Naftara i lpg
Collapse
X
-
Re: Naftara i lpg
Originally posted by TECAI mene interesuje...Hm,kolicina goriva iz bos pumpe je ista kao sto je i bila u svim rezimima rada.Dodavanjem plina se povecava snaga motora i samim tim da bi se odrzao tempo,vozac popusta pedalu gasa.Samim tim je i kolicina nafte manja,jer plin nadoknadjuje razliku.Ne sme se ici sa vecim procentom jer bi verovatno dolazilo do ranijeg paljenja...na leru nema plina jer bi se u tom slucaju povecao ler gas.Znaci na ubrizgavanju nafte se ne radi nista,sve ostaje po starom.Na punom gasu se opet iskljucuje plin da nebi usao u prevelike obtraje...malo programiranja oko plinskog kompa i to bi bilo to...
...jesam li ostao ziv?
A sta da objasnjavam kad znas bolje od mene.
Comment
-
-
E evako,posto je tema ugradnja plinskih uredjaja u kamione koji koriste dizel gorivo a to je kod nas jos uvek novina (na zalost) pokusacu da objasnim proces ugradnje i svega ostalog sto ja znam a vezano je za ovu temu.
Koliko sam ja upoznat trenutno se vrsi ugradnja na kamione koji imaju EURO-3 standard,odnos dizel goriva i plina je 70% dizela i 30% gas-a,u turbini se pravi smesa gasa i vazduha i ta smesa se sa dizel gorivom sjedinjuje u cilindrima,gde se vrsi sagorevanje,ista kolicina ulazi u cilindar stim sto se dizem smanjuje za 30% gde dolazi gas i tu je usteda na potrosnji.
Rezervoari koji se trenutno koriste za plin su od 230L i oni se ugradjuju umesto malih (rezervnih) rezervoara za gorivo.
Stelovanje plina se vrsi od 1 do 5 puta u zavisnosti od vozila (trazi se optimalna potrsnja,moguce je plin nastelovati i iz prvog puta ali retko),cena jeste oko 5000 eur-a ali za ako uzmemo u obzir da kamion prosecno trosi oko 35L nafte onda se to sigurno isplati za vozila koja prelaze veliku kilometrazu.Ocekujem slike vec ugradjenih uredjaja koje cu proslediti onima koje to interesuje pa ako neko ima pitanja izvolite,bice mi drago ako nekom budem mogao da pomognem.
Comment
-
-
Nisam direktno ukljucen u ugradnju tih plinskih uredjaja ali sam u vezi sa ljudima (firmom) koji to rade,i mogu ti reci da su ljudi zadovoljni uredjaima koje su ugradili u kamione(naravno zadovoljstvo je obostrano...),polako ali sigurno krece i kod nas
Comment
-
-
A da oni lepo plate reklamu pa da im otvorim lepo temu pa se predstave ko ljudi itd...?
Comment
-
-
Naši ne znaju šta je marketing, to je nešto što ti jako treba ali nema se para da platiš, kad se ima onda nije uredu da se plati jer što bi mi to platili ako može besplatno a može....
Comment
-
Comment