U voznji sistem prebacuje na benzin

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ralesyu
    CBC Član
    • 01.01.2011
    • 27
    • Zr

U voznji sistem prebacuje na benzin

Pre nekoliko meseci na ovom forumu sam dobio pravi odgovor na moj problem(radilo se o problemu u paljenju hladnog motora).Sa istom nadom i sada postavljam ovu temu.(prelistao sam dosta pazljivo sve teme i nisam nasao potpun odgovor pa zato pokrecem novu).Imam skodu fabiju 1.2 htp 2008 sa landirenzo omagas sistemom.Pre nekog vremena je pocelo da se desava da u toku voznje sistem vrati na benzin (kao kada nestane plina,).Naravno, plina ima.Zaustavim(a cesto i u voznji) ugasim motor, opet upalim,(reset sistema) sistem se doduse sa malom zadrskom vrati na plin i nastavim voznju.E sad, pravilo koliko ce ici na plin dok ne vrati na benzin ne postoji.Nekada posle 50km , nekada posle 2 km, nekada nastavim do kraja tog dana normalno bez ikakvih problema.Jednostavno nema pravila.Pre 10-tak dana sam svratio do servisa u kom su mi ugradili uredjaj i u kome sam pre 2 meseca uradio servis isparivaca koji je resio moj problem sa paljenjem.Momak je prikopcao dijagnostiku i konstatovao da je pritisak na isparivacu bio podesen na manju vrednost (mislim da je rekao na 1,2 a treba na 1,3 ..necega) pa zbog toga komp. ponekad pomisli da nema plina i vrati na benzin.Toga dana mi se vise nije desio problem ali narednih vec jeste ponovo.Napominjem da je sve pocelo kada su mi na jednoj pumpi pre oko 20-tak dana,uspeli da ubace 40l plina u bocu koja ima pun kapacitet 40l dakle 32 l.Ne kazem da je do njih, mozda je tada nesto u mom sistemu zakazalo, multi ventil, "kuglica" koja se pominje u ulaznoj cevi do rezervoara ili sta vec.Ja sam sa punim rezervoarom, dakle 32 lit. prelazio od 400-420 km.Tog puta kada su mi "napunili" bocu vozio sam citavih 515 i jos ga je bilo.(dakle nisu mi zakinuli na plinu).Evo i juce sam dopunio bocu i vozio citavih 300km a prva diodica se ugasila tek na 290 km.Inace vozio sam juce prvih 100km bez problema pa mi je onda jednom prebacio na benzin, uradio reset sistema , vozio 50km. ponovilo se , pa onda na svakih 2-3km nekoliko puta pa onda do kuce opet bez problema.Znam da treba da idem u servis ali to mi je 70km+70km i voleo bih da unapred mogu da ih"usmerim" na problem kao i onda kada sam zahvaljujuci ovdasnjim forumasima insistirao na remontu isparivaca pre roka i sto se pokazalo punim pogodkom.(injektori su mi pod garancijom pa moram u taj servis).Hvala u napred na svakom savetu i misljenju.
  • slavko_bgd
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2009
    • 771
    • Batajnica
    • Stilo 1.6 16V MW

Odg: U voznji sistem prebacuje na benzin

Ako lokacija koju ste naveli u profilu ("Zr") znači Zrenjanin, imate 2 servisa koji rade Landirenzo uređaje i koji mogu da pogledaju o čemu se tačno radi. Prvi je "KPM Kompresori" (zastupnik za Hyundai) i na prijemnom tražite Milana Rajića a drugi je AK "Točak" (zastupnik za Fiat) i tražite Pecu... U svakom slučaju, nakon tačne dijagnostike sistema možemo da dajemo dalje savete za rešavanje Vašeg problema, da sada ne pravimo zabunu šta sve može da bude uzrok pištanja prekidača i vraćanja na benzin. Očekujemo vaš odgovor nakon posete (bilo kom) servisu.
    Srdačan pozdrav
    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• ralesyu
      CBC Član
      • 01.01.2011
      • 27
      • Zr

Hvala puno na brzom odgovoru. Da, u pravu ste ZR znaci Zrenjanin...tacnije jedno selo kod Zrenjanina.Naravno , znam za ova oba servisa ali nisam znao da rade Landirenzo uredjaje.Svakako cu svratiti do njih, mislim da cu prvo probati u KPM jer mi je usput kada idem u grad.Javljam rezultate,mada kao sto rekoh pre 10-tak dana sam u svom servisu uradio dijagnostiku i sve je bilo savrseno osim pritiska u isparivacu..(zaista sem ovog problema sve ostalo je bez greske, snaga, potrosnja, nema trzanja pri prebacivanju benzin-plin i obratno)

Comment

• ralesyu
        CBC Član
        • 01.01.2011
        • 27
        • Zr

Po dogovoru izvestaj. Otisao sam danas u jedan od predlozenih servisa, objasnio problem, uradjena dijagnostika plinskog sistema koja kaze da je sve U REDU, platio 1200 din. i eto me na pocetku price.

