Vracanje investicije u sekvent gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jomini
    CBC Senator XXL
    • 11.03.2007
    • 490
    • Novi Sad

Re: Vracanje investicije u sekvent gas

Pa ne mogu ti linkovati, rekao sam da su to situacije mojih prijatelja ili poznanika koji su naknadno ugradili plin. Od njih dvadeset npr, 10 ih vozi na plin i imaju češću posetu servisu nego ovi bez plina. Nisu to neki kvarovi ko zna kakvi, već sitnice tipa zaprljan filter ili dizne. Te stvari. Ali zbog toga ti auto štuca, teže pali, radi neravnomerno.
    I opet kažem, svi smo različiti i svima nam se neka matematika oko troškova razlikuje od čoveka do čoveka. A vala i od automobila do automobila.
    Meni je recimo 15 ili 20 hiljada km velik period do dolaska na egal. Nekom nije i ja to poštujem.
    San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• jomini
      CBC Senator XXL
      • 11.03.2007
      • 490
      • Novi Sad

Originally posted by shone190
      Zakljucak je, ugradi kako treba i gde treba i nema da brines
      Tačno, ovo je verovatno glavna stvar. Mada svi znamo da svakog majstora neki kude, neki hvale, zar ne? Eto nam Dore, sigurno ima ljudi koji su prezadovoljni njegovim radom, a opet ima i onih koji će reći da im nešto nije dobro uradio. Razlika od čoveka do čoveka, od situacije do situacije...

Comment

• jomini
        CBC Senator XXL
        • 11.03.2007
        • 490
        • Novi Sad

I možda bi bilo korisno, ako nekog ne mrzi, da napravi računicu kod kupovine dizela i benzinca... Mislim da je egal tu na još većoj kilometraži.

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

Mislis na potrebnu kilometrazu da bi se dizel isplatio?
          Pre par godina je u sat-u objavljena takva racunica i kilometraze su bile od 60000km pa do 100000km.Treba imati u vidu da su se tada cene benzina i dizela vise razlikovale.
          Nego da se vratimo na temu
          Sigurno da nikom nije namera da te ubedjuje u nesto ali razmena misljenja nikako ne moze da skodi.To sto ti pricas o plinu nije daleko od istine.Iz tog razloga sam i ja oklevao 7 meseci da ugradim gas u prethodni auto jer sam se naslusao bas horor prica oko istog.Ali to nema veze sa samim plinom nego sa nasom lepom zemljom gde nije lako dobiti ni mehanicarsku,limarsku ili bilo koju drugu kvalitetnu uslugu.
          Sama cinjenica da se menja pogonsko gorivo ostavlja puno prostora za greske ali zato su tu forumi gde ne postoje price "reko mi covek" nego iskustva zadovoljnih i ne zadovoljnih musterija.
          Isto tako se ne bih slozio da je kvalitet majstora relativna stvar,zna se ko radi dobro,a ko fuseri.Naravno i majstori na glasu grese ali su tu da isparve gresku za razliku od priucenih montera koji na kraju ubede musteriju da im je auto neispravan.Ako malo prelistas podforum auto gas videces da se vecina problema javlja iz neracionalne zelje za ustedom od par desetina evra.Znaci kad saberes mentalitet nasih ljudi(o tome mozemo do sutra) i neuredjenost drzave nije ni cudo sto je jadni plin dosao na los glas
          Sve u svemu pre ugradnje se treba dobro raspitati i ne praviti glupost zbog sitne love.
          Ispravan auto + kvalitetna ugradnja=ekonomicna i sigurna voznja.

pozz
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• jomini
            CBC Senator XXL
            • 11.03.2007
            • 490
            • Novi Sad

Dobro kažeš Vlado. Ako bih se odlučivao nekad da ugradim plin, ne znam kako bih se odlučio za majstora/radionicu. Mislim da se to previše omasovilo i da previše njih uđu u taj posao, a nemaju dovoljno predznanja i iskustva. I to može odbiti ljude ili im napraviti problema sutra kad se namontira sve. A posledica su i ovakvi kao ja koji od plina prpaju verovatno više nego što je stvarno potrebno.

Comment

• simbioza
              CBC Član
              • 07.05.2010
              • 17
              • NS

Sto se tice isplativosti kupovine dizel automobila - tu vise nema mesta za raspravu jer su stvari prosto jasne. Razlika od par/nekoliko hiljada eura uz ove neznatne razlike u ceni dizela i benzina (i jos par nepovoljnijih osobina dizela)... ne vidim tu logiku, ali bas nikakvu

Zato mi se i cini da je nekoliko stvari u isto vreme doslo/dolazi na svoje mesto

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Voleo bih da čujem Vaše mišljenje o vrednosti istog automobila sa i bez ugrađenog gasnog uređaja.

