Obrisane mape autokalibracijom - slucajno? Sta dalje?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darko-ids
    CBC Član
    • 15.09.2011
    • 34
    • Jagodina

Hvala Dora na iscrpnim odgovorima, bas si se potrudio. Zao mi je sto se ne vide posete dok nisam postao član, ali na forumu sam proveo više sati pre nego se registrovao i postavio temu.
    Iskreno, na mnogo više odgovora sam naišao sličnih tvom ( da ne citiram "dobacite pogledom dotle " ) a veoma malo konkretnih saveta i rešenja.
    Znaš, čini mi se kao ona druga priča o doktoru koji je kijavicu nepismenim ljudima predstavljao kao neizlečivu bolest i uzimao im dukate da ih leči...
    Dok nisu ukapirali da lečili se ne lečili kijavica sama nestane...

Inače sam na forum došao na preporuku kako su gotovo svi ljudi OK i zaista žele da pomognu...

A sve sam davno video u uputstvu za kalibracija za STAG, i kako se manualno podešavaju mape i da treba da budu skoro identične da se poklapaju, dok drugi kazu da je to nemoguće itd... I svi kažu diži i spuštaj tačkice dok se ne poklope a niko ne objašnjava kako to zaista funkcioniše, šta u stvari radi taj množioc, koji podatak množi sa kojim i gde se nalazi dovijena vrednost na mapi itd...
    Svi daju neka abstraktna mišljenja a malo ko konkretizuje već sitnicu dovode do tih visina da ispada kao da je problem gotovo ne rešiv...
    U svakom slučaju još jednom hvala na iscrpnim odgovorima...
    Potrudiću se da ispunim svoj "sveti zadatak" i otići ću do majstora nakon toga da mi proveri dizne jer mi je jedan "vidovnjak" to rekao...

Pozdrav....

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Nisam ja kriv što sam vidovit...

Pojenta priče je da bez obzira koliko si imao poseta ništa nisi čitao, a svrha foruma je da se čita i pita nešto što nije ispričano ili bar niej ispričano mnogo puta.

Da si čitao znao bi da je množolac relativno visoko u odnosu na kako treba, ako bi pritisak spustio na 1bar kako bi trebalo množilac bi išao još višlje, video bi vreme otvaranja gasnih dizni koje je veliko u odnsou na benzinske.

Da si došao lepo i rekao, braćo i sestre (nema sestara ) ja bih to da radim ali ne znam šta i kako, proverio sam od literature to i to i u praksi to i to, ja bih ti rekao sve što znam kao i svima do sada, za ostale ne garantujem

Ovako pa znate ja sam slupo mapu pa ne bih kod majstora pa ovono...

Ljudi pričaju?? Pa imaš interfejs, imaš program, imaš valjda nekog kolegu koji je voljan da se malo voza sa tobom, sedneš i vozaš se i mrdaš sve pa vidiš šta se dogadja.
      Svaki auto je drugačiji.

Ne znaš engleski da bi pročitao uputstvo? ne znam ni ja, snalazim se sad sve lakše otkad ovaj gogoleta prevodi

Kao što vidiš ne mrzi me da pišem a to što je neko rekao da smo Ok pa ti zabasao ovamo, pa jesmo ok ali moraš i ti biti malo ok

Ne uči se zanat sa 5 poruka...

Znači još jednom da ponovim radi drugih, to što očekujete da se svakom od vas baš vama i samo vama sve ponovi da vi ne bi potrošili malo vremena prelistavajući forum, nije korektno pa se u skladu sa tim ophodi kako ko želi, ja se šalim....
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Eto vidiš, sad gledam temu i vidim da sam prskočio pitanje oko otvorenih dizni nonstop i rekoh da ti odgovorim ali onda pročitam prvi posto i utvrdim da ti je auto radi osavršeno (nije tačno) da nemam pojma koji ti je auto (model, snaga itd), ne zna se ni isparivač i tako to i očekuješ neki pametan odgovor.
        Dizne su ti otvoreen stalno jer su.

1. male
        2. mali je pritisak
        3. predugačke su cevi
        4. itd..

Lepo ti čovek (računar) kaže proveri preko lambda sonde da li je smeša siromašna, nije rekao da ti je neispravna lambda sonda.

