TOMASETTO - STAG Uzasni problemi - Pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vasko
    CBC Član
    • 23.05.2008
    • 32
    • Beograd

TOMASETTO - STAG Uzasni problemi - Pomoc

Dragi moji,
    ugradio sam pre 7 dana u jednom servisu TOMMASETO STAG4 plinski uredjaj sa VOLTRAN brizgaljkama sa toro bocom od 51 litar. U pitanju je Opel Vectra 1.8 16v 2001 godiste. Dobio sam garanciju da ce vucna snaga automobila da bude ista, da ce da trosi max 10% vise i da ce motor mirnije da radi i "normalnije". Od tada pocinju svi moji problemi. Auto je izgubio 20% snage, za potrosnju jos ne znam jer nisam potrosio prvo punjenje ali mi se po onom digitalnom pokazivacu cini da ce da izadje na nekih 50% vise od potrosnje na benzin, auto na leru podrhtava nemirno radi i gubi obrtaje (svetlucaiju farovi kad se auto zagreje i smani broj obrtaja). Pri naglom ubrzavanju "secka" odnosno ne ubrzava ravnomerno. Na sve to mi se upalila lampica "CHECK ENGINE" koja na dijagnostici pokazuje "KATALIZATOR NEMA DOVOLJNU PROPUSNU MOC". Da napomenem da sam promenio sve filtere i stavio original GM svecice u OPEL servisu. U subotu idem kod majstora na "Obracun kod OK korala" pa mi je potrebno sto vise argumenata u moju korist. Ako ne uspe da mi to sredi, zatrazicu da skine uredjaj i vrati pare. Hvala unapred do neba.
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: TOMASETTO - STAG Uzasni problemi - Pomoc

Prvi put cujem da neko ugradjuje Stag sa Voltran brizgacima...sto samo po sebi vuce na neko "pakovanje" uredjaja po volji servisera, jer fabricki dolazi sa Valtek brizgacima. Voltran dizne su poznate po losem kvalitetu i po tome sto nisu dovoljno precizne, tako da bi bilo lepo videti makar neku fotku ugradnje.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• ale944
      CBC Senator XXL
      • 20.03.2006
      • 1457
      • Beograd

stag+tomaseto+valtek mora na tom autu da radi perfektno, da osim po lampicama prekidaca nemas pojma na kom se gorivu vozis.
      jesi siguran da su voltran a ne valtek dizne ?
      kao sto rece Ivan, daj neke slike.

ako je oprema korektna, u pitanju je samo podesavanje uredjaja/pritiksa/velicine dizni , tako da ako majstor nije znao to da namesti odmah, ne verujem da ce znati i kad odes na reklamaciju.
      ne bi bilo lose da napises o kom se servisu radi u temi o servisima.
      http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• vasko
        CBC Član
        • 23.05.2008
        • 32
        • Beograd

Ja se najiskrenije izvinjavam na lapsusu. U pitanju je VALTEK. Bio sam toliko potresen, utucen i iznerviran da sam omanuo. Jos jednom se izvinjavam. U pravu ste obojica. Da, receno mi je da treba da radi savrseno ali ovo je uzas. U subotu (pre 6 dana) je ugradjen i posle 3 sata se upalio CHECK ENGINE ("slab protok kroz katalizator" - opis greske). Odmah sam promenio svecice (GM original). Malo je zivnuo ali i dalje tragicno radi. Ovaj mali sto radi kao segrt kod ovog majstora mi je rekao onako u prolazu da mi je stavio brizgaljke veceg promera ("delujes mi da volis ostriju voznju"???? Kakav psiholog ). Zgadio mi se i auto i gas i sve. Ovo mi je prvo iskustvo sa gasom uposte i smucio mi se odmah Potrebna mi je pomoc sto pre inace ode i Vectra i Autogas u Savu. Pa na biciklu lagano.

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Taj uredjaj mora da radi...verujem da je greska u samom stelovanju i da se lako moze ispraviti.

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

"KATALIZATOR NEMA DOVOLJNU PROPUSNU MOC
            Ivan T je najverovatnije u pravu,ali mene zanima sa cime je iscitana ova greska?Kvalitetna dijagnostika ili domaca radinost?

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Teco, kakve sad to veze ima....u pitanju je verovatno P0420.. Catalyst System Efficiency Below Threshold i najcesce se pali zbog lose smese.

Comment

• vasko
                CBC Član
                • 23.05.2008
                • 32
                • Beograd

Greska je iscitana uz pomoc TECH2 Opelovog dijagnostickog uredjaja. Pozadi na njemu pise da ga je HP napravio. Ubaci se sa gornje strane kartica na kojoj pise OPEL i na cistom hrvatskom jeziku ispise gresku. Ovlasceni Opel Servis u Kragujevcu. Dole je link ka njemu.

