Imam Fiat EVO 1.4 57kw(77ks), stag Qbox+, isparivač tomasetto alaska, dizne valtek 3oma.
Kupio sam auto, uvodnice su fabrički izbušene na 1.75, dizne su komparaterom proverene i bile su sve oko 0,37-0.38mm.
Problem je što je posle autokalibracije množilac išao na max 2.4.
Ja sam sada reparirao dizne, reparirao isparivač, probušio nozle na 2.0, komparaterom sam naštelovao dizne na 0.45mm i dobio ovo:
Ako može pomoć oko nekih stvari:
1. Da li smem ručno da malo podižem spuštam kompletan množilac
2. Koliki bi bio idealan pritisak na isparivaču i koliko ja mogu da se igram sa njim da bi regulisao množilac
3. Koliki bi bio idealan množilac.
4. Da li po ovome koliko ja vidim trebam da probušim uvodnice na 2.2 i malo da smanjim pritisak?
Smanjujem pritisak na 1.1 bar sa razbušenim nozlama na 2.1. Množilac 1.7, Razbušujem na 2.2 i kreće da mi javlja da su nozle prevelike.
Probavam komparaterom da nastelujem dizne na 0.5mm i ne dobijam ništa. Vraćam dizne na 0.45 i pojačavam pritisak na 1.15 i dobijam ovo. Da li valja ili da krećem sa novim manjim nozlama izpočetka?
Ostavi ovako, vozi dan dva pa prekontroliši opet. Ovako izgleda mapa kad se pravi na "silu", treba vremena da se crte prilagode realnom stanju. U principu će biti dobro.
Ako prijavi da su dizne velike ume i da pogreši ali odakle ti ideja da povećaš hod klipa i tom slučaju...
Comment