nece da prebaci na gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lemy
    CBC Član
    • 01.03.2008
    • 39
    • Beograd

nece da prebaci na gas

Ima cudan problem. Skoro je ugradjen sekvent stag+tomaseto u punta 1.2 16v i sve je radilo ok (uz nesto vecu potrosnju 8.5l uglavnom voznje na otvorenom) ali veceras sam ostao bez plina i on prebaci na benzin. I tako sav vozio oko 40 km i natocio pun plina ali ne lezi vraze kada sam ga upalio on zapisti par puta i ne prebaci na plin nego ostane na benzinu, ne cuje se ni otvaranje multiventila. Probao sam rucno da ga prebacim ali nece a pre toga sam probao i prebacivao je i rucno. Sta li moze biti. Treba za koji dan da odem na prvi servis plina redovni, besplatni predvidjen na 1000 km. pa da znam na sta da skrenem paznju majstoru
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: nece da prebaci na gas

Ako po davanju kontakta zapišti par puta, signalizira kvar na nekom delu. Dizne, map senzor.. nema šta da sugerišeš, prikopčaće na kompjuter i videti šta je u pitanju. Greške se beleže tako da i ako proradi u medjuvremenu, ostaće zapisano šta je bilo.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• lemy
      CBC Član
      • 01.03.2008
      • 39
      • Beograd

ne pisti kada dam kontakt nego kada treba da prebaci na plin.
      ako je motor topao zapisti nekoliko sekundi posle paljenja a ako je hladan kada dostigne temperaturu za prebacivanje zapisti par puta ali ne prebaci na plin. Cudno mi je sto se to desilo kada je ostao bez plina, a nisam hteo namerno da dosipam jer sam hteo da vidim kako reaguje kad ostane bez plina. Izgleda da nisam pogresio posto postoji neki problem. Da li mozda postoji neka procedura u slucaju kada nestane plina pa se naspe ponovo ili treba da on odradi sve automatski.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Nema procedure, kad se sipa ponovo plin kojeg nije bilo sve radi kao i pre. Imaš neki problem sa elektronikom, verovatno map senzor ne reaguje. Crna mala četvrtasta kutijica, ima dva creva na sebi i jedan utikač. proveri da nije nešto spalo. Isto tako proveri konektor za temperaturu gasa, nalazi se izmedju dizni i filtera gasa.

To možeš, ostalo mora da se prikopča na kompjuter pa će se znati odmah šta je.

https.autogas.rs

Comment

• lemy
          CBC Član
          • 01.03.2008
          • 39
          • Beograd

proveren map, sve na svom mestu. senzor temperature je ok posto pisti tek kad dostigne temperaturu za prebacivanje. Sutra popodne ide kod majstora pa nek se on njaka posto ima 24 meseca garanciju a ovo mu je tek prvi.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Taj senzor što spominješ je za temperaturu ispraivača i nalazi se na njemu a ovaj što sam ja rekao je drugi, meri temperaturu gasa. No nebitno, verovatno nemaš dovoljno pritiska da bi prebacio ili ne radi map senzor, lako će utvrditi. Da nije neko slučajno zavrnuo ventil na boci?

https.autogas.rs

Comment

• lemy
              CBC Član
              • 01.03.2008
              • 39
              • Beograd

nije, ostao sam bez gasa i nasuo ga posle pola sata i od tad ne radi. Ne cuje se ni da otvori multiventil na boci. To verovatno i jeste problem jer ta elektronika ne otvara multiventil na boci i onda senzor konstatuje da nema gasa i pisti. Do sada se culo kada otvori ventil

Comment

• lemy
                CBC Član
                • 01.03.2008
                • 39
                • Beograd

problem rersen. Otpustio se neki sraf o rekao bih 3mm. Pritegnuti svi spojevi i sada radi ok. Hvala na savetima

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Zanimljivo je da se ima vremena kada je problem u pitanju i svi su besni ako odgovor ne dobiju za 5 sekundi, a kada se problem resi onda se popustio sraf od 3mm na balans-stangli....strasno.
                  http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Bonin
                    CBC Početnik
                    • 26.10.2018
                    • 6
                    • Beograd
                    • VW Golf 5 1.6 8V Gas

Originally posted by *IvanT* View Post
                    Zanimljivo je da se ima vremena kada je problem u pitanju i svi su besni ako odgovor ne dobiju za 5 sekundi, a kada se problem resi onda se popustio sraf od 3mm na balans-stangli....strasno.
                    Svaka čast za komentar. Niti čovek napisa i nama običnim smrtnicima koji šraf, gde se šraf nalazi, i slične detalje pa da i mi proverimo jer imamo isti problem. Baja je rešio svoj problem i boli ga Sebastijan Kurz sa nas ostale, a znao je da traži pomoć kada mu je trebalo i tada je imao vremena da piše.