Comment

• ale944
                  CBC Senator XXL
                  • 20.03.2006
                  • 1457
                  • Beograd

Ovaj mali sto radi kao segrt kod ovog majstora mi je rekao onako u prolazu da mi je stavio brizgaljke veceg promera ("delujes mi da volis ostriju voznju"????

kakav dundjer

mislim da ces morati da ides kod nekog drugog da ti presteluje urdjaj, ako ovaj misli da to tako radi

Comment

• vasko
                    CBC Član
                    • 23.05.2008
                    • 32
                    • Beograd

Sinoc sam se cuo sa njim i ubedjivao me kako je NORMALNO da se tako povremeno pali CHECK ENGINE jer se brizgaljke na benzin UGASE pa se ECU buni. Kad sam mu rekao da on uposte ne izbacuje tu gresku nego vezano za katalizator onda se zbunio i reko da sutra dodjem na dijagnostiku. Zamolio sam ga da me ne palamudi i da ne pokusava da vredja moju inteligenciju nego da mi daje logicne odgovore na moja pitanja. Rekao sam mu da sutra u 10 pre podne moramo da obavimo OZBILJAN POSLOVNI razgovor nasta nije bas bio srecan. Samo me je strah da me ne isprovocira nekom glupom konstatacijom jer ne zelim da budem nezgodan obzirom da je u pitanju stariji covek. Videcemo. Javljam kako je prosao "obracun kod OK korala".

Comment

• ale944
                      CBC Senator XXL
                      • 20.03.2006
                      • 1457
                      • Beograd

kazi mu da benzinski ecu nema pojma da radi na plin, kao i da nema pojma da su benzinske dizne ugasene, kao i da nije normalno da pali check.

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

Teco, kakve sad to veze ima....u pitanju je verovatno P0420.. Catalyst System Efficiency Below Threshold i najcesce se pali zbog lose smese.
                        Ivane,slazem se.Pitanje sam postavio jer me interesovalo koji je skener izbacio gresku, da je zacepljen kat.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Zato je potrebno napisati više od tri reči u rečenici, dok ti objasniš da si bio dobronameran, svi su ti već skočili u stomak
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

Ne znam samo zasto nisi odmah otisao kod pravih ljudi da ti ugrade plin. Kad vec pratis ovaj forum, to si mogao da znas.
                            Sa takvim istim uredjajem sam imao odlicna iskustva, ali je ugradnja bila kod strucnih ljudi. Jbga, uvek iskijas 50-100e razlike.

Rekao sam tvom drugu Djuri gde da te posalje da ti nasteluju uredjaj i trebao si odmah da odes bez razmisljanja, a ne da se maltretiras sa tim dundjerima.

Aj javi sta je bilo...
                            Power of dreams !!!

Comment

• vasko
                              CBC Član
                              • 23.05.2008
                              • 32
                              • Beograd

Bio kod "majstora" bio prilicno neprijatan da je mene bilo sramota i resenju problema se pristupilo na sledeci nacin. Meni su stavljene dizne promera 2.1mm sto se pokazalo kako se pokazalo. One su skinute i stavljene su dizne od 1.9mm i u tom momentu je auto doziveo reinkarnaciju. ODmah je poceo normalno da radi, pri naglom ubrzavanju je prestao da "secka" i naglo je dobio snagu kao da radi na benzin. Nakon par kilometara se sam od sebe ugasio CHECK ENGINE. Na soft-u koji valjda ide uz taj STAG ECU je pokazao ovaj put da se krive benzina i plina u potpunosti poklapaju. Da, motor je prestao da se onoliko trese na leru i radi puno mirnije. Jedino mi se moza cini da malko za nijansu radi nemirnije nego na benzinu (mozda sam jos pod plinskom fobijom) ali svi ostali parametri su dosli na normalu. Njegov odgovor je bio: "Jebiga po tablici za tvoj auto ide od 2.0 - 2.4 mm a vidis da puno bolje radi na 1.9mm. Kad bih ja imao vremena da eksperimentisem pa da redom ubacujem 1.85 pa 1.9 pa 1.95 i tako dalje ne bih ga zavrsio za 2 dana.". Kolko sam skapirao da ni oni ne znaju tacno koje dizne idu nego stavljaju odokativno pa koja se najbolje ponasa. U svakom slucaju cu da odem sto pre kod gospodina koga mi je Djura preporucio (znamo o kome se radi ) da on zakaci sistem na svoju dijagnostiku odnosno da pogledamo kako radi taj cuveni gas analizator i da uradimo FINE TUNING.
                              Hvala vam svima puno na potrosnom vremenu i savetima i sledeci put cu da budem prilicno pametniji u izboru usluga.

Comment

Working...
                              X