Avensis 1.8 vvti i plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • snowww
    CBC Član
    • 15.09.2010
    • 12
    • Beograd

Avensis 1.8 vvti i plin

Pozdrav ljudi!
    Vidim da se na ovom forumu najvise pise o plinskim uredjajima pa rekoh i ja da postavim par pitanja i da zamolim za strucne odgovore.
    Planiram ugradnju plinskog uredjaja u svoj automobil Toyota Avnesis 1.8 vvti 2005 i trenutno sam u potrazi za najboljim resenjem oko izbora servisa i samog uredjaja.
    Mislim se oko uredjaja firmi Landi, Tomaseto i BRC.
    U zvanicnom servisu ne preporucuju ugradnju plina u ovaj motor ali ni u Toyota automobile uopste, iako sam ja pronasao na netu informaciju da Toyota u Italiji i jos nekim zemljama prodaje svoja vozila sa Landi Renzo sistemima (upravo zbog toga sam i najblizi Landi-ju).
    Muci me to sto uz Tomaseto i BRC sisteme ide i FlashLube a uz Landi ne...
    I naravno, koji servis za ugradnju mi preporucujete?
    Unapred hvala za odgovore.
  • Put-in
    Banovan
    • 28.01.2009
    • 189
    • Beograd

Re: Avensis 1.8 vvti i plin

NIje tačno da se u toyotine automobile ne preporučuje plin. Tačno je da je uz svaki uređaj obavezna ugradnja flashlube kapalice (što i nije neki bauk). Tomaseto uređaj ne postoji, već samo raspršivač, verovatno si mislio na STAG-Tomaseto kombinaciju. Stag 4 bi završio posao u tvom slučaju, i veoma je bitno izabrati majstora, uređaj je manje bitan. A sad... ugradnja plina ti može biti najpametnija investicija ako ga ugradi dobar bajstor ili najveća muka ako uradi neko ko nezna.

Comment

• snowww
      CBC Član
      • 15.09.2010
      • 12
      • Beograd

Svi nude Tomaseto uredjaj, niko ne pominje da je to samo rasprsivac. Hvala ti na informaciji. Sad znam! Meni bi ovo bio prvi automobil sa plinom i o svemu tome stvarno nemam pojma.
      Svi kazu da je bitniji majstor od uredjaja... Koga mi preporucujete? Razgovarao sam sa ljudima iz BRC-a, EkoLuka, RR, GTA, Rasic... Cene su priblizno iste ali se po pitanju garancije svi servisi razlikuju.

Comment

• snowww
        CBC Član
        • 15.09.2010
        • 12
        • Beograd

U razmatranje sam uzeo i Zavoli.

Comment

• slavko_bgd
          CBC Senator XXL
          • 24.03.2009
          • 771
          • Batajnica
          • Stilo 1.6 16V MW

Za Avensis najbolji je Viale.
          Da je moj auto, ja bih sebi ugradio Viale.

Pozdrav
          Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• snowww
            CBC Član
            • 15.09.2010
            • 12
            • Beograd

Cao Slavko!
            Koliko kosta ugradnja tog uredjaja i koji servis to ugradjuje? Zasto mislis da je to najbolje resenje za Aven****?

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Uz to je taj viale barem 3x skuplji.
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Viale je nenormalno skup ali je ubedljivo najbolji...eventualno bih ugradio prins...tacno je da toyota kao proizvodjac ne dozvoljava ugradnju plinskih uredjaja(proverio sam kod uvoznika)...ima fazona sa distributerima da se dogovori oko ugradnje tng-a(kao sto je slucaj sa fordom)...zadrzava se garancija ali je ona interne prirode...ne znam koliko ti ta toyota trosi benzina i koliko prelazis godisnje,ali posto je relativno mlad auto,ja bih se zadrzao na benzinu...cena plina je vec 61din,sa tendencijom da jos poraste...plasim se da sa plinom ne bude kao sa dizelom...

