STAG firmware Ver

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 200300
    CBC Član
    • 10.02.2010
    • 15
    • BGD

STAG firmware Ver

Evo ovako, imam jedno pitanje za strucnjake autogasa: Ugradio sam gas AC STAG 300plus, sam, jedan prijatelj automehanicar mi je pomagao, i to za sada radi sve kako treba. Jedino sto nigde nisam nasao informaciju o verzijama firmware-a, tako da ne znam koju da stavim. Tako da mi treba savet i misljenje iskusnih o tome koja verzija sta donosi, koje izmene i dopune i koja je najbolja vezija. Da li je bolje da zadrzin postojecu verziju 3.4 ili da stavim najnoviju 5.4? Verujem da ce Dora i Ivan doci da napisu koju rec
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: STAG firmware Ver

Najbolja za sada je 5.4 svakako, a unutar dokumenata prilikom instalacije postoji objasnjenje sat donosi svaka od novih verzija.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• 200300
      CBC Član
      • 10.02.2010
      • 15
      • BGD

Mene vise zanima "u praksi" kako su se pokazale....vi ih ugradjujete dosta dugo, pa ste prosli kroz sve te verzije....
      Jos jedno pitanje, koju verziju ACGasSynchro softwarea koristite? Da li i tu vazi da je najnovija najbolja (sto zvuci dosta logicno) i da li slucajno postoje neki "bugovi" u novijim verzijama? Tj, da li je sigurno da nove verzije ne rade gore od starih. Hvala na brzom odgovoru.

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Sa svakom novom verzijom je ispravljen po neki "bug" koji se mozda pojavljivao u predhodnoj i svaka ima vise programskih opcija, tako da je nova uvek bolja. Krajnji korisnik verovatno nikada ni ne primeti da ima novu verziju firmvera, ali poboljsanja postoje, cak i u gasnim algoritmima.
        Ja koristim 5.4.0.8 verziju...

Comment

• 200300
          CBC Član
          • 10.02.2010
          • 15
          • BGD

Hvala jos jednom.

Comment

• Vektra
            CBC Član
            • 10.02.2010
            • 52

A ja imam problem da moj serviser nece da mi stavi poslednju verziju u moj stag. Kaze da nije dobra i da stare verzije bolje rade!! Preti mi nekim gubljenjem garancije!!! OMG!! sta da radim?

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Nemože svaki firmever u svaki čip, zavisi od modela ECU-a al ine vidim zašto bi gubio garanciju na noviji koji može. Mi to svakako radimo u sklopu servisa kad vidim da ima bajatu verziju a u medjuvremenu izašlo 10 novijih...
              Ostaje ti da slušaš servisera do isteka garancije a sa druge strane ne znam zašto insistiraš na novijoj ako ti auto dobro radi.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Vektra
                CBC Član
                • 10.02.2010
                • 52

Pozdrav,
                zbog toga sto je najnovija verzija najbolja. Nista drugo. Nisu oni inzinjeri u fabrici blesavi sto razvijaju novi firmware. Kad je vec zvanicna preporuka koristiti 5.4, sto da neko tu izmislja toplu vodu. Pozdrav.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Generalna strategija vezana za upgrade/update koje se godinama držim iz iskustva: If It Works, Don't Fix It!
                  (ovo je isključivo vezano za produkcione mašine, gde greška posle upgradea može da donese puno štete, na test mašinama je beta/developer verzija, baš iz razloga upoznavanja sa novinama i određivanja trenutka kad te novine primeniti u radu)

Pročitaš šta donosi nova verzija, ako nema ništa ili ništa jako bitno što bi rešilo neki tvoj direktni problem, onda nije vredno.
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Obzirom da zbog posla a i mimo posla često probam nove verzije softvera ili firmvera nije baš uvek tako. Uvek se ispravi jedno a zakaki nešto drugo, zato i prave stalno novije i novije

