CLK 240 V6-Prevelika potrošnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Tiburon
    CBC Član
    • 09.07.2010
    • 24
    • Tuzla

Re: CLK 240 V6-Prevelika potrošnja plina

Mali update
    Bio sam u ovlaštenom Mercedes servisu, gdje su mi ocitali gresku da ugao bregaste i radilice motora nije podesen. Ova greska se javlja samo kada se auto vozi na plin, jer su mi je bili ponistili, vozio sam par dana samo na benzin i sve je bilo ok. Nakon sto sam prebacio na plin, ponovo se javila ista greska. Napominjem da se ov greska manifestuje u vidu slabije vuče auta za nekih 20-30%
    Misljenja? Savjeti?
    Tnx

Comment

• Tiburon
      CBC Član
      • 09.07.2010
      • 24
      • Tuzla

Takođe da napomenem da mi se dizne jako cuju tj. zveckaju kada motor radi na plin, ne znam da li to ima neke veze

Comment

• kdi
        CBC Senator
        • 16.11.2010
        • 238
        • leskovac

da se prikljucim diskusiji...
        ako si potrosnju plina merio preko displeja bord kompjutera postoji realna mogucnost da ti potrosnja nije stvarna tj nije onakva kakvu je prikazuje bord kompj,u skladu sa tim preporucujem povratak svega na prvobitno stanje odmah posle ugradnje(to je onda kad si bio zadovoljan performansama)i da se potrosnja izmeri na standardni nacin...

sticajem nekih okolnosti u toku 2010 god imao sam priliku da sa slovencima zivim i radim autoplin oko dve nedelje(upoznao sam podosta servisera,doduse ne ekipu G1 nazalost) i ukratko vam mogu reci da oni to rade veoma ozbiljno,kvaliteno,strucno itd..(izuzeci uvek ali uvek postoje)...tako da sto se tice sekvencionalnih uredjaja ja im skidam kapu,verujte mi da nisam to tek tako rekao...mogu da kazem da su malo slabiji sa poznavanjem venturi sis jer su kod njih stvarno retka pojava...

pozdrav svima

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

"...ocitali gresku da ugao bregaste i radilice motora nije podesen. Ova greska se javlja samo kada se auto vozi na plin..."
          Tvrdnja ukazuje na grubu grešku u implementaciji gasnog sistema.
          Možemo li bar teoretski da pronađemo krivca?

Comment

• miskovolvo
            CBC Veteran
            • 22.02.2010
            • 171
            • Aleksinac

Moze verovatno i prakticno,ali slaba vajda od toga,izgleda da pocinju igre bez granica

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Na kom programu? )

Comment

• vladaomega
                CBC Senator XXL
                • 11.10.2010
                • 484
                • beograd

benziske dizne operi jer i one mogu da ometaju ispravno funkcionisanje sekvent sistema

Comment

• Tiburon
                  CBC Član
                  • 09.07.2010
                  • 24
                  • Tuzla

Originally posted by Stratos
                  "...ocitali gresku da ugao bregaste i radilice motora nije podesen. Ova greska se javlja samo kada se auto vozi na plin..."
                  Tvrdnja ukazuje na grubu grešku u implementaciji gasnog sistema.
                  Možemo li bar teoretski da pronađemo krivca?
                  U čemu se sastoji ta greška?
                  Kao sto sam napomenuo, gresku koja prijavljuje javlja se u vidu da ugao bregaste i radilice motora nije podesen, zbog cega auto slabije ide. Prije mjesec dana su mi tu istu gresku ponistili u Mercedesovom servisu, nakon cega je auto taj dan odlicno vuklo, međutim poslije je neastavilo po starom. Prije par dana sam ponovo bio u Mercedosovom servisu, gdje su ponovo ocitali gresku, ponistili je, i rekli mi da vozim samo na benzin da bi vidjeli da ce se opet ista greska javiti. Međutim i nakon poništenja, auto je nastavilo slabo ici, zbog cega sam za sutra zakazao termin da se uradi provjera navedenog senzora i kompletne elekntroinstalacije da se vidi da li je greska do plinskog uređaja ili samog auta,mada sam ja ubijeđen da je to do plinske instalacije.
                  Napominjem da u servisu koji mi je radio plina, negiraju bilo kakvu povezanost greske sa plinskom instlacijom, kao, to nema nikakve veze.