Comment

• Put-in
                  Banovan
                  • 28.01.2009
                  • 189
                  • Beograd

Cena od 61din je opet sasvim prihvatljiva,jer je benzin 120, a plin je uvek bio duplo jeftiniji. Tebi treba uređaj koji će ti završiti posao, tj, da radi dobro, da se ne kvari, da može fino da se našteluje. STAG4+Tomaseto+Valtek ili Rail dizne je dobra kombinacija za sasvim solidnu lovu. Može se naći i za 450e, pretpostavljam da ugrađuješ plin radi uštede kao i svi mi, a što manje platiš uređaj (podrazumeva se da je kvalitetan,i uređaj i majstor) to ćeš pre vratiti investiciju i početi da se voziš jeftinije. Ja imam mog majstora koji je meni stavljao plin u Yarisa, tako da ako hoćeš kontaktiraj me na PP i dobićeš njegov kontakt (da ne bi sada pisao ovde njegovo ime i reklamirao ga kao što većina reklamira, a uz to je i zabranjeno,hehe).

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by legenda
                    Viale je nenormalno skup ali je ubedljivo najbolji...eventualno bih ugradio prins...tacno je da toyota kao proizvodjac ne dozvoljava ugradnju plinskih uredjaja(proverio sam kod uvoznika)...ima fazona sa distributerima da se dogovori oko ugradnje tng-a(kao sto je slucaj sa fordom)...zadrzava se garancija ali je ona interne prirode...ne znam koliko ti ta toyota trosi benzina i koliko prelazis godisnje,ali posto je relativno mlad auto,ja bih se zadrzao na benzinu...cena plina je vec 61din,sa tendencijom da jos poraste...plasim se da sa plinom ne bude kao sa dizelom...
                    Plin je vec duze vreme na vecini punionica 55-57din i opet ce uvek biti duplo jeftiniji od benzina. Inace ako ce taj auto zadrzavati i ako nema problema sa ugradnjom u taj motor onda i treba da ugradi.
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

Nemam nista protiv da covek ugradi,ali nisam siguran da mu je stag+ tomasseto 100% odgovarajuci...a i flash lube treba sa elektronskom mazalicom...ipak je to vvt-i

Comment

• snowww
                        CBC Član
                        • 15.09.2010
                        • 12
                        • Beograd

Planiram da zadrzim auto jos makar 2-3 godine. Znaci jos nekih 60.000-70.000km. Siguran sam da je ugradnja plina dobra investicija, ali sa dobrim i proverenim sistemom (i majstorom). Ne bih da ustedim 100EUR prilikom ugradnje a da posle to sve kosta mnogo vise ( da ne pominjem zivce...).
                        Taj automobil koristim samo za duza putovanja i potrosnja je oko 7-8 litara.

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

Stavi na papir pa izracunaj sam da li i koliko ces ustedeti...recimo kod Rasica ugradnja je 650e+60-70e flash lube(mada mislim da je sa rucnim stelovanjem,a ne elektronskim)+atest 60-70e...sve ukupno oko 770-800e...palis ga na benzin(pod obavezno)do 40stepeni i tad radi na benzin...honda civic 1.6 vvti(bez flash lube izdrzala 50.000km i onda menjani kompletno ventili i sve ostalo)...nakon toga ugradjen flash lube,presla 80.000km i ponovo radjena glava...ovo su ti informacije iz prve ruke pa vidi sam

Comment

• Put-in
                            Banovan
                            • 28.01.2009
                            • 189
                            • Beograd

Svaka čast svima na iskustvima ali ukoliko je plinska instalacija podešena kako treba, i uz to ima i flashlube kapalicu, onda nikako ne može da ošteti motor, naprotiv. A normalno je da će motor da ode ako je plinska smeša prebogata ili još gore siromašna.

Comment

• snowww
                              CBC Član
                              • 15.09.2010
                              • 12
                              • Beograd

Originally posted by legenda
                              Stavi na papir pa izracunaj sam da li i koliko ces ustedeti...recimo kod Rasica ugradnja je 650e+60-70e flash lube(mada mislim da je sa rucnim stelovanjem,a ne elektronskim)+atest 60-70e...sve ukupno oko 770-800e...palis ga na benzin(pod obavezno)do 40stepeni i tad radi na benzin...honda civic 1.6 vvti(bez flash lube izdrzala 50.000km i onda menjani kompletno ventili i sve ostalo)...nakon toga ugradjen flash lube,presla 80.000km i ponovo radjena glava...ovo su ti informacije iz prve ruke pa vidi sam
                              Ugradnja mi se isplati svakako. Ali sada si me malo zabrinuo zbog tih ventila... To nikako nije jeftina popravka.

Comment

Working...
                              X