Prema tome uozbilji se ili da ključam temu

https.autogas.rs

Comment

• darko-ids
          CBC Član
          • 15.09.2011
          • 34
          • Jagodina

OK. Probacu vec nesto oko ovoga, ovo je vec mnogo konkretnije. A druze, radim to samo na svom autu, BMW 316i, Zavoli isparivac, STAG 4 ECU, inace sam elektronicar, perfektno baratam engleskim i bavim se proizvodnjom, instalacijom i veleprodajom tehnickih sistema zastite, dakle, alarmnih sistema, video nadzora, daljinskih kapija, liftova i rampi... itd. Ovo radim samo iz razloga sto zelim da imam uvid u proces rada tog plinskog sistema i zelim da mogu sam da stelujem svoj auto bez odlaska kod majstora jer znas kakvi su majstori ti odes nesto pitas a on EJ TO JE SVE OK JA SAM MAJSTOR I AKO KAZEM DA JE DOBRO ONDA JE DOBRO. Tako se nesto slicno desilo i eto ideje da napravim interface i probam se cezati na svoju ruku... A pitam detalje oko dizni jer bih otisao kod majstora i rekao da su dizne takve i takve i da treba da budu takve i takve a ako me pita kako ti to znas ja njemu lepo... Iz tog i tog razloga vidis na mapi to to i to i tako dalje.... Najiskrenije sve pisem i jesam zeznuo mape, upravo se crta i plinska pa cu izbaciti i taj snap shot pa ako si raspolozen reci sta treba da radim tj sta da jurim majstora posto si definitivno potkovan znanjem oko ovih stvarcica. A dacu ti adresu mog site-a pa mozes videti cime se bavim i da nisam plinadzija... Veliki pšozdrav...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Nisi shvatio pojentu, da jesi plinadžija ili makar u najavi, pomogao bih ti mnogo više. Pre nego bilo koga okrtikujem ja uradim domaći zadatak, kolega te je "izdao" a pošto imam uvid u ostalo kao što je mail recimo, znam ko si i šta si.
            Iz tog razloga imaš takve odgovore. Sigurno ceniš svoje vreme pa treba i naše da se ceni

Sve što si pitao piše u PDF-ovima koji se mogu skinuti sa zvaničnog sajta i ovde je isto tako opisano ( i više od toga). Sve što ti iz toga posle nije jasno, mogu ti pojasniti dovoljno da znaš o čemu se radi.
            Da bi postao majstor makar malo veći od toga što ga kritikuješ potrebno je malo više od nekoliko poruka i smatram da ti to nije potrebno u životu. neka svako radi svoj posao.

https.autogas.rs

Comment

• darko-ids
              CBC Član
              • 15.09.2011
              • 34
              • Jagodina

Pa ja i jesam otisao do tog "majstora" i kad sam mu rekao da mi auto 1.6 trosi 12.5 litara on je rekao da mi motor nije u redu i da on tu ne moze nista. Nakon zvanicne potvrde iz BMW servisa da je sve savrseno on je onda rekao pa ok, ovo je stvarno sve u redu ali znas kako to je ipak BMW i automatik to trosi
              Moj predlog je bio da na predjenih 5000 km dodjem dam mu prosek potrosnje i platim sta god da treba ali da mi uradi da auto ide perfektno i da se potrosnja dovede u razumne razmere... Dosao sam na kontrolu svega on je pogledao mapu koju sam izbacio i rekao odlicno, sve je ok, ne treba nista da se dira i samo je prve dve tacke levo podigao za po jedan klik...
              Na moje pitanje sta predstavlja ona narandzasta linija posto tada nisam znao rekao je da je to korekcija i da treba da se dovede da bude skoro prava...

Ako mi kazes da je taj covek majstor OK. Odoh kod njega i necu vise daviti bilo koga, odmah lock na temu jer je besmislena iz razloga sto samo nesto smaram i pisem a covek "majstor" kaze da je sve perfektno...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ko ti je rekao da žuta linija treba da je prava?
                Ekran koji si poslao je skoro dobar, to što je podigao te dve tačke je ok i trebao je. Ako si čitao uputstvo znaš koliko je jedan klik

Diznu su za nijansu manje ali ne znam šta očekuješ od potrošnje, po slici je skoro pa dobro.

