Golf 1.8t 20v pomoć

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlatkoshubi
    CBC Član
    • 25.02.2011
    • 19
    • vlatko_shubi@yahoo.com

Golf 1.8t 20v pomoć

Golf 1.8t 20v + Chip 132kw
    ac autogaz Stag 4
    Tomasetto Artic
    Valtek 3.0 omh 2.5mm

Na benzinu radi ok nema nikakvi problem jedino lambda sonda nije kako sto treba da bude , na plinu se dobro ponasa jedino kad pritisnem pedalju za gas naglo u voznji se desi da prebaci na benzin

interesuje me koji RPM signal , treba da bude 2,5v ili 5v
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Golf 1.8t 20v pomos

Ako ne gubi obrtaje nema veze koliko volti stoji na signalu, pre će biti da gubi pritisak.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Re: Golf 1.8t 20v pomos

Nema pomoći tvom autu. Vidiš i sam po lambda sondi da mu je sve lošije.
      Razlog je što gasni uređaj ima bagove u svom računaru na tvojoj geografskoj dužini i širini.
      Mada bi možda i mogao da poguraš situaciju ovde viewtopic.php?f=45&t=10846

Comment

• vlatkoshubi
        CBC Član
        • 25.02.2011
        • 19
        • vlatko_shubi@yahoo.com

Re: Golf 1.8t 20v pomoć

E ovako da budem malo po precizan ja sam iz Makedonije nadam se da ce meni razumete koliko mogu da pojasnim.
        LPG su mi montirali u Bugaria za informacije a ja sam posle toga kupio interfejs i pokusao sam to da steluem.
        Marka automobila ......... Golf IV 1.8 20v turbo + chip 132kw
        godina, 1999 AGU motor
        snaga motora, 110kw +chip 132kw
        vrsta i model uredjaja koji je ugradjen ac autogaz stag 4 , tomasetto artic , VALTEK injection rail
        Starost, gasnog uredjaja, 1 godina dana
        U bugaria kad su namontirali bilo e ovako nije imao chip VALTEK injection rail 2.0mm pritisak na isparivacu na 1.24 bara , nije imao problem nikakav u voznji ni na ler gas super je radio nikad nije prebacivao na benzin na vecu brzinu nije imao snage , po gradu je trosio normalnom voznji 17l MNOGOO JEE , imam sve mape koje sam radio do sada stavio sam sad da pogledate 2.5mm , ako bude potrebno stavicu i one od bugarije 2.0mm , i radio sam na 3.0mm , znaci jedini problem je sto lambda ne ocituje bas kako sto treba , a kod nas u makedonija majstori kazu da mi nije potrebna za na plinu i neznam sta da radim stvarno , znaci auto na benzin radi perfektno nema ni jedinu manu , na plin kada odradim autokalibracije radi isto ko i na benzin na leru kada vozim normalno i dobro ide ali kada naglo dodam gas onda se desi da prebaci na benzin , znaci 2.5mm radni pritisak 1.45bar desi se da pritisku pada i ispod 1.0bar.
        To je od mene pa recite sta da radim uradicu sve da auto ide isto ko i na benzin.
        Pozdrav Ivan Todorovic evo me sad na forum da svi zajedno resimo moj problem

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Prečnik dobavne cevi je fi 6mm ili fi 8mm?
          Multiventil na boci je...?
          Na dobavnoj liniji imaš nekakve prelaze sa jednog na drugi prečnik?
          Možeš li nabaviti Valtek dizne od 1 ohm?
          Ne stidi se da fptografišeš i postaviš ovde.

Da li si siguran u ispravnost lambda sonde koja ti je na autu?

Comment

• bojke
            CBC Član
            • 07.05.2007
            • 72
            • kraljevo

Bilo bi ti idealno da ti je dovodna cev za plin fi 8 mm.Uz to je veoma bitno da imas dovoljno protocan multiventil,mislim da bi ti bio OK Tomaseto extra.Posto ocigledno imas problem sa padom pritiska usresredi se na to da omogucis maksimalnu kolicinu plina isparivacu.Moze i stelovanjem da se dobije dosta ali bi to trebalo da ti odradi neko ko se stvarno razume.Pozdrav

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

kvalitet plina, spoljna temperatura... kako se ponasa leti?

ako je sa 110 kw dignut na 136kw to je nesto ispod 1bar i ne bi trebalo da bude toliki problem posto nije to neki pritisak. znaci sa fabrickih 0.5bar na 0.8...

kao sto rece stratos daj slikaj motorni prostor i napisi ostale podatke vezano za dovod i nabavku dizni od 1Ω mada i sa tim od 2Ω ne bi trebalo da bude problem pogotovo sto je AGU u pitanju.
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• vlatkoshubi
                CBC Član
                • 25.02.2011
                • 19
                • vlatko_shubi@yahoo.com

Bas vi hvala momci sta ste uz mene da resimo moj problem , ja cu sve tako kako sto vi kazete , mnogo toga mi e jasno oko sve samo nemogu da znam u cemu je problem nadam se na vama dacemo ga resiti problem.

