Avensis 1.8 vvti i plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Re: Avensis 1.8 vvti i plin

Mislim da bolje razmislis o pravom majstoru za ugradnju plina, nego o samoj firmi sistema. Postoji jako mnogo bezveznjaka u Srbiji a i sire koji ugradjuju plin. Ono sto je moj drug doterao iz Nemacke je kao da je nogama radjeno, a i lose mu radi i stalno ima probleme. Voleo bi da Dora vidi ono sto su Nemci radili - uzas.
    Inace, do pre pet godina sam vozio Renault 25 v6 injectin sa venturi sistemom, presao 120000 bez ijednog problema (za flush lube i sekvent plin tada nisam ni cuo), sada vozim BMW-a old timera, venturi sistem, presao 60000 bez problema ikakvih, ali sam zainterseovan za flush-lube ako je to izvodljivo na karburator.

Sto se tice stradanja ventila i sedista, mislim da je problem vise u nekvalitetnim materijalima koji se u poslednjih 15 godina koriste u auto industriji generalno. Prva lekcija iz nekog predmeta na masinskom fakultetu u KG - "Auto industrija ne zivi od proizvodnje automobila, vec od post-produkcije rezervnih delova".
    Long Live CBC!!!

Comment

• barda74
      CBC Član
      • 14.07.2009
      • 52
      • Beograd

Pa sad dal su materijali nekvalitetniji ili više prilagođeni radu motora je pitanje. Retki su slučajevi na tim ''opasnim'' motorima da nekome odu sicevi kad vozi na benzin. Sa vožnjom na plin je druga priča jer ima svakakvih ''majstora'' a i vozača koji bi da im troši isto kao i benzina pa se svasta dešava.

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

Znaci, dobar majstor i vozis na plin, Bog da te vidi. Ali ne gledati na cenu i tako sakatiti uredjaje, znaci sve sto treba ugraditi.
        Long Live CBC!!!

Comment

• Put-in
          Banovan
          • 28.01.2009
          • 189
          • Beograd

Ali opet je velika zabluda misliti da ako platiš ugradnju i uređaj 700-800 jevreja da će ti to biti dobro a da ono od 450-500 nije dobro. Uglavnom sve to ide preko preporuke, tj. ako je komšija ili drug zadovoljan, zašto ne bi bio i ti. Ali po meni sve više od 550e za ugradnju je puno (podrazumeva se da je majstor dobar). Pričam o STAG-Tomaseto varijanti, normalno je da je BRC ili Landi skuplji ali opet ne mora značiti da opravdava toliku razliku u ceni. Nekome će bolje raditi STAG od 450e kada mu ugradi dobar majstor nego neki BRC od 800e ako ugradi nekompetentan majstor.

Comment

Working...
          X