A sa zvaničnom potvrdom iz bemvej servisa može da se obriše ljuba ako je dovoljno velika, mislim potvrda Ne bih sad ulazio u to koliko koji zvanični, ovlašćeni, najprviji, jedini u majke itd... servis zna oko automobila jer to nije za ovu temu sem da nerviramo gasadžije a to ne bi želeo

https.autogas.rs

Comment

• darko-ids
                  CBC Član
                  • 15.09.2011
                  • 34
                  • Jagodina

Pa taj genije od majstora. Nego sad gledam ovu moju bivšu mapu, pa me nešto interesuje, da li npr, u mom slučaju ako je vreme ubrizgavanja na prvi cilindar na 4.1 mS a LPG za prvi cilindar je na 6.8mS da li to znači da jednostavnom matematikom 6.8/4.1 = 1.65 dobijam poziciju množioca kako bi tih 4.1 * 1.65 bilo jednako 6.8mS

Izbriši ovo molim te ako sam lupio...

Pozdrav za Doktora Doru

Comment

• slavko_bgd
                    CBC Senator XXL
                    • 24.03.2009
                    • 771
                    • Batajnica
                    • Stilo 1.6 16V MW

Koliko benzina troši Vaš BMW i koje je godište?
                    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• darko-ids
                      CBC Član
                      • 15.09.2011
                      • 34
                      • Jagodina

Iskreno, nisam skoro merio jer vozim na gas od maja meseca ove godine, a nest mi je u glavi podatak oko 9 do 9.5 l.

A evo i mapa koje sam napravio i kao izvrsio korekciju pa cu videti za nekih pedesetak do 100 km da li se nesto menja... Ja pomerah ove kruzice pa sta mi Bog da i levo i desno i gore i dole pa kako mi bude, mada, mislim da mi malo auto nemirnije radi na leru nego pre, gotovo neprimetno ali ler mu varira izmedju 780 i 800 RPM, a Lambda 1 na leru sama ide od 0.32 do 0.75

Mape posle 70 km voznje : http://postimage.org/image/1phcgwmtg/

Odstupanje : http://postimage.org/image/1pjs4e0zo/

Podesavanje uredjaja: http://postimage.org/image/1pjvfgpz8/

Sta je ovde OK a sta da menjam?

Comment

• slavko_bgd
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2009
                        • 771
                        • Batajnica
                        • Stilo 1.6 16V MW

A koje je godište BMW?
                        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• darko-ids
                          CBC Član
                          • 15.09.2011
                          • 34
                          • Jagodina

1996. kraj...

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Gde stoji taj senzor za temperaturu gasa kad ima 81 stepen, dizne su ti male (njemu) i podigni tu temperaturu prebacivanja bar na 35 nemoj da je baš tolika zmijurina u džepu
                            Ostalo će kolega Slavko kao iskusniji pošto vidim da je preuzeo slučaj, konačno su gotovi godišnji

P.S Ccccc.. ti bi da biješ majstora jer ti u glavi zvoni da negde potrošnja oko??? tamo a nisam ustvari nikad proveraovao jer je to želja slušalaca

https.autogas.rs

Comment

• darko-ids
                              CBC Član
                              • 15.09.2011
                              • 34
                              • Jagodina

Iskreno ne znam gde stoji taj senzor i kako bi trebao da izgleda...
                              Koja bi temperatura na njemu trebala da bude i gde da ga potrazim, tj gde bi trebalo da je mesto za njegovo pravilno postavljanje?

Comment

• darko-ids
                                CBC Član
                                • 15.09.2011
                                • 34
                                • Jagodina

Da li nije problem da se javi ili gosp. Slavko ili da se Dora vrati u funkciju...

I recite mi šta da radim oko ovog pritiska gasa, čitao sam da treba da je oko 1 bar-a a kod mene je skoro 1.3. Na koliko treba da je podesena taj radni pritisak kasa i kolika treba da je kalibrisana temp gasa i kako se to menja?

Pozdrav

Comment

Working...
                                X