Comment

• hirurg83
                      CBC Senator XXL
                      • 26.02.2014
                      • 398
                      • Banjaluka
                      • VW Jetta

Kakve tebe sila natjera da probudis temu staru deceniju

Comment

• Bonin
                        CBC Početnik
                        • 26.10.2018
                        • 6
                        • Beograd
                        • VW Golf 5 1.6 8V Gas

Originally posted by hirurg83 View Post
                        Kakve tebe sila natjera da probudis temu staru deceniju
                        Pozdrav druže, ali sigurno da ima razloga cim sam reagovao. Haha
                        Ma sinoc mi na Golf 5 1.6 8v benzin/plin (bifuel) 2008.godiste sekvent landi renzo na oko 4000 obrtaja prvo par puta u razmaku od 15 minuta pebacio sa plina na benzin i nema sanse da se na prekidac vrati na plin dok ne stanem, ugasim auto pa upalim opet. To.sam primetio na brdovitom Zarkovu u Bg. Na kraju je prebacio poslednji put na benzin i nije mu vise bilo prebacivanja na plin. Cudno mi je bilo sto je u rezervoaru bilo recimo jos oko 5 litara plina a zasijale su sve 4 zelene lampice na prekidacu kao da je PUN a nije bio. Prvo sam pomislio da je opao pritisak u rezervoaru a bilo je oko NULA stepeni, pa sam otisao i sipao 30 litara u nadi da ce prebaciti na plin.
                        To se nije desilo. Pogledao osigurac, od 20 Ampera od plina, i nije pregoreo. Svaku diznu sam izdžekao i vratio, kao i onaj termostat izmedju filtera i dizni izvadio džek i vratio.
                        Ne čuje se da "cakne" tamo u gepeku kod boce pa sam malo guglao u nadi da cu naci neki savet i tako se nadjoh ovde.
                        Sutra svakako idem u servis koji mi je promenio sve 4 dizne i plinski komp, i tom prilikom dao garanciju 24 meseca.
                        Javljam vam svima svakako šta se dogodilo da bi i drugi ljudi znali da prepoznaju kvar.
                        Pozdrav

Comment

• Bonin
                          CBC Početnik
                          • 26.10.2018
                          • 6
                          • Beograd
                          • VW Golf 5 1.6 8V Gas

Resen problem

Resio sam problem odlaskom u servis Eko Top u Ozrenskoj 66 pored autoputa, na Vozdovcu.
                          Nakacili na dijagnostiku i ustanovili da je plinski racunar pobrljavio i odradili Resetovanje parametara.
                          Greske koje je pokazivao su nesto vezano za napajanje gde se pominje i rec baterija.
                          Kada sam im rekao da sam skidao klemu sa akumulatora iz nekih levih razloga, i to 3 puta sve im je bilo jasno. Ni sam nisam znao da skidanje akumulatora moze da stvori takvu zajebanciju sa plinskim kompom.
                          Za sada sve ide kako treba a presao sam 540km za 2 dana.

Comment

• hirurg83
                            CBC Senator XXL
                            • 26.02.2014
                            • 398
                            • Banjaluka
                            • VW Jetta

Hm... Nw bi smio da izgubi parametre ako se skida klema.

Comment

• Bonin
                              CBC Početnik
                              • 26.10.2018
                              • 6
                              • Beograd
                              • VW Golf 5 1.6 8V Gas

I ja smatram da ne bi smeo da izgubi, ali sam svojim ocima na srpskom jeziku video da pise nesto u smislu prekid baterije, napajanje... U svakom slucaju komp je zabrljavio, pa mi je receno, ako opet napravi problem, da dodjem da zamene komp jer je u garanciji.

Comment

Working...
                              X