pare na lak i brz naci, "oni" videli raja vozi na plin pa ajd da i mi to radimo, prosto i lako je to, nema tu neke velike nauke... E posle toga dolazi jos veca tragedija... a to su ljudi koji idu kod "takvih", ma 20 do 50 eura jeftinije i pri tom "oni" znaju da to postave i rade kako treba a majstori (koji su se skolovali, pohadjali razne kurseve i seminare, ulagali u znanje, alat i opremu, stekli razna priznanja i sertifikate) oni nista neznaju, prave su peder_ine zato sto drpaju cenu uz _urac... e takva situacija bude sve dok ne nastanu problemi na autu i kad "oni" ne znaju da rese probleme onda raja dodje kod majstora... naravno kad je vec kasno... pa tu budu razane situacije:"samo da mi pogledas na minut" "radi dobro samo me malo zeza" "sta ti misli ko si pa neces da mi pogledas auto" itd. Neke imenovane kulturno odbijem, neke primim pa debelo naplatim a ove zadnje vratim kod onoga koji mu je to ugradio i zavio ga u crno. Mislim da je i vise nego fer sa moje strane.
                  Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• Zmaj KV
                    CBC Senator
                    • 05.10.2005
                    • 202
                    • Kraljevo

Najbolje bude onda kad se iznerviram zbog cele ove situacije pa kao slag na tortu dobijem poziv od gospodina Vuksana iz AGAS-a koji kaze da platim godisnu clanarinu u toj organizaciji... Mislim strasno, posao mi odnose razni prevaranti, drzava nemilosrdno uzima svoj danak... i tako _eben sa svih strana, javi mi se AGAS na sve to...
                    U prevodu, _ebo lud zbunjenog, pa ko se bolje snadje...

Comment

• Zmaj KV
                      CBC Senator
                      • 05.10.2005
                      • 202
                      • Kraljevo

Evo nekog primera za ljude koji traze jeftiniju ugradnju sekventa.

Poznati kraljevacki "majstor" (necu da imenujem) koji ima cetiri puta vise ugradjenih sekvencijalnih uredjaja nego ja, razlog zbog cega je to tako: popularna cena.
                      Ali ajmo da udjemu u dublju diskusiju: Oprema ispod haube nabacana na gomilu, vidi se iz prilozenog, dalje, FEMA multi-ventil!(ne postoji gori), Atiker boca, STAG 300 + Tomasetto Alaska... A sad da predjemo na vaznije: creva od raila do u**** nejednake su duzine i predugaca su (od 36 do 39 cm) pritisak na isparivacu 1,3 bar-a, mapa na vasaru... Fast Fuel Trim na plinu iznosi -100%, auto dan posle ugradnje gasa na benzinu radi kao kosacica odnosno poljoprivredna masina, niko ne moze da povrati vise rad na benzinu kakav je bio pre ugradnje...
                      Dobar uredjaj i auto koji je radio kako treba unakazeni su od strane neprofesionalca...
                      Narode hocete jeftinije, samo izvolite, pune srece zelim

Comment

• Zmaj KV
                        CBC Senator
                        • 05.10.2005
                        • 202
                        • Kraljevo

@ kerting

Radjeno u FYRM u Skoplju. Auto BMW 528 142 KW nece preko 140 km/h

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Tri cilindra malo šantaju...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kerting
                            CBC Član
                            • 22.04.2009
                            • 70
                            • Makedonija
                            • focus 1.6-Doblo 1.9

Originally posted by Zmaj KV
                            @ kerting

Radjeno u FYRM u Skoplju. Auto BMW 528 142 KW nece preko 140 km/h

Na taj motor injektori idu dosta blize usisu sa kracim crevima, a i ako se pricvrste injektori nece im biti muka.
                            Map isto tako mogo bi da se pricvrsti, a onaj kabal sto se ukljucuje u map samo sto se nije izvukao od optezanja. I vakuumsko crevo je dosta dobro postavljeno.
                            Mozda znas i koja firma je radila auto?

A usput da te pitam ono FYRM je neki deo od plinske instalacije ili nesto drugo?

Comment

• Plinadzija
                              CBC Senator XXL
                              • 29.07.2008
                              • 1514
                              • Paracin

Mani politiku, gas je u pitanju...
                              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• kerting
                                CBC Član
                                • 22.04.2009
                                • 70
                                • Makedonija
                                • focus 1.6-Doblo 1.9

Pretpostavio sam i ja da je gas u pitanju valjda neki novi model.

Comment

Working...
                                X