Skoda Fabia 1.2 vreme prebacivanja na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirkos
    CBC Početnik
    • 11.01.2010
    • 6
    • Beograd

Skoda Fabia 1.2 vreme prebacivanja na plin

Od nedavno imam Skoda Fabia 1.2 u koju je ugradjen LANDIRENZO uredjaj za plin pa me zanima da li moze da se smanji vreme prebacivanja sa benzina na plin. Naime, ujutru kad upalim na benzin treba mi 7-8 minuta (9-10 zimi) voznje da bi se motor zagrejao na radnu tamperaturu i tek tada uredjaj automatski prebacuje na plin. Posto radim 5 km od kuce svaki dan vozim samo na benzin jer uredjaj ne stigne ni da se ukljuci dok dodjem do posla. Burazer ima Golf IV za LOVATO uredjajem i nedavno su mu softverski resili taj problem.Sada ujutru pali na benzin i posle 30 sec do minut odmah prebacije na plin (ne ceka da se motor zagreje) ali ako naglo ubrza dok je motor hladan uredjaj sam prebacije na benzin pa opet vrati na plin i tako do se motor potpuno ne zagreje i onda vozi samo na plin. Zanima me da li postoji takva (ili bilo kakva druga) mogucnost za moj uredjaj.

Takodje me interesije da li neko zna neki pouzdan servis za LANDIRENZO na Novom Beogradu ili na Bezaniji.

Unapred hvala
  • slavko_bgd
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2009
    • 771
    • Batajnica
    • Stilo 1.6 16V MW

Re: Skoda Fabia 1.2 vreme prebacivanja na plin

Može da se smanji vreme prebacivanja na plin, ali ne napamet.
    Pravilno bi bilo da se vozilo ostavi u servisu da prenoći i da se podešavanje izvrši u toku zagrevanja motora.
    Temperaturni i/ili vremensko ograničenje prebacivanja benzin-gas ima zaštitnu ulogu i za motor i za uređaj.
    Pouzdan servis imate na NBG u Vinogradkoj 35g, 064/8447-018 ili 065/8447-018.Ukoliko je uređaj pod garancijom, ponesite sa sobom Garantni list i podešavanje će Vam biti urađeno besplatno.
    Simptome koje ste opisali za LOVATO uređaj predstavljaju neispravnost i na žalost LANDI i LANDIRENZO nemaju takvu mogućnost.

Srdačan pozdrav
    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Možda je problem što je tečnost za zagrevanje isparivača uzeta posle termostata. Neka slika bi pomogla.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Ukoliko je strai OMEGAS u pitanju sa matrix brizgacima, problem je u NTC senzoru koji ispadne iz lezista i ne ocitava pravu temperaturu rashladne tecnosti.

Fotka...
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Heinz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 1027
          • Beograd, Voždovac
          • Avensis 2.0 D4D

A možda je u pitanju i neispravan termostat?

Meni treba 2-3km, ako je žešći minus i 5-6km.
          Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Moguce je naravno.

Cak je i kod tebe potrebno poprilicno dugo voziti na benzin do prebacivanja. Sa ispravnim rashladnim sistemom, ako je spoljna temperatura oko 0`C, a temperatura prebacivanja na gas od 30-40`C, potrebno je voziti manje od dva minuta do prebacivanja.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Heinz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 1027
              • Beograd, Voždovac
              • Avensis 2.0 D4D

Pa tako je kako je, imao sam neispravan termostat pre 2 godine i znam kako je onda bilo, sada je valjda sve ispravno, ne znam šta bih još mogao da proverim? Sama vožnja i ne traje više od 2-3 minuta, imam 2km i 1 semafor do posla.

Pitanje za autora teme: kako stoji kazaljka pokazivača temperature posle 5km kada prebaci na plin?

