Alfa romeo 164 2.0TS negativno i pozitivno iskustvo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasa_gsi
    CBC Veteran
    • 25.05.2007
    • 101
    • Svrljig (Nis)

Alfa romeo 164 2.0TS negativno i pozitivno iskustvo

Zdravo svima.

Ugradio sam pre mesec dana AC Stag 4 po preporuci koleginog prijatelja (koji je inace ozbiljan covek, ima veliki ovlasceni servis sto se kaze covek od poverenja) i tu pocinju svi problemi. Odvezao sam auto na ugradnju na benz pumpi, ocima nisam video servis, prvi put vidim coveka ali preporuka je jaka kazem sebi sta je tu je. Lepo odem kuci i dodjem po auto sutradan uvece, odmah su poceli problemi auto neravnomerno radi na ler gas, u 2-goj i 3-coj secka izmedju 1500-2500 obrtaja (hoce da cima dok neprimi gas), na auto putu u 5-toj preko 4500rpm gubi snagu nemoze preko 160km/h, katastrofa. Kaze majstor nova stvar dok legne, lose su mi svecice, vuce fals vazduh.... auto na benz radi kako treba tako da su svi izgovori suvisni, kako je bilo kasno uzmem auto platim 450e i jos par hiljada din za plin sto je sipao i kazem sebi sutra cemo valjda da resimo. Ustanem ujutru i najpre promenim svecice stavim NGK trokrake (bile isto NGK jednokrake), problem ostaje, kupim karburator sprej da proverim dali vuce negde fals vazduh sve je OK, zovem majstora kaze resicemo za neki dan bla bla u guzvi sam objasnjava mi kako je bas danas zavrsio ugradnju stag 4 sistema na dva pasata i da sve radi kao sat? ali meni neradi kazem ja, dogovorimo se da me pozove kada ima vremena. Dani prolaze a od njega ni glasa zovem nejavlja se, saljem poruke takodje. Zovem koleginog preporuku (ozbiljnog coveka) kaze desi mu se da se nejavlja po nekoliko dana kada je u guzvi oko atesta, raznih obaveza .... kaze mi da se nesekiram razgovarace on sa njim. Prolazi jos jedna nedelja i stize poruka da se javim, ponovo sledi dogovor zovem te kada nadjem malo vremena? a proslo je vec 3 nedelje od ugradnje. Preporuka kaze sada se i meni nejavlja kao da je u zemlju propao, kakav dundjer.
    U medjuvremenu vidim da mi nije stavio selnice oko creva izmedju dizni i usisne grane, selna kod filtera plina sa jedne strane pukla uopste nedrzi, sve ostale selne labave, na isprivacu senzor temperature samo rukom prituren uopste nije stegnut (odatle se culo sistanje dok nisam sam pritegao), gori mi 2 puta osigurac za svetla u kabini i radio (od 7.5A) stavljam od 15A i sada je OK.

Elem vidim da nema leba zakazem lepo pregled kod Vitanove, covek se zove Ljubisa. Dobijam termin, covek je dinamican, predusretljiv, postuje tudje vreme. Problem je programske prirode, nakon pola sata stelovanja sve radi kako treba, ja zadovoljan.
    Ovim putem zelim da se zahvalim majstor Ljubisi i da ga pozovom da se aktivnije ukljuci u rad foruma kako bi se ovakve sitacije izbegle, sreca sto sam miran, stalozen porodican covek inace svasta moze da se desi. Lepo mi je otac govorio svaka skola se placa a ti bas svaku moras da platis....
    Videcemo kako ce nadalje biti za sada je sve kako treba, cekam da se prolepsa vreme, pretresem trap i stavim letnje gume onda moze da se proba i krajnja brzina na plinu.
  • VVLAJKO
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2008
    • 484
    • Nis
    • Audi A4, Primera p12

Re: Alfa romeo 164 2.0TS negativno i pozitivno iskustvo

To je ugradnja koja je zbrdodolisana za nekoliko sati.
    Verovatno covek nije imao losih namera samo je uleteo u cajtnot, zakazao mnogo vise nego sto fizicki moze da zavrsi.
    Postenije sa njegove strane bi bilo da ne ispostuje termine, da te pozove i kaze da nemoze da zavrsi tog dana nego da pusti nezavrsen auto i obruka se zestoko.
    Pretpostavljam da je tako.
    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• sasa_gsi
      CBC Veteran
      • 25.05.2007
      • 101
      • Svrljig (Nis)

Auto je bio 2 dana na ugradnji, stelovan vise puta .... dakle pusto neznanje, ler mi je na 900rpm na benzinu a majstor stavio da se sa plina na 850rpm prebaci ponovo na benz, jednom mi se slucajno desilo da sam ostao bez benzina u sred Nisa (stalno je radio na ler gasu na benzin kada je varirao br ortaja) jedva sam se iscupao auto se gasio na svakom semoforu.