Comment

• Davor
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2005
                  • 498
                  • Novi Sad

To ti je sve relativno,evo pogledaj podji prvo od sebe ako prelazis godisnje prosecno oko 12-15hkm i da kupujes auto star 8-12 godina gde mora sekvent gas da se ugradi(od 600-900e),i vidis da ti treba bar dve godine da dodjes na nulu sa gasom i tek onda da ti se isplacuje.
                  Ako krenes sa druge strane da taj auto koji ima gas da je lose ugradjen pa pravi probleme,ili da onaj koji ima gas da je i dosta presao ima dosta stvari gde treba obratiti paznju prilikom kupovine.E kad nadjes auto koji ima dobro ugradjen gas i koji izgleda nista menje ocuvan od onog koji nema onda je to dobar pazar,a cena tog sa gasom bi trebala biti veca oko 1/3 do 1/2 od cene ugradnje uredjaja.Makar licno sebi da gledam auto koji cu voziti par godina svakako bi bilo da nema gas i da ga naknadno ugradim i znam na cemu sam,jer nagledao sam se auta sa ugradjenim gasom,pa to je plakanje,isparivac im stoji kao servo za kocnice pa im cudno sto im se auto gasi pri kocenju i trza pri jacem ubrazavanju i sl.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Još uvek je u izgradnji kao Skadar na Bojani Ali ima kalkulator, nema cena potrošenog benzina usput jer ne znam koliko da stavim kao prosek a svi bi se svadjali oko toga.
                    Piše u mesecima koliko treba da se isplati...

Ugradnja autogasa i održavanje autogasnih, plinskih instalacija na automobilima u Novom Sadu. Ac Stag je primarni uredjaj koji ugradjujemo i održavamo.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• simbioza
                      CBC Član
                      • 07.05.2010
                      • 17
                      • NS

U vezi ovog kalkulatora: Pojednostavljeno rezultat bi se mogao uvecati za nekih 15% ili se varam (zbog neuracunatog benzina pri startu, filter na 15hkm... kasnije, posle isplate, jos neki %: eventualno aditiv za dizne u jedan tank benzina, isparivac)? I da sve bude po PS-u....
                      Naravno, atest da ide u osnovnu cenu ugradnje.

Bilo kako bilo, cifre izgledaju privlacno "za raju" cak i sa tim uvecanjem.

Stratos, stvarno ne znam koliko bi u proseku auto sa lpg mogao vise da vredi...... zavisi od "meistera" - videcemo zapravo uzivo
                      Grubo, verovatno je Davor u pravu sa tih 1/3 ili 1/2 koje je spomenuo, naravno pristojna instalacija.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Cena servisa je jako šarena, u procentima ume da bude i 400% više pa je zaguljena stavka, aditive ne koriste svi pa opet, benzin spaljuje više onaj ko često pravi kratke realcije u odnosu na duže relacije itd... Tako da je to teško ubaciti u kalkulator a da ne bude na nivou statistike. Ovo su poznati parametri a svako može dodati na to individualne razlike.
                        Dobro, dao si mi ideju da opišem to sve pa neka svako dodaje sam
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

Zašto onda svi računate da isplatite celu investiciju kada manjina Vas koristi auto za trošak a ne za zarađivanje.
                          Ovo ću reći još jedan put: autogas je jedina investicija na automobilu koja štedi novce. Zašto radije bez komentara kupujete kojekakve gluposti za personalizaciju kola a za investiciju koja u stvari jedina donosi zaradu toliko cepidlačite dal´ štedi 49% ili 51%?
                          A to što automobili ne truju kao na benzin, to niko i ne pominje. Kao da smo poslednja generacija i niko ne dolazi iza nas.

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

To ti je sve relativno,evo pogledaj podji prvo od sebe ako prelazis godisnje prosecno oko 12-15hkm i da kupujes auto star 8-12 godina gde mora sekvent gas da se ugradi(od 600-900e),i vidis da ti treba bar dve godine da dodjes na nulu sa gasom i tek onda da ti se isplacuje.
                            Da se ne razumemo pogrešno,auta od 12 godina ni ne probavam a kamoli da vozim.Gas sam ugradio zbog ekologije a pri tom uživam u štednji.Meni je auto kao nekome mobilni,redovan trošak za poboljšanje načina življenja. I ne znam koliko troši ni gasa ni benzina. Sipam pun kad javi da je žedan i ne opterećujem se glupostima da li je potrošio litar više ili manje.Jednostavno,ne komplikujem tamo gde je već zamršeno do 00.
                            Logičnije mi je da povećam svoju produktivnost za trud i vreme provedeno na sitničarenje.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

Originally posted by Stratos
                              Voleo bih da čujem Vaše mišljenje o vrednosti istog automobila sa i bez ugrađenog gasnog uređaja.
                              za mene auto bez ugradjenog plina vredi vise. ako nije sekvent, onda to stuca, puca, seci usi, krpi **** i ni jedan koji sam vozio se nije ponasao kako sam ja ocekivao. moras se prilagoditi automobilu sa pogonom na plin, nema gas-patos i vozi bas te briga. ako je sekvent, malo je bolja situacija, ali i dalje se mogu procitati i na ovom forumu i na drugim forumima: "'bem ti zakone, 'bem ti sekvent, 'bem ti majstra, sad mi i gorivo trosi, ne mogu na plin da palim i da vozim, pa treba i redovan servis, pa to je sad neisplativo..." itd, itd. ako ima takav stav prema tome, sto ocigledno stedi, kakvo li mu je odrzavanje ostataka automobila. od takvog ne zelim da kupim auto sa pogonom na gas, a takvih je vecina.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Stratos
                                CBC Senator XXL
                                • 10.09.2008
                                • 2594
                                • Novi Sad

Pa i ja mislim da ako je odgovarajuća ugradnja nema puno problema,nego samo redovno održavanje. Ako je tako,onda je i upotrebna i ekonomska vrednost veća SA ugrađenim gasnim uređajem.
                                Mada,svako od nas ima svoj račun,tako da što meni jeste,nekome nije...

Comment

Working...
                                X