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

Kod Stag firmvera je jako lepo sto sa novom verzijom dodje i po neka nova opcija za setovanje ili nova strategija za ubrizgavanje , tako da je uglavnom korisno uraditi prelazak na noviju verziju. Kod strategija za ubrizgavanje opcije podesavanja nisu vidljive, a mogu se odraziti na ponasanje rada motora u odredjenim uslovima, pa je pozeljno uvek imati najnoviju verziju.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Pa nisam rekao da ne valja, nego da je besmisleno insistirati na novoj verziji ako sve radi kako treba samo iz razloga da bi imao najnoviju verziju. Promena firmvareta zahteva novu kalibraciju i novu vožnju sa uhodavanjem.

https.autogas.rs

Comment

• Vektra
                          CBC Član
                          • 10.02.2010
                          • 52

Originally posted by Dora
                          Obzirom da zbog posla a i mimo posla često probam nove verzije softvera ili firmvera nije baš uvek tako. Uvek se ispravi jedno a zakaki nešto drugo, zato i prave stalno novije i novije
                          Dora, jel konkretno mislis na firmwareove za Stag kontrolere da se zakaki nesto drugo, ili pricas svoja iskustva uopsteno za software u globalu (PC software, u kojem slucaju i ja delim isto misljenje)? Mislim to bi bilo strasno ako si m islio na stag kontrolere, tu bi morala da bude rigorozna kontrola pre pustanja u opticaj novog firm-a. Mislim, verujem ja tebi, ali onda se kajem sto sam se odlucio za Stag. Ili gresim?

A u changelog-u FW verzija vidim da skoro svaka nova verzija donosi "poboljsan algoritam adaptacije" (sta li mu je to?) i autokalibracije (to znam sta je) kao i neke zastite od gubitaka zapamcivanja podesavanja usled greski na akumulatoru. Moja je cini mi se V4.3 ili V3.4 sudeci po jednoj nalepnici sa zadnje strane kontrolera, tako da ima podosta verzija izmedju nje i najnovije.

I jos nesto, vrlo vazno, serviser mi se predstavlja kao ovlasceni servis AC kompanije, a u mailu koji sam dobio direktno od AC firme sam dobio informaciju da oni jos uvek nemaju nijedan ovlasceni servis, osim onog u sklopu fabrike.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Normalno da nema, u ovoj državi ne postoji ni jedan servis koji je ovlašćen. Postoje oni koji se pridržavaju kodeksa koliko mogu i oni drugi. Pre par godina je bio kuriozitet na sajmu automobila u BG, 3 ovlašćena uvoznika i distributera za Landi Renzo, terao sam dugo sprdnju na taj račun na forumu...

Što se softvera tiče, ne bih sad da širim priču bezveze jer uopšte nije bitna, Stagov softver koji hvalim do prvog dana je svakako medju najboljima ako nije i najbolji, tako da nisi pogrešio. Stagov softver su pisali ljudi a ne marsovci tako da isto pada pod softver kao i svaki drugi. Kad pogledaš listu feature, to je lepo ali kad pogledaš listu ispravljenih bagova to nije lepo ali je neminovno. Do sledećeg updatea nećeš znati šta je novo od bugova Ako ima mnogo verzija izmedju svakako treba staviti noviju ili sad već najnoviju pošto ne pravi nikakav problem ali to sam već rekao na početku, stvar je servisera. Pošto si u ovom slučaju ti serviser, radi kako misliš
                            Koja je verzija možeš videti kad prikopčaš program na komp, piše dole. I nemoj da mešaš oznaku (verziju) firmvera sa oznakom softvera.

https.autogas.rs

Comment

• Vektra
                              CBC Član
                              • 10.02.2010
                              • 52

Ovlascena uvoznika i distributera.....OMG dobra fora
                              Dobro je da si mi i ti potvrdio da 5.4 ne pravi probleme.
                              A svo se softwarea tice, svakako 5.4.0.8 e sad, zasto se ovaj moj plasi tih novijih verzija pa koristi 5.0, nije mi jasan, izgleda kasno poceo da koristi kompjutere, pa ima onaj cesti, kod starijih ljudi, strah od digitalije i tehnike. Kaze da nije dobio odobrenje da koristi najnoviji software LOL i firmware.
                              Hvala i izvinjavam se na zauzimanju topic-a.

Comment

Working...
                              X