Comment

• bmiillan
        CBC Senator XXL
        • 18.04.2005
        • 393
        • beograd
        • clk 200k

podrzavam u potpunosti, samo nisi napisao koliko si platio prepravku i podesavanje i da li je
        nerviranje bilo vredno tih para sto si navodno ustedeo?
        nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• sasa_gsi
          CBC Veteran
          • 25.05.2007
          • 101
          • Svrljig (Nis)

Covek je sam rekao cenu, novac nije bio problem vec elementarna kultura da se javi kada ga zovem na tel.

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

Ociscen off iz teme. Gde, ko, sta, kako i za koliko moze da nabavi je nebitno za ovu temu. iz prostog razloga jer to(plin, guma, mikser za jaja), po tim cenama nije dostupno svima, i moze dovesti u zabludu ostale korisnike foruma.

hvala na razumevanju.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

@sasa_gsi
              Kako ti se sad ponaša auto? Jesi li merio potrošnju?

Comment

• sasa_gsi
                CBC Veteran
                • 25.05.2007
                • 101
                • Svrljig (Nis)

Potrosnju sam merio ali odoka, oko 10.5l i to 40% grad i 60% otvoreno. Nazalost seckanje se i dalje vretilo moracu na generalni remont krajem sledece nedelje (kompletnu proveru svega oko plina). Trenutno sredjujem trap, a i prosle nedelje sam bio u guzvi oko registracije, atesta (nisam imao spiralu ispred isparivaca morao sam i to da popravljam da bi prosao atest), finansijski sam posustao tako da popravka plina mora da saceka kraj meseca (platu). Jos jednu stvar nisam pomenuo a to je los akomulator, koji inace pali auto bez problema ali ako nedaj boze zaboravim neko svetlo u kabini za 1-2h kraj nema sanse da upali napon padne na 7-8V (imam voltmetar u kabini), punio sam ga ali to nista nepomaze tako da i to mora novo, makar i od 55Ah (fabricki je 75Ah) mislim da je i to za benzica dovoljno.
                Momci iz servisa su delimicno prepoznali problem oko seckanja i neravnomernog ler gasa, ali zbog isteka registracije i neuradjenog atesta nisam imao vremena da ostavim auto tako da sve odlazemo jos nedelju dana.

Comment

• sasa_gsi
                  CBC Veteran
                  • 25.05.2007
                  • 101
                  • Svrljig (Nis)

Evo da se javim i dopunim temu. Nazalost auto je bio kod majstora za plin, nista nije menjano samo je stelovan plinski uredjaj, solidno naplaceno i problem nazolost nije resen. Sta je uradjeno:
                  Auto vise nesecka na vecem rasponu obrtaja 1500-2500 kao ranije nego na ~1800-2000rpm, pokusao sam da se zalim ali sam dobio sledeci odgovor: Ja sam sve parametre ispostovao sto se plina tice auto ti je nastelovan kako treba ? a secka na plinu, dok na benzinu radi kako treba
                  Zamenio sam akomulator, svecice, kablove nisam ali su i vizuelno i u mraku sasvim OK nema nikakvih varnica okolo, problem je ostao.
                  Vise doduse nestuca na 4500rpm odnosno moze da se vozi 180km/h bez problema na plinu, najverovatnije je povecan pritisak na plinskim diznama.
                  Samo sam posle 5 dana auta u servisu ocekivao da mi se kaze u cemu je problem i da promenimo sta treba pa da radi kako treba, jednostavno hocu da resim problem do kraja.
                  Kupio sam USB kabl za dijagnostiku i resio sam da pogledam u cemu je stvar, prvo sto sam video jeste da mi je na labda sondi stalno bila vrednost 0.5, zamenio sam ceo deo auspuha sa njom i sada varira od 0.3-0.65.
                  Evo kako sada izgleada mapa posle krace voznje, kao i odstupanja:

U toku kalibracije prilikom naglog dodavanja gasa ~3500rpm jednom mi je izasla sledeca greska:

posle toga sam vozio 15-km i onda sam odradio samo autokalibraciju i neprimecuje se nikakva razlika u voznji.

