Obrisane mape autokalibracijom - slucajno? Sta dalje?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darko-ids
    CBC Član
    • 15.09.2011
    • 34
    • Jagodina

Obrisane mape autokalibracijom - slucajno? Sta dalje?

Postovani clanovi foruma,

nov sam ovde i zelim da vas pitam za savet. Greskom sam startovao autokalibraciju i tako izbrisao mape. Auto mi je radio perfektno i pre mog cackanja po sistemu. Iskreno, bavim se elektronikom i pravio sam interface za STAG probao ga n svom autu i iz prve ke krenulo sa ocitavanjem. (to je dobra vest ) ali neznanje je presudilo i napravih problem. pre kalibracije sam video da mi je odstipanje mapa posle nekih 5000 predjenih kilometara u pocetku nesto oko 15% a pri kraju oko 5%. Recite mi kako najpravilnije da podesim mape jer ne smem da se pojavim majstoru na oci od sramote.
    P.S. Hvala Bogu da je moj auto u pitanju.
    Hvala svvima na odgovorima... Pozdrav...
  • gaga75
    CBC Veteran
    • 08.01.2010
    • 157
    • Vranje

Ma odi ti lepo kod Pere i nemas problema (nadam se da si kod njega ugradio)

Comment

• darko-ids
      CBC Član
      • 15.09.2011
      • 34
      • Jagodina

Nije Pera u pitanju, radi se o drugom majstoru... Počeo sam da vozim na benzin isključivo, da učita lepo benzinsku mapu ali mi nije jasna pozicija onog množioca, one tačkice su na predhodnim podešavanjima bile drugačije raspoređene...
      Baš sam vraćao film kako se to desilo...

1. Startovao sam program i samo gledao i odusevljavao se kako mi interface radi
      2. Dosao sam do tastera u opciji parametri SACUVAJ i tu sacuvao podesavanja...
      3. Iskljucim se i to je to.

4. Posle bez veze udjem u ocitaj podesavanja, on prihvati te podatke ali rekoh nema veze komp mi nije vezan sa autom.
      5. Sutra dan zakacim ja da probam opet posto sam sve upakovao u jednu lepu kutiju...
      6. Kad on ucita one predhodne podatke iz offline moje zafrkancije i obrise mi mape...
      7. Ja zbunjen, klik autokalibracija... Krene... Negde na pola kaze greska Nizak pritisak 1.25 (a mislim da je bio podesen na 1.65)
      8. Ja klik nastavi... I rezultat, nema mapa... Prazno kao da ih nije ni bilo...

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Ovo lici na onu pricu kad ides ulicom sapletes se i slucajno zabijes ...ac u neciju zenu...........

Posle ne znas sto te bije neki muz.........idi kod majstora i lepo reci da si sjebo i da ti namesti pre nego slucajno strada i neki driver
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• darko-ids
          CBC Član
          • 15.09.2011
          • 34
          • Jagodina

Ali ljudi sve je lepo radilo .... dok ga nisam s*ebo Ali bice bolje, kad napravim jos koji interface, mozda ce neki imati carobnu moc i vratiti mi mape

Shalim se, isao bih ja kod majstora ali nije to tako lako... Objasnjenje se kosi sa svim pravilima lepog ponasanja a kamo li sa pravilima foruma tako da cu ga iskusno preskociti...

Zato vas sve molim koji mogu, zele, imaju vremena i znanja pre svega da mi pomognu kratkim uputstvom kako sve to setovati i da opet budem srecan i zadovoljan...

Hvala....
          P.S. Pozdrav za moderatora sa pricicom o zeni hah.... VRH!!!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ima on čarobnu moć da prne u noć ili da vrati podešavanje, samo mora pre toga neko da mu kaže pa snimi to podešavanje...
            Sve drugo, imaš softver i help. ako znaš napraviti interfejs znaš i help da pročitaš, podesiš obrtaje tip motora i ubrizgavanje, temperaturu na koju će prebsaciti, obrtaje na koje će prebaciti i to ej to za početak dosta, radiće.
            Ostalo posle lepo puitaš šta ti nije jasno kad proradi
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• superstar035
              CBC Član
              • 29.01.2010
              • 18
              • Jagodina
              • Seat cordoba 1,4 16V

heheh

Drzi se ti druze auto alarma

Comment

• darko-ids
                CBC Član
                • 15.09.2011
                • 34
                • Jagodina

evo kako je izgledala mapa pre nego sto sam je poslao u zaborav...

