Peugeot 206 problem sa sequent sistemom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Tomyns
    CBC Početnik
    • 17.05.2010
    • 1
    • Novi Sad

Peugeot 206 problem sa sequent sistemom

Pozdrav svima,

Pre neki dan sam ugradio TNG u Peugeot 206, 1.6 16v, 80KW, 2002.god, 146 000km. Kompjuter je Ac Stag 200, isparivac Tomasseto AT-09, brizgaljke ne znam koje su...slikacu pa cu postaviti ako bude potrebno.
    Problem je u tome, da auto (ne)verovatno trosi i benzin i gas, za benzin nisam 100% siguran, ali posto opada kazaljka pokazivaca goriva, sumnjam na to. Rekli su mi da to nije moguce, ali meni nestaje benzina i to relativno brzo, bar tako pokazuje merac, nisam otvarao rezervoar da bih to proverio. Potrosnja gasa iznosi 13,5l, sto je previse. Auto je na benzinu pre ugradnje trosio u gradu 8,8l. Nakon ugradnje na bord kompjuteru mi je izbacivao gresku antipollution fault. Auto ima KN filter, ali cenim da to nema neke posebne veze. Bio sam na diagnostici i rekli su mi, da benzinske dizne rade uporedno sa gasnim, ali mnogo manjim intenzitetom. Da li je to moguce, ne znam, ali takodje su dijagnostifikovali i da je smesa siromasna i da je moguce da kompjuter ubacuje i nesto benzina, kako bi smesa bila optimalna? Drugo pitanje bi bilo, da li je moguce da auto ne trosi benzin, ali da kazaljka opada zbog toga sto pumpa stalno radi i racunar "misli" da auto trosi benzin a u stvari samo cirkulise sistemom. U programu Ac Gas synchro video sam da su "serviseri" uradili samo auto kalibraciju, mada program ima jako malo podesavanja. Nisam ih pitao kog su promera dizne, ali cu proveriti i to. Na internetu se cesto pominje lambda sonda, kao uzrok prekomerne potrosnje goriva, koja kod mog auta nije menjana, ali posto je dosad trosio 8.8l, ne vidim razlog da je preko noci crkla. Jedini problem na autu pre ugradnje je bio (ponekad) neravnomeran rad na leru, "skakanje" obrtaljke i sto je imao knedlu zbog kn filtera. Ne znam kome da se obratim, kod koga sam god bio u NS, niko ne zna zbog cega je. Servis koji je ugradio takodje ne zna zbog cega se ovo desava, (ko sve kod nas radi..ccc) treba mi neko zaista strucan ko je vec radio Peugeot 206.

Hvala
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Peugeot 206 problem sa sequent sistemom

kod koga sam god bio u NS, niko ne zna zbog cega je.
    Probaj da odeš kod nekog majstora za auto gas,možda pomogne.
    Jesi u servisu radio ugradnju ili negde ovako?

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Javi se moderatoru pod nazivom Dora, pošto si iz NS. Ako ti on ne pomogne, ne znam ko će...

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

imajte na umu da je mozda covek prvi put na forumu. kad kaze: kod koga god je bio u ns, niko ne zna, odgovor probaj kod majstora i nije neki odogovor. dalje, moderatori ne resevaju probleme gasa, vec uredjuju i moderisu forum. znaci, suma sumarum:

Tomyns:
        idi kod majstora za gas, koji je ovde na forumu pod nazivom Dora
        Servis za ugradnju i održavanje autogas instalacija
        "DORA"
        21000 Novi Sad
        Bele Njive 16
        Tel: 021/452-739 ili 064/236-999-2
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Antipollution fault je klasicna greska na peugeotima...istu gresku je meni prijavljivala 307-mica...to za pokazivac goriva postoji i za Francuze ali ga slabo ima u nabavci...ja sam obilazio servise plinske po Bgd-u i posto niko nista nije uradio,zahvalio sam se vlasniku i vratio auto...Dora ti je blizu centra grada

Comment

• slavko_bgd
            CBC Senator XXL
            • 24.03.2009
            • 771
            • Batajnica
            • Stilo 1.6 16V MW

@legenda:
            "Antipolution fault" je klasična greška kada plin nije dobro ugrađen i podešen.Isto se dešava i na benzin i to nema veze sa Pežoom samim po sebi; Uostalom, potrošnja plina tog auta govori sve, samo se pitam kako se to uopšte pokreće na gas?

@tomyns
            206-ica ne troši benzin iako to pokazivač pokazuje. Motor koji meša goriva ne može da se vozi, pogotovo sa potrošnjom plina koju si prijavio. Problem je druge vrste a moglo je trebalo je da bude predupređen prilikom ugradnje gasa.Ili je bar neko trebalo da te informiše da je ova pojava moguća.
            Ako je dijagnostičar zaključio da je smeša siromašna i da gasni ECU pomalo dodaje benzina a ti prijavljuješ 13,6 l/100 km +benzin, onda sve što sam do danas znao pada u vodu...
            Za početak, uz dužno poštovanje svim kolegama, promeni dijagnostičara.
            Zatim se vrati u servis za gas da ponovo podese uređaj, a posle toga rešavaj poremećaj nivoa benzina.
            Problem postoji ali nije nepopravljiv.

