Pre nekih mesec dana sam ugradio gas u Sandera 1.4. Auto ide extra, skoro i da nema razlike benzin/gas, ali mi je potrošnja neobična. Prilikom vožnje po gradu, čini mi se da je potrošnja u očekivanim granicama, oko 8-9l, međutim kada izađem na auto put pri brzini od 120-140 čini mi se da potrošnja ide preko 11-12l pa možda i više. Prvo sam proveravao potrošnju tako što napunim bocu, pređem 100km pa opet napunim,pri takvoj proveri i vožnji od oko 50km na auto putu i 50km u gradu ispalo je da je porošnja negde oko 18l. Otišao kod majstora, on zakačio komp, provozao malo i kaže da je sve ok i da je nemoguće da toliko troši, već da nije boca bila dovoljno napunjena te odatle takav rezultat. Sada proveravam potrošnju tako što napunim bocu pa vozim dok je ne ispraznim, u ovom slučaju potrošnja sa manjom kilometražom na otvorenom i auto putu i većom po gradu je oko 8,5l, dok je sa većom kilometražom na otvoreom i auto putu i manjom po gradu bila oko 10l.
Nisam neki ekspert ali mi se čini da ova potrošnja nije baš ok i da prelazi onih 20-25% jer je auto benzina trošio u proseku oko 7,5l maximalno 8l. Još malo ću pratiti potrošnju, ali bih voleo da vidim komentar od nekog iskusnijeg.
Hvala.
Nisam neki ekspert ali mi se čini da ova potrošnja nije baš ok i da prelazi onih 20-25% jer je auto benzina trošio u proseku oko 7,5l maximalno 8l. Još malo ću pratiti potrošnju, ali bih voleo da vidim komentar od nekog iskusnijeg.
Hvala.
Comment