Neobična potrošnja gasa u Sanderu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • superstar035
    CBC Član
    • 29.01.2010
    • 18
    • Jagodina
    • Seat cordoba 1,4 16V

Odg: Neobična potrošnja gasa u Sanderu

Pozdrav, imam seat cordobu, isto 1.4, 86ks, mogu ti reci da je potrosnja u gradskoj blizu 10l na 100, ako ne i 12l. a sto se tice otvorenog puta, ako vozim nize obrtaje do 3000 onda trosi oko 6.5l do 7l, dok je to brzina od oko 90 ili 100km na sat, ali vec ako nagazim 140km ili 150km onda mislim da trosi preko 14l, vuce ona lepo, al jbg, vise obrtaja, vise goriva...

Comment

• simbol
      CBC Član
      • 08.09.2010
      • 93
      • Skopje - Republika Makedonija

Originally posted by ekonomik View Post
      Sa puta do Grcke i nazad, sa Sanderom 1.4, mogu reci da je takva potrosnja moguca sa nasim gasom, ali ne i sa makedonskim. Bio sam sa bratom u kolima kada je sa MBG gasom i pri brzini 120-140 km/h na nasem auto-putu potrosnja bila neznatno ispod 11 l/100 km (potrosena cela boca pre punjenja) da bi zatim sa makedonskim gasom (pumpa na izlasku iz MK prema GR, mislim da se zove Simov) i voznjom po grckim putevima 110-130 km/h potrosnja bila tek nesto oko 8 l/100 km (potroseno 23 l, predjeno 290 km pre dopunjavanja). Uskoro idem svojim Sanderom 1.4, vozim laganije nego on, pa cu ponovo uporediti...
      Inace, sa nasim gasom ja ne uspevam da oborim potrosnju ispod 7 l/100 km, ma kako se "vukao" po putu. Nalazim da je problem delom u kvalitetu gasa koji se prodaje kod nas. Takodje, ocigledno potrosnja na vecim brzinama (preko 120 km/h) drasticno raste i to ocekivano brze na gasu nego na benzinu.
      Haha makedonski gas, z k.. ne go biva! ako stavate vo makedonija samo na luk oil sve drugo e sve samo ne gas,pozdrav
      VECTRA B - POWER

Comment

• ekonomik
        CBC Senator XXL
        • 28.01.2007
        • 315
        • Železnik

Pozdrav prijatelju. Nisi ti video kakvih sve "gasova" ima u Srbiji. Verujem da i u Makedoniji moze da se naleti na svakakav gas, ali bar na pumpama duz autoputa za sada imam samo pozitivna iskustva.
        Nalazim da je gas sa Makpetrola i pumpe Simov pribliznog kvaliteta kao NIS-ov u Srbiji, za koji smatram da je najbolji koji se moze naci u Srbiji. Razlika u potrosnji u odnosu na gas sa EKO ili MBG pumpi priblizno 2 l/100 km (bilo pre godinu dana, od tad sipam samo na NIS-u). I ovo iskustvo (kad sam sa bratom isao u Grcku, pa je on sipao gas na MBG pumpi) to potvrdjuje.

Comment

• simbol
          CBC Član
          • 08.09.2010
          • 93
          • Skopje - Republika Makedonija

Mozno e, ama eve sovet za onie sto nekogas ke stavaat gorivo vo MK, najdobro luk oil, posle makpetrol (plus 1-2 ltr potrosnja), sve drugo sranje 100%, pozdrav
          VECTRA B - POWER

Comment

Working...
          X