Možeš li nabaviti Valtek dizne od 1 ohm? Sve cu da uradim samo auto da ide ko i na benzin , Pretezno auto vozim gratske voznje i benzin stalno trosi 12l, a na plin pod 17l nikad nije.
                kako se ponasa leti? Ponasa se mnogo bolje i nekad pa nekad tako na jako pretiskanje gasa da prebaci na benzin cak i mislim da je isao odlicno bile su 2.0mm dizni 1.60bar pritisak , multipliktor je pocinjao sa 1.8
                Stavicu malo kasnije i slike kako to izgleda namontiran uredzjaj na auto

Comment

• bojke
                  CBC Član
                  • 07.05.2007
                  • 72
                  • kraljevo

Dizne treba da ti budu te velicine da kad uradis autokalibraciju multiplier pocinje sa oko 1.4.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sta da radim uradicu sve da auto ide isto ko i na benzin.
                    Treba ti veci protok gasne faze goriva tj isparivac veceg kapaciteta.
                    Pogledaj u uputstvo za ugradnju AC Gaz, opisano je kako se to radi.
                    Osnova je ugradnja 2 isparivaca i povezivanje u paralelni rad. (ili jedan bitno veceg kapaciteta od postojeceg).
                    Naravno, i multiventil mora da ima adekvatan protok, kao sto ti je vec sugerisano.

Pad pritiska kod tebe ispod 1 bara direktno pokazuje uzrok problema.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• vlatkoshubi
                      CBC Član
                      • 25.02.2011
                      • 19
                      • vlatko_shubi@yahoo.com

Comment

• vlatkoshubi
                        CBC Član
                        • 25.02.2011
                        • 19
                        • vlatko_shubi@yahoo.com

bojke jeste multiplier pocinje sa oko 1.4 , sve to tako izgleda vozim auto na benzin izvesno vreme pa zatim na plin korekciju mapu da se poklope dve da bidu identicno iste , i auto radi super lepo ide ali kada malo po malo dodajem pedalu za gas , ali ako pretisnem malo vise pedalju za gas e tada prebacuje na benzin , i sada sta tu moram da promenim , multiventil , valtek nozzle , isparivac , ili nesto sasvim drugo.
                        temperatura (gas , reduktor ) ocituje na softweru valjda su ok , ali kako da mislim kad je vreme sve vruce nadvor da ide sve bolje i bolje.
                        Za stelanje mape dobar sam mogu i ja to samo da nadjemo kvar za pad pritiska.
                        Pozdrav...

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Šta će ti onaj jadan ventil sem ako je prazan a isparivač ste svetski montirali.

Neka sedne neko sa tobom i gleda kompjuter kad voziš. Neka gleda pritisak u trenutku kad prebaci i neka gleda obrtaje u trenutku kad prebaci mada za obrtaje ne bi trebalo da pišti i da ti to vidiš... Ako gubi obrtaje onda će pokazati neku nebulozu od 30.000 obrtaja ako gubi pritisak... mada namestili ste na 0.55 ako i to ne može da postigne na tom turbačiću...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Dovodna cev ti je fi 6mm između rezervoara za gas i ventila za gas na požarnom zidu. Tek od ventila gasa do reduktora je napojna cev fi 8mm. Osnovano sumnjam da je i multiventil na boci sa izlazom za cev fi 6 mm. Znači,nemaš dovoljan dotok gasa do reduktora za željeni efekat motora.
                            Dalje,reduktor je pozicioniran tako da i da je duplo veći nebi radio kako treba,a ovaj,uz određene korekcije bi samo možda zadovoljio potrebe takvog motora.
                            Dalje,dizne valtek od 3 oma su prespore za ovaj tip motora,a to znači da su loš izbor.
                            Dalje,diznice od 2 mm su premale za taj motor i pre čipovanja,a kamoli posle.
                            Dalje,pritisak gasa od 1,6 bara je samo nužno zlo za ispravljanje greški prilikom instalacije gasnog uređaja.
                            Dalje,tvoje očekivanje da auto ide hladan na gas kao hladan na benzin je bez ikakvog realnog osnova,tako da ćeš morati,osim gasne instalacije da koriguješ i svoje ubeđenje o pogonu na gas.
                            Od svega navedenog ne moraš ništa da uvažiš,nije obavezno,ali je sve navedeno tačno i provereno u praksi.

Voleo bih fotografiju pozicije uvodnika u usisnu granu. Možda bih imao još koji komentar.

Comment

• vlatkoshubi
                              CBC Član
                              • 25.02.2011
                              • 19
                              • vlatko_shubi@yahoo.com

Dora (Šta će ti onaj jadan ventil sem ako je prazan a isparivač ste svetski montirali.) Tako su sve to namontirali u Bugaria to nije po mojoj zelju sta nije kako sto treba da bude ja cu sam da skarabudzim to, nisam te razumeo jel isparivas tu stvarno dobro namontiran ili nije , Stratos kaze "Dalje,reduktor je pozicioniran tako da i da je duplo veći nebi radio kako treba" recite kako to treba da bude ja cu da sredim tako.
                              Dora to cu da uradim sto si mi pisao i rezultate pisacu , mogu samo da dodam da u mesto kad auto nije u voznji kad nagazim pedalju na gas isto prebacuje na benzin i to sam gledao na program da pritisak od 1.45bar spadne ispod 1bar, a kada ga malo po malo pedaljom dodajem ne prebaci na benzin moze i do max.

Comment

Working...
                              X