Takođe, od same ugradnje krenule su da mi se javljaju greske na diznama, cilinder misfire, prvo na dvije , a zatim i na oslih 6. Taj problem su rijesli tako sto su mi stavili dva neka emulatora koja će zavarati dizne i na taj nacin otkloniti tu gresku, koju zatim racunar vise nije ni prepoznavao

Comment

• vladaomega
                    CBC Senator XXL
                    • 11.10.2010
                    • 484
                    • beograd

W 202 200 Kompressor-Miss fire clan cbc ACTRO je imao slican problem na mercedesu posle ugradnje plina.pogledaj kako je resio svoj problem na mercedesu. dizne i missfire

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ovde si već iznervirao Slavka samo je izvršio auto cenzuru a sad ćeš i mene ali ja ne mogu autocenzuru da izvršim, zabranjen kod na forumu...

Ako želiš nekom da pomogneš onda pomogneš i svi ti se zahvale, ako želiš da pametuješ i lakonski odgovaraš kao ma svi ste papani ali ja znam onda si na pogrešnoj žici.

viewtopic.php?f=302&t=51153

Mogao si da daš lepo link čoveku da pročita kad već znaš o čemu se radi i gde je.
                      Mene zanima da mi objasniš kako je to ACROS rešio problem i nemoj molim te da se opet pozivaš na Savanu protiv naroda i spominješ Vudrigu jer ćeš leteti monumentalno.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vladaomega
                        CBC Senator XXL
                        • 11.10.2010
                        • 484
                        • beograd

Re: PEŽO 307 1,6 ,16v 2001god BRC ACTRO je u ovoj temi dao odgovor kako je resio problem na svom mercedesu sa ugradjenim plinom. nevidim razlog zbog cega bi nekog ovaj post nervirao ili uvredio.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Opet nisi stavio link da e nadje, meni niej problem ali nekom jeste, no evoga..
                          viewtopic.php?f=302&t=53372&hilitE%C5%BDO+307+1%2C6+%2C16v+2001god+BRC&start=25

Ne bih da prejuducuram stvari ali verujem da u to rešenje problema verujete samo vas trojica...

https.autogas.rs

Comment

• vladaomega
                            CBC Senator XXL
                            • 11.10.2010
                            • 484
                            • beograd

link stvarno neznam da postavim a pranje i testiranje benziskih dizni nemoze naneti nikakvu stetu ni automobilu ni vlasniku automobila obzirom da nije veliki finansiski izdatak. za ovo vozilo ako radi na lpg ili cng predvidjene su svecice bosch 0 242 236 571/fr7 ki 332s/ ako radi na benzinu 0242 230 500/fr8dpp33+ inace idu dve svecice po cilindru kao kod alfe. mozda su i svecice neodgovarajuce

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Nisam rekao da je štetno da očisti dizne ali ne verujem da će to da mu reši problem a pogotovo ne utiču na rad sekvent sistema kako si napisao sem ako zaliva i kad je zatvorena ali to onda opet mora biti jako loš rad na benzinu, tako da u praksi nikako ne utiču.

Vrlo sličan problem na tom motoru samo na drugom cilindru je rešen skidanjem glave, sredjivanjem ventila i evo ga već godinu dana ide normalno a bilo je zamalo krvi do kolena...

https.autogas.rs

Comment

• Tiburon
                                CBC Član
                                • 09.07.2010
                                • 24
                                • Tuzla

Žao mi je što je diskusija otišla pogrešnim tokom, mada ni sam ne razumijem zašto.
                                Uglavnom sutra idem u ovlašteni servis da se auto pregleda zašto se javlja ova greška ugla bregaste i radilice, tj. da li je do senzora istih, kao i da se pregleda instalacija. Prvo mi se ova greska javljala samo na plinu, a od nedovano i kada vozim na benzin, tako da to prvo moram rijesiti, a onda vidjeti sta cu

Comment

Working...
                                X