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Skoro pa dobra, dizne malo manje nego što treba, znači da si snimio pre nego si izdangubio. sad lepšo priznaj šta te muči a mi ćemo ti oprostiti

https.autogas.rs

Comment

• darko-ids
                    CBC Član
                    • 15.09.2011
                    • 34
                    • Jagodina

Ovo je samo snap shot a ni traga ni glasa od mapa... Brinu me ove tacjice za podesavanje mnozioca, ako se opet ocako iscrta plinska mapa, sta i kako da podesim da bi bilo bolje?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ne citiraj poruku iznad, svako dotle može vidom dobaciti

Ako ti se posreći jednog dana pa iscrta taj dijagram, tvoj sveti zadatak je da ga namestiš tako da se vidi samo jedna crta... To postigneš mrdajući one crvene tačke gore dole kao oni u pozorištu lutaka, i sve bude lepo i krasno i žive ceo život do smrti....

https.autogas.rs

Comment

• bojanjov
                        CBC Veteran
                        • 06.04.2009
                        • 99
                        • https://t.me/pump_upp
                        • Fiat EVO 1.4 8V

...

A dali bi trebalo te tacke kada se pomeraju da se odmah mrda i plinska linija ili se pomeraju otprilike i negde se sacuva.
                        Pa se posle opet radi autokalibracija ili ne?
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Kad pomeruš tačku, pomeriće se i linija ali u u vožnji, identičnoj vožnji kao malopre zato ovo ne pokušavajte sami kod kuće jer je teško gledati u monitor i voziti auto, sem ako je simulator vožnje

Kad već manipulišptete... Snimiš, onda njakaš pokvariš, popraviš, pokvariš, pokvariš zarez i onda odeš do majstora da to naštelba i naplati neku siću

https.autogas.rs

Comment

• darko-ids
                            CBC Član
                            • 15.09.2011
                            • 34
                            • Jagodina

Hvala za korekciju poruke, i to sa citatom je bilo slicno kao sa plinskim uredjajem da probam kako izgleda poruka Necu vise da citiram - obecavam.
                            Nego ja sam presao nekih 30 km sve na benzinu, vozio i ovako i onako. Automatik pa sam saltuje kako hoce, nego prebacih malo pre na gas i probam, stisnem kick down i on pokaze gresku tj upozorenje LPG injektor skroz otvoren, proverite lambda sondu u punom opterecenju...
                            Lambda radi, pre desetak dana sam bio u servisu da mi menjaju ulje i filtere i radili su dijagnostiku i sve je po fabrickim podacima ok. u pitanju je neka Bosch dijagnostika u BMW servisu, kazu da je sve idealno...

Sta mi se to javlja? A reci mi kako si zakljucio da su mi dizne manje nego bi trebalo iz slike one mape koju sam postovao, ta mapa se sama crtala za nekih 200 sati voznje i predjenih oko 5000 km?

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Kako sam zaključio? Lako, vidovit sam, čim ugledam mapu vidim

Što se tiče kako, neću da ti objasnim kako ****, jer se nisi ama baš ništa potrudio da pročitaš. Ne postoji ovaj forum samo zato da kako ko naidje i pita, svi odgovoaraju jedno isto stalno. Imaš pretragu, imaš forum "pomoć oko foruma" pa malo potražiš oko Staga pa pročitaš to ebeno manualno sokoćalo što bi rekli uputstvo, ako nemaš CD odeš na sajt AC i poskidaš sve, ima sve što ti treba, onda pročitaš i sve što ti nije jasno, lepo će ti se objasniti ako znamo.

Ovako će trajati znatno kraće nego mesecima kao u prošlom tvom primeru.

*** To što ja neću ne znači da drugi neće

Nekad je bio jedan mali dečak ali baš mali koji je sedeći u društvu sve slušao i upijao kao sundjer a kad se priča završi on bi rekao "ajd sada ispričaji meni" kao da nije bio tu

Tako je i ovo " kako znaš da su dizne male pa ispričano je dosta puta

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X