Srećno!
            Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

@Slavko bgd Zato sam ja i hteo da kupim tog peugeota,nadajuci se da cu resiti problem...stelovali su mnogi,bio sam i kod mehanicara na dijagnostici,jer je uvek obavezna prica,ne valja na benzin,lambda sonde,munje,gromovi...a autic presao 94.000km,covek prvi vlasnik...sve radilo perfektno dok nije ugradjen tng...onda me smarali da ne valjaju dizne,kao ugradjene neke Tomaseto,a oni rade sa rail...drugi nude valtek...i na kraju ga vratim...ne moze da se opstane u zemlji Srbiji...pogoditi dobrog plinadziju,kao dobiti sesticu na lotou

Comment

• slavko_bgd
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2009
                • 771
                • Batajnica
                • Stilo 1.6 16V MW

Druže, ne bih se složio sa tobom. Da je tako malo dobrih plinadžija ne bi niko normalan vozio na plin.
                Sa druge strane, da je tako malo loših majstora ne bi bilo ovoliko problema.Mnogo ljudi radi ono što ne zna i to je pogubno. Još je crnje kada neko nešto ne zna a misli da zna...
                Ima dobrih majstora, ima dobrih uređaja ali na žalost, malo je onih koji to sebi mogu ili žele da priušte.
                I u tome se slažem sa tobom da u zemlji Srbiji ne može da se opstane.
                Pozdrav,
                Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

@Slavko bgd Meni licno mnogo smeta i mnogo me nervira kad odes kod vrhunskog majstora i platis vrhunski,a ako nesto ne radi-sve je do benzina...ili steluje ti 5 puta,kad ne moze da usteluje,dodji sutra imam guzvu i sve tako dok ne odustanes...onda trazis drugog,treceg,petog i ogadi ti i auto i plin...ili najgora izjava gospodine vi ste to trazili...ili da ugradimo skuplji uredjaj za jos 200e a covek jedva skupio i za ovaj...haos

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Kako su svi naivni ko francuske sobarice .
                    Znamo da,recimo, ovaj forum godinama radi na edukaciji korisnika pa je iz te činjenice proistekao i moj odgovor. Naime, svi su problemi obrađeni u više varijanti, i tehnički i ljudski. Iz izlaganja sam zaključio da pitač nije tehnički upućen u sistem a ni "majstori" koji su mu ugrađivali izgleda nisu bolji, tako da sam smatrao da je jedini prikladan,tačan i kratak odgovor: poseti Majstora.
                    Takođe smatram da jeftinija opcija robe ili usluga ne može da zadovolji kriterijume koje zadovoljava skuplja, pa je i nelogično i suvislo to i očekivati.

I jedno pitanje,ako nije suvišno:Zašto svakog čoveka sa prljavim rukama zovemo majstor?

Ja rekoh, pa ako treba zatrpati i to je u redu.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

ne znam, ja nemam prljave ruke pa i mene zovu majstor.

'ajde da malo palmudimo, nismo davnih dana. postavimo se u poziciju coveka koji ima problem i probao je sve moguce majstore i majstorcine, kovace i potkivace i niko mu do sada nije resio problem. pre nego sto je napisao ovde, koristio je pretragu, sto interneta, sto foruma i nije uspeo da nadje resenje i sasvim lepo je napisao post sa svim trazenim, i karakteristikama vozila i problemima. kod majstora je bio(mnozina) sad mu treba konkretan majstor, da mu se ne bi ponovilo sve ono o cemu pricamo u temi dijagnostika, da promeni pola auta a trebalo je pravilno kalibrisati neku sklobucnu ili kataklinger.

edukativno: problemi koje imas, ne mogu se resiti preko foruma, pisano je u nekoliko tema o njima, ali posto se iz prilozenog vidi da ne baratas materijom i pisanije na forumu ti nece puno pomoci, predlazem ti da odes kod tog i tog majstora, dobar je, da pogleda i utvrdi sta pravi problem.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

Slažem se,ali ipak...imam čudne navike.

Comment

• madic
                          CBC Senator XXL
                          • 07.10.2007
                          • 844
                          • Beograd

Imam sličan problem kao ti na 206 2.0, dok vozim na plin kazaljka merača goriva konstantno opada s tim što sam ja prilično siguran da mi ne troši benzin.
                          Pre ugradnje plina je tako zezala, polako opada pa kad dođe do dna onda se opet digne, nakon ugradnje plina merač je crko skroz.
                          Jedno godinu danan nakon toga sam promenio plovak i sad zeza isto kao i pre ugradnje plina.
                          Inače meni troši oko 13 litara u gradu što kapiram da je ok za 2.0.
                          Izgleda da ionako preosetljivoj elektronici ne prija plin.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

SlakoBGD
                            206-ica ne troši benzin iako to pokazivač pokazuje. Motor koji meša goriva ne može da se vozi, pogotovo sa potrošnjom plina koju si prijavio. Problem je druge vrste a moglo je trebalo je da bude predupređen prilikom ugradnje gasa.Ili je bar neko trebalo da te informiše da je ova pojava moguća
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Izgleda da ionako preosetljivoj elektronici ne prija plin
                              Elektronika ne radi na plin

Problem sa padanjem kazaljke za merenje benzina je za novije peugeote normalna pojava zbog strategije merenja i prikazivaja ostatka u rezervoaru i prilikom ugradnje plina se može nadograditi još elktronike koja sve to dovodi u red kada je auto u režimu rada na LPG-TNG. Trebalo je,kao što je to i rečeno, da serviser makar nagovesti mogućnosti.

Comment

Working...
                              X