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

HAHAHAHAH kako oni j....!
          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• slavko_bgd
            CBC Senator XXL
            • 24.03.2009
            • 771
            • Batajnica
            • Stilo 1.6 16V MW

@ralesyu:
            Kolega kod kojeg ste bili i ja smo se danas culi telefonom u vezi Vaseg auta. Dijagnostika je prikazivala gresku "Gas Injector 2" ali greska je sporadicna(nije stalna). Uzrok greske moze da bude "kvar u najavi" racunara, gasni injektor ili banalno ostecenje kablovskog snopa. Kolega je pregledao kablazu i koliko je video nema ostecenja.Motor (trenutno) radi normalno na gas, svi ostali parametri su u redu i zato Vam je receno tako kako je receno. Da li ce taj sporadicni problem nestati ili definitivno nastati-ostaje da se vidi. Da bi Vam kvar bio odmah resen kolega je mogao odmah da zameni i ECU i injektor, sto bi od Vas zahtevalo da duuuuboko zavucete prste u novcanik. Kolegin stav je da vozite auto na gas i da se prati stanje. Ja se takodje slazem sa njim. A ako sistem opet bude prebacivao na benzin posle resetovanja dijagnostickog menija-pravac servis da se dalje trazi kvar. Znaci,niste na pocetku price a tih 1200 din mora i treba da se plati...
            Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• ralesyu
              CBC Član
              • 01.01.2011
              • 27
              • Zr

Evo mene opet sa izvestajem da ne kazem kukanjem, problem se nije resio, sta vise sve je izrazeniji i cesci.Pre par dana sam bio poslom u BG-u i svratio do mog servisa gde su opet uradili dijagnostiku (dakle 3 put za 20 dana-2 puta kod njih jednom u Zr-u) i naravno na dijagnostici je opet sve ok.Da marfijev zakon opet pokaze svoje postojanje na putu do BG-a uopste nije hteo da prebaci na plin iako sam uz put 10-tak puta gasio motor na par sekundi .Ko velim dobro je, bar ce u servisu imati priliku da vide neposredno problem. Medjutim u Pancevu sam se zaustavio na 10-tak minuta i kada sam krenuo, auto je prebacio na plin i sve savrseno radilo i do servisa a i posle do kraja dana.Ljudi mi rekli da nema druge nego da vozim dok nesto definitivno ne otkaze pa da se to promeni...hm...pomenuse ECU .Ljubazno su mi rekli da znaju da to jako nervira i mene ali i njih ali da nemaju drugu ideju?! .Evo juce i danas , doduse na vrlo kratkim relacijama od 1-2km ne uspeva da odrzi voznju na plinu uopste.30-60 sek. i vrati na benzin.Posto ne mogu tek tako da sedim i da se nerviram neprestano guglam po raznim forumima i evo veceras nadjoh IDENTICAN slucaj na ovom forumu- http://www.forum.hr/showthread.php?t=645883...kao sto se moze procitati coveku je muka resena odmah zamenom map senzora...sta god to bilo ..iako je dijagnostika kao i kod mene sve pokazala da je ok.Posto je isti uredja u pitanju ima li sanse da je i kod mene to u pitanju ?Da li je taj senzor deo motora ili omagas sistema ..Zahvaljujem unapred na svakom misljenju i predlogu.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Kad vrati na benzin da li pišti prekidač, nisam to shvatio iz opisa? Taj map senzor o kome pričaju je sastavni deo gasne opreme.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ralesyu
                  CBC Član
                  • 01.01.2011
                  • 27
                  • Zr

Tako je pisti, isto kao kada nestane plina, a plina ima...upravo identicno opisu kod coveka sa seatom na tom hrvatskom forumu.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Pa onda identično promeni senzor, ja bih rekao da su u pravu
                    Injektor2 može biti greška mehaničara koji je raskačio i dao kontakt pa posle popravio jer se verovatno "dere" kad nema neke dizne, davno bilo pa sam zaboravio...
                    Ako je omegasov isparivač onaj kockasti, on ume da luduje sa pritiskom, neće prebaciti ni ako je prevelik pritisak.
                    Ali ima tu majsotra za Renzoe pa će reći koju

https.autogas.rs

Comment

• ralesyu
                      CBC Član
                      • 01.01.2011
                      • 27
                      • Zr

Isparivac je landirenzo ali nije kockast vec ovakav.i pre 3-4000 km sam uradio remont na njemu sto mi je konacno resilo prethodni problem otezanog paljenja motora kada je hladan.Sada pali na "pola zuba"..a dok se doslo do toga i to samo zahvaljujuci savetima sa ovog foruma promenjen mi je elektro ventil pa onda svi injektori, nebrojeno puta isao u servis i skode i plina, radjen fles softvera motora i sta sve vec ne..doduse to me nije kostalo nista osim vremena -nekoliko meseci i zivaca , plin je bio pod garancijom a skoda fles softvera i dijagnostiku ne naplacuje (jako lepo od njih ). Taman kada sam se poradovao da opet mogu opusteno da uzivam u blagodetima gasa evo opet nove muke...dodje mi da izbacim tu instalaciju ili da prebacim voznju na benzin kao da plin i ne postoji u auto..sto u ovoj situaciji i nije daleko od istine

Comment

• sakikg
                        CBC Početnik
                        • 16.01.2012