Alfa romeo 164 2.0TS negativno i pozitivno iskustvo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Alfa romeo 164 2.0TS negativno i pozitivno iskustvo

To šištanje...da li se čuje i kada bi hladan auto upalio i čim pređe na gas ugasio motor? Miriše li nesagoreli gas u predelu isparivača?

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ovo baš šišti... Ili je neispravan isparivač ili je neka stega olabavljena pa pušta gas napolje ali bi to morao nosom da osetiš...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sasa_gsi
        CBC Veteran
        • 25.05.2007
        • 101
        • Svrljig (Nis)

Ovo sistanje se uvek desava i kada je hladan i zagrejan, konkretno snimio sam kada je bio zagrejan. Skidao sam filter za vazduh i usis, oslobodio isparivac proverio sve selne i sve je ok, miris plina se neoseca nimalo

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Postoji li mogućnost da nije reduktor krivac nego,recimo,falš vazduK ili posuda za rashladnu tečnost?
          Inače,dvoumim se da li da tražim odštetu za pokvarene zvučnike posle gledanja tvog videa .

Comment

• sasa_gsi
            CBC Veteran
            • 25.05.2007
            • 101
            • Svrljig (Nis)

Fals vazduh nije sigurno, na benzinu radi bez ikakvog trzanja, posuda moguce ali neispusta vazduh na cepu to sam vec proverio

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Možda kroz cevi od vode šišti ali ne može sa snimka baš da se odredi. Imaš aparat, ugasiš auto i daš kontakt pa gledaš pritisak, ako pada šišti gas ako ne, onda je nešto drugo...

https.autogas.rs

Comment

• sasa_gsi
                CBC Veteran
                • 25.05.2007
                • 101
                • Svrljig (Nis)

Zamenjena danas lambda sonda novom, i dalje su parametri od 0.65 do 0.73 za sondu. Nakon auto kalibracije auto provozan 5-6 km radi izrade mape. Seckanje je ostalo, auto i na benzinu neradi 100% kako treba kada naglo stisnem gas kao da se gusi na oko 2k rpm pa onda odjednom dobije gas, kada je zagrejan situacija je za nijansu bolja. Vozim auto najpre kod majstor Vojkana a zatim kod majstora za plin (kod merkatora u Nisu)....

Comment

• speedplus
                  RIP Bio nam je drug!
                  • 15.01.2007
                  • 2419
                  • LAZAREVAC

I dalje su ti vremena ubrizgavanja plina preduga u odnosu na benzin

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Sve je isto,samo je mesec decembar.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Prva slika zanimljiva 2850 obrtaja a vreme dizni 0 druga je već bolja što se toga tiče uz opravdani komentar kolege o vremenu. Treće ako si menjao lambda sondu zbog toga što ima istu vrednost na ovom dijagramu, drago mi je, pošto uopšte nije povezana na uredjaj, lepo vi to merite

Vozi auto najpre kod majstora za plin, verujem da će posle i benzin raditi...

https.autogas.rs

Comment

• sasa_gsi
                        CBC Veteran
                        • 25.05.2007
                        • 101
                        • Svrljig (Nis)

Bah, sad imam rezervne delove da znate da dok nije ugradjen plin na benzinu se nije gusio i nije mi se desavalo da kada je napolju hladno a ja upalim auto ako nedam gas auto se posle par sekundi ugasi, ranije bez plina je mogao i na -20 sa ler gasom da upali bez problema i da sauh na 1400rpm dok se ne zagreje... Elem zakazujem prvo kod plinadzije samo da dovezem caleta iz bolnice i za neki dan auto ide na servis, resio sam da ga popravim ali sada ne sam makar morala samo boca da ostane...

Comment

• Plinadzija
                          CBC Senator XXL
                          • 29.07.2008
                          • 1514
                          • Paracin

Tebi je bar Knjazevac blizu...
                          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• ZoranPA
                            CBC Veteran
                            • 14.06.2010
                            • 162
                            • Pancevo

Koje je vreme brizganja tog automobila na leru kada radi na benzinu ?
                            Nisam ginekolog al mogu da pogledam ...

Comment

• sasa_gsi
                              CBC Veteran
                              • 25.05.2007
                              • 101
                              • Svrljig (Nis)

Da podignem temu iz mrtvih posle toliko vremena.
                              Plin nisam popravio radi isto kao što je i radio. Pošto sam kupio još jednu alfu 164 za delove rešio sam malo da eksperimentišem pošto imam landirenzo sekvent u njoj.

Promenio sam isparivač ništa se nije promenilo, promenio sam i plinske dizne (stavio sam plave što jako zveckaju) nikako neradi sa njima pa sam vratio moje, Dora je upravu pogledao sam šemu i video da lambda sonda uopšte nije povezana za plinski komp, preaseko sam crnu žicu i povezao lambdu. Na leru radi daleko mirnije nego ranije nema razlike između plina i benzina ali i dalje secka na 1500-2000rpm kada se lagano dodaje i održava gas.
                              Umeđuvremenu sam se ponovio novim kablovima (110e) ali ni to naravno ništa nije pomoglo.
                              Pošto problem sa šištanjem i dalje postoji rešio sam prvo to da rešim, očigledno nije do isparivača i vodenih creva a nije ni do vakuma pošto sam sva sitna crevca proverio ponaosob (vakum je dobro povezan i to sam proverio u šemi).
                              Braon žica je povezana na ulaz od bobine a crvena (igniton) na crvenoj žici konektora na menjaču.
                              Nisam snimio ali dijagnostika kaže da sam lambda sondu dobro povezao pokazuje vrednosti od 0,4-1V, ali izbacuje greške da napajanje plina nije dobro povezano i da je slabo !!! ili nešto u tom smislu nemogu tačno da se setim.
                              Vreme benzinskih dizni je 2ms, a plinskih 3,3ms (bolje od ovoga nemože da se našteluje imbus ključem može samo gore)
                              Pritisak na isparivaču je 1,2bara....
                              Namestio sam uvce i šištanje postoji i kada auto radi, negde je u predelu usisne grane (ili ispod nje).
                              Raskupusao sam ceo prednji deo, izvadio usisnu granu, promeniću dotrajala creva i poneku sumnjivu šelnu, dizne nosim ponovo na pranje. Ako i dalje neće stavljam landi plin kompletan, ako i on neće, ubacujem vakumski tartarini koje došao sa autom iz italije na mojoj prvoj alfi koju sam polupao.
                              Sve u svemu neplaniram da dam više ni 1e za majstore, ako mogu sam nešto da napravim odlično ako ne tartarini mi se smeši.
                              Last edited by sasa_gsi; 14.04.2013, 05:56.

Comment

• Plinadzija
                                CBC Senator XXL
                                • 29.07.2008
                                • 1514
                                • Paracin

A ocekujes da majstori tebi za dz daju savete kako da sam popravis kola...
                                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

Working...
                                X