Punto 2 1.2 8v neka pitanja za iskusnije clanove

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • canibal86
    CBC Veteran
    • 07.03.2010
    • 155
    • Sid

Punto 2 1.2 8v neka pitanja za iskusnije clanove

Ovako prvo da sve pozdravim na ovom forumu dosta cesto pratim teme ma da nisam imao potreba za otvaranjem moje dok nisam ugradio plin i pocele me neke stvari da interesuju.Ovako ugradjen je ac stag4 valtek dizne i tomaseto isparivac auto radi lepo na leru sad slede sto me interesuje je,dok je majstor stelovo plin primetio sam da se one dve krivulje plava i zelena ne poklapaju tj imaju istu uzlaznu putanju al su udaljene jedna od druge,dizne nisu razbusene 1.5 promer pise na njima rekao je da nema potrebe zbog male zapremine motora,merac u kolima mi izgleda nije bas dosledan u pokazivanju nivoa gasa zna cesto da pada sa dve crtice na jednu i vraca se jel to normalno ili bi trebao da pokazuje dosledno kolicinu gasa boca je torusna od 40l.Izvinjavam se na opsirnom postu al kad ima dosta stvari koje me interesuju i nisam mogao to da sazmem u par reci.

ps.potrosnja jos nije proverena sipano 29L plina za sad preso 170km sija jos jedna zelena lampica.

HVALA SVIMA
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Originally posted by canibal86 View Post
    ...merac u kolima mi izgleda nije bas dosledan u pokazivanju nivoa gasa ... boca je torusna od 40l.
    ... sipano 29L plina za sad preso 170km sija jos jedna zelena lampica.
    Još je rano, bilo šta reči, osim, da si uradio dobru investiciju. One crte ne mogu se u potpunosti poklopiti, jer su to dva sistema benzin+LPG. Treba da su odstupanja oko 10%, kod idealno podešenog LPG uređaja. Imaš dosta stručnih radova u ovom forumu na tu temu.

Na aveo 1.2S, moje kćerke, ugrađen je isto takav sistem, pre nešto više od godinu dana i prosečna potrošnja se kreće od 7-7,5 l gasa, dok je na benzin cca 6 litara.

Pokazivač količine gasa, je prilično upotrebljiv, jer orjentirno pokazuje 4x7 (zelene crte) + 1x3 (crvena), ukupno oko 31 l pun rezervoar.

Kad potrošiš celu količinu gasa, videt ćeš, kolika ti je potrošnja i da li se možeš, koliko-toliko, pouzdati u pokazivač.

Za svaki slučaj, benzina uvek imaj barem rezervu! Zbog mogućih problema sa pumpom, o čemu takođe imaš dosta na forumu. Ja sam, uvek, imao oko pola rezervoara, pa povremeno "produvao" dizne, obično na autoputu.

Srećno ga koristio!

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Nemam isti gasni sistem ali imam isti auto Samo u vezi tog meraca, zaboravi da postoji. Jednostavno kada je sve zeleno imas plina, kada je crveno mozda ima pola rezervoara, a mozda nemas skoro nista. Tako mi je bilo i na predhodnim automobilima (ovo mi je 3. auto na gas). Dakle sipas pun, ponistis kilometrazu i teraj kada nestane i sam prebaci na benzin znas koliko odpilike mozes da predjes i to je to. Po tome se ravnaj. Mislim moze to malo da se nasteluje, da pratis dobro pa ces za par rezervoara utvrditi neku zakonitost ali lakse ti je ovako.
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• ZoranPA
        CBC Veteran
        • 14.06.2010
        • 162
        • Pancevo

1.5mm je mala rupa nozzle za taj motor multiplikator verovatno krece preko 1.7 ako ne i vise .
        Sto se mape i majstora tice slobodno ga pozdravi i kazi mu da bi trebao negde otici na obuku , jer naj osnovniju stvar ne zna .

Sto se tice pokazivaca nivo zavisi koji je i u kom opsegu radi 50 ili 90 oma , prvi je u manjem rasponu i dosta je osetljiv a posto je plovak kao na kazanu vodokotlica to radi kako radi kada se ljulja tecnost .
        Last edited by ZoranPA; 25.07.2011, 13:57.
        Nisam ginekolog al mogu da pogledam ...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Franjo sad ću ti ja reći da smanjiš ribi glavu, odstupanje postoji ali ne u crtama. Kolega već reče za dizne, male su, fabričke su 1.5 pa se buše.
          Džoni, i ti pozdravi oba prethodna majstora što te ubediše da pokazivač meri strane sveta...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
            CBC Veteran
            • 07.03.2010
            • 155
            • Sid

OK ljudi posto te strucne terminologije meni malo govore recite vi meni u par reci jel to znaci da treba da se razbusi i dosteluje komp i da li ovako raste potrosnja i steti motoru ako ostane kako je.Napominjem jos jednom dizne nisu busene a sto se tice podesavanja primetio sam samo da je uradjena auto kalibracija i nista vise,podesena temperatura ma da mi je to malo sumljivo jer meni cak i kad je potpuno hladan auto odmah prebaci cim predje 1500rpm.

ps. Za gospodina Doru.Jel znaci da te krivulje treba da se poklapaju i sta znaci ako su tako odvojene jedna od druge posto sam siguran da sam video da se ne poklapaju
            Last edited by canibal86; 25.07.2011, 16:41.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Treba da se poklapaju, znači da nije dobro namešteno (naštelovano) a prebacuje odmah jer je tako namešteno mada sad je napolju 30 pa ako namešteno na 30 to je odmah...

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
                CBC Veteran
                • 07.03.2010
                • 155
                • Sid

Hvala majtore na korektnom odgovoru,jel moguce da se to posteluje samo u toku voznje ili mora na stelovanje kod nekog ko se razume u tu problematiku?

Comment

• Plinadzija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.07.2008
                  • 1514
                  • Paracin

Pa sta mislis, da li ce dizne same da se probuse u toku voznje?
                  UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ako sipa pesak u odredjenoj količini proširiće rupu stoposto...

Šalim se naravno...

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
                      CBC Veteran
                      • 07.03.2010
                      • 155
                      • Sid

Razumem to ljudi znaci nastelovati se ne moze ako se ne buse dizne ili je moguce korigovati podesavanja u kompu bez busenja,jel postoji neka opasnost ako se dizne ne razbuse i sta se dobija busenjem istih hvala.
                      Last edited by canibal86; 25.07.2011, 21:46.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Bušenjem istih se dobija veća rupa, sa većom rupom se lakše i bolje našteluje auto. Nije veća nego normalna, pošto je sada mala, nekad malarupa i nije prednost.

Sve u svemu ne vredi ti ništa ako znaš jer nemaš čime a onaj koji ima čime kaže da je dobro. Ako nemaš problema ćuti, vozi i trpi

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
                          CBC Veteran
                          • 07.03.2010
                          • 155
                          • Sid

A koliko od prilike bi trebalo da bude promer dizne na tom motoru da bi to bilo sve kako treba,jel moguce da se poveca potrosnja na ovim diznama bez busenja?Sve ovo pitem jer brinem da nije presiromasna ili prebogata smesa.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Nema razloga da brineš, smeša je loša sasvim sigurno
                            Što ne pitaš odmah šta te zanima. 1.8 mm

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
                              CBC Veteran
                              • 07.03.2010
                              • 155
                              • Sid

Znaci razbusiti na 1.8mm i ponovna kalibracija sistema

Comment

Working...
                              X