Kada uplim auto cuje se sistanje u predelu isprivaca, cuje se cak i kada radi auto a kada ga ugasim cuje se sasvim jasno u narednih 4-5 sekundi, proverio sam karburator sprejom nisu u pitanju usisne gumice ili neki fals vazduh oko u****.
                  Kada auto radi na plinu ler gas je od 780-880rpm dok kada radi na benzinu uvek je 840-860, kada pojedinacno ukljucujem i iskljucujem plin na svakom cilindru ponaosob sa leva nadesno kada su prva dve ukljucena nema variranja ler gasa (radi kao na benz) kada se ukljuci treci i cetvtri (bilo zajedno, posebno ili ponaosob) odmah dolazi do variranja lera.
                  Takodje mi se desava oko 3500rpm u 4 brzini doduse ne uvek kao da auto pocinje da stuca odnosno kao da ima tu blokadu, lagano dodavanje gasa i taj problem nestaje.
                  Prilikom ugranje plinba oprane su i benz dizne (ultrazvucno naravno), filter za gorivo zamenjen (doduse posle mesec dana), od tada kada ujutru upalim auto desis se da nece da upali bez gasa odnosno kao da ler gas neradi kako trereba, zaverglam upalim obrtaji padnu na 500rpm, tako da bez blagog dodavanja gasa nece da upali iz prve, to mi se bez plina nije desavalo iako je bila zima i minus, zaverglam bez gasa odmah prm ide na 1200, sada hoce ujutru i da cimne ponekad na benzin dok se ne zagreje u prvih 200-300 metara?

Vec sam se navikao da vozim ovako i auto mi retko kada cima u voznji (dam malo veci gas oko 2000rpm) ali planiram da ga popravim, sam sam uspeo da detaljno lociram problem.

Sledece sto mi pada na pamet jeste da proverim koliko struju daju bobine mozda tu nesto nije uredu?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Kako svi volite da nakitite taj dijagram sa svim i svačim, one kvačice služe da se nešto isključi jer ne treba...

Teško ćeš to sam namestiti, od starta je mnogo pogrešno uradjeno.

Rank vidim da čitaš forum sad baš ovaj Eto ti primera za raspravu o ceni. Čovek platio ugradnju pa sad izučava kako da ga ugradi.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                      RIP Bio nam je drug!
                      • 15.01.2007
                      • 2419
                      • LAZAREVAC

Koliko uspevam da ukapiram dizne su jako male,to jest nisu dovoljno razbusene a postoji i neki problem sa napajanjem kompa
                      Ali ko sto rece Dora,bolje se obrati nekom ko je strucan da odradi posao

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

Kada uplim auto cuje se sistanje u predelu isprivaca, cuje se cak i kada radi auto a kada ga ugasim cuje se sasvim jasno u narednih 4-5 sekundi,
                        Može li malo više detalja oko ovog zapažanja,kao i oko komponenti gasnog uređaja?
                        Mislim da je ceo sistem loše dimenzionisan.Pritisak od preko 1,3bara,vreme sekvence benzinskog ubrizgavanja kada radi na gasu mi se ne dopada i td.

Comment

• sasa_gsi
                          CBC Veteran
                          • 25.05.2007
                          • 101
                          • Svrljig (Nis)

Originally posted by Dora
                          Rank vidim da čitaš forum sad baš ovaj Eto ti primera za raspravu o ceni. Čovek platio ugradnju pa sad izučava kako da ga ugradi.
                          Nazalost sta je tu je, okacicu video klip sa sistanjem i par slika kako je odradjena instalacija.

Comment

• zmedak5
                            CBC Član
                            • 16.06.2010
                            • 35
                            • hrvatska

nije tebi dobro podešena mapa pa ti remeti benzinsku, premalo je ovo vreme ubrizgavanja benz šprica.

Comment

• sasa_gsi
                              CBC Veteran
                              • 25.05.2007
                              • 101
                              • Svrljig (Nis)

Comment

Working...
                              X