opsss..ja se izvinjavam na propustu,postavio si sliku gore i sve je u redu sa parametrima..izvinjavam se jos jednom...
idemo dalje...jesi prekontrolisao filtere za gasnu i tecnu fazu..?
Dora (Šta će ti onaj jadan ventil sem ako je prazan a isparivač ste svetski montirali.) Tako su sve to namontirali u Bugaria to nije po mojoj zelju sta nije kako sto treba da bude ja cu sam da skarabudzim to, nisam te razumeo jel isparivas tu stvarno dobro namontiran ili nije , Stratos kaze "Dalje,reduktor je pozicioniran tako da i da je duplo veći nebi radio kako treba" recite kako to treba da bude ja cu da sredim tako.
Dora to cu da uradim sto si mi pisao i rezultate pisacu , mogu samo da dodam da u mesto kad auto nije u voznji kad nagazim pedalju na gas isto prebacuje na benzin i to sam gledao na program da pritisak od 1.45bar spadne ispod 1bar, a kada ga malo po malo pedaljom dodajem ne prebaci na benzin moze i do max.
Isparivač treba da stoji tako da je izlaz gasa na gornjoj strani, Isparivač ima svoj ventil i filter tako da nema potrebe za onim dodatnim. Ako služi samo da bi se ubacila 8mm cev, tereba sve povaditi iz njega.
Tečan gas u delu gde treba da je isparen, obara pritisak. Ispravi prvo taj reduktor a onda pregledaj spisak koji je postavio Stratos
cev je fi 8mm postavljen svuda to sam proverio
multiventil mislim da je i on sa fi 8mm nisam bas siguran
reduktora cu da ispravim da stoi na nogama dosta mu je bilo spavanja , ili da zamenim sa nekim ko bi odgovarao
dizne valtek od 3 oma , da zamenim za druge
Predlažem sledeće korake:
-Cev od gasnog ventila do reduktora treba staviti sa spiralom od bar 4-5 navoja unutrašnjeg prečnika bar 50mm.
-Dizne gasne treba orijentisati da ne dube na glavi nego da budu nagnute u smeru protoka gasa i eventualno skratiti creva do uvodnika,po mogućstvu.
-Zatim,merenje temperature reduktora i temperature gasa kao i pad radnog pritiska gasa u radu na različitim režimima:
-na leru,kada je motor na radnoj temperaturi i visko ventilator je uključen
-u laganoj vožnji na radnoj temperaturi motora
-vožnja pod punim gasom 3. ili 4. stepenom prenosa,po mogućstvu uzbrdo.
Najbolje bi bilo da postaviš logove(gledaj da obuhvate ceo ekran),kada već imaš softver i interfejs.
A onda se ozbiljnije bacamo na dizne i reduktor
Ok Stratos odradicu sve to sto si mi rekao , malo me posao koci danima kad se malo olabavim uradicu sve i dodacu slike sa rezultatima , samo reci mi koi RPM signal da postavim na software 2.5v ili 5.0v
pozdrav hvala puno
Cev od gasnog ventila do reduktora napravio sam spiralom od 4 navoja
Dizne gasne sam premestio kako sto mi e rekao Stratos
temperature reduktora i temperature gasa sve e kako treba da bude
problem je i dalje isti znaci pad pritiska i dalje postoi i to mnogo radni pritisak je 1.45bar minimalni 0.55 , znaci sve e ok multipliktor mapa posle odradenu autokalibracije zastane na 1.4 super radi na ler isto ko na benzin lepo ide na autoput sa postepeno dodajem gaz , ali kada idem sa vecom zabrzanje i kada vozim uzbrdo pritisak pada ko lud
Ovo je posledni pokusaj oko mom plinski ured ako dobilem neki savet ok ako ne cu da polomim sve to sta mi je namontirano i izbacim iz auto i produzim da vozim na benzin.
Slusaj druze taj auto nije nikakav bauk da ne moze da se resi.Ja licno imam fiatov 2.0 20v turbo motor koji ima izmedju 350 i 400 ks (nije tacno izmerena snaga na valjcima)i koji radi na plinu bez problema.Mozda je vreme da posetis nekog majstora koji to moze da ti resi da se vise ne patis.Generalno gledano turbo motori su malo specificniji po pitanju rada na plinu ali to ne znaci da ne mogu da rade na istom bez problema.
Ako licno ne znas nikog ko to moze da ti resi(a ovde na forumu ako precesljas postove lako mozes da ukapiras),javi se pa da ti nekog predlozimo.Lepo prezalis pare za put i eventualno za neki rad na autu i lepo resis problem i tacka.Pozdrav!
temperature reduktora i temperature gasa sve e kako treba da bude
Šta ovo tačno znači,izraženo ciframa?
Poenta putovanja tečnog gasa od rezervoara do reduktora je da nigde nemaš prečnik sužen ispod fi 6mm. Znači cev fi8mm+izbaci taj gasni ventil na kome imaš suženje poprečnog preseka protoka na 3,5mm(ako se dobro sećam)+proveri prolaz kroz multi ventil(cev koja je sa unutrašnje strane+prolaz kroz ručni i elektro ventil za zatvaranje) na rezervoaru.
Malo mi je nejasna slika rezervoara , jel to toro za spoljnju ugradnju ? Koji je ventil postvljen ,po slici mi se cini da je boca okrenuta naopacke . Dali mv vuce sa dna , dali uvek dobijate tecnu fazu napred ?
Comment