Comment

• mirkos
                CBC Početnik
                • 11.01.2010
                • 6
                • Beograd

Kazaljka stoji na pola tj.na 90 stepeni.Tek kad zagreje do te temperature onda prebacuje na plin. Meni do posla treba od 7 do 10 min i tek mi na parkingu ispred posla prebaci na plin, a ponekad kad imam srece, vozim se celih 300m.......
                Znam da je zdravije za motor da se malo vozi i na benzin ali desi se da cele nedelje auto palim samo da odem do posla pa samim tim i ne koristim plin pa se zato obracam svima vama sa ovim problemom.
                Kad vozim duge relacije obavezno posle 350-400km vozim i bar 10km na benzin......
                Cuo sam svakakve price u vezi ovog problema.Neki su me savetovali da nista ne diram jer je tako namesteno dok drugi tvrde da je to dosta velika temperatura za prebacivenje sa plina na benzin i da vec od 10-15stepeni moze normalno da radi na plin pa me zato interesuju iskustva ljudi koji se bave tim poslom i ljudi koji su imali isti problem

Comment

• tomamega
                  CBC Senator XXL
                  • 19.03.2009
                  • 715
                  • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                  • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

I meni treba jedno 3-5 minuta da prebaci na plin, kada je napolju oko 0. Auto radi super, nema problema, termostat je proveravan kada sam imao problema sa vodenom pumpom (zamenjena), a i sve zavisi od tipa motora i režima vožnje. Ako stalno prelaziš male relacije, onda plin nije najsrećnije rešenje, barem skevent. Ionako treba da se vozi na benzin što više, tako da se ja ne žalim

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by mirkos
                    Kazaljka stoji na pola tj.na 90 stepeni.Tek kad zagreje do te temperature onda prebacuje na plin. Meni do posla treba od 7 do 10 min i tek mi na parkingu ispred posla prebaci na plin, a ponekad kad imam srece, vozim se celih 300m.......
                    Dora 11 Jan 2010 13:08

Možda je problem što je tečnost za zagrevanje isparivača uzeta posle termostata. Neka slika bi pomogla.

https.autogas.rs

Comment

• Heinz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 1027
                      • Beograd, Voždovac
                      • Avensis 2.0 D4D

Kod mene je posle termostata, ali prebacuje na plin čim se kazaljka odlepi od nule (otprilike).

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Znači da ti ne valja termostat... Kad kažem posle termostata, mislim na krug tečnosti koji ne cirkuliše pre nego što se otvori termostat na vozilu. Tečnost za grejanje isparivača se uvek uzima pre termostata, znači iz kruga koji uvek cirkuliše čim se upali motor.

https.autogas.rs

Comment

• Heinz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 1027
                          • Beograd, Voždovac
                          • Avensis 2.0 D4D

A ako nije moglo drugačije, nego je uzeto sa toka ka grejaču kabine?

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Taj deo nije problem ako nema slavinu a iskorišćena je samo jedna cev, redno. Ako je paralelno onda nema veze ni da li ima slavinu. Normalno ako je uzeto pre slavine ka motoru.

https.autogas.rs

Comment

• slavko_bgd
                              CBC Senator XXL
                              • 24.03.2009
                              • 771
                              • Batajnica
                              • Stilo 1.6 16V MW

I, šta smo zaključili vezano za fabiju ?
                              Možda je sve ispravno, samo je ECU setovan da prebacuje na visokoj temperaturi i/ili je neko menjao NTC a nije ga presetovao?
                              Ako je FABIA crvene boje, moguće je ono što je Ivan napisao za ispadanje NTC-a sa račve. Skoro sam na jednoj crvenoj lepio taj senzor na mesinganu račvu...

Šta smo saznali, koji je uređaj,koje boje je auto?
                              Hoće li te fotografije skoro ili da bacamo pasulj i tarot?

Srećna Nova godina svima koji računaju i slave po starom Julijanskom kalendaru i poz ostalima!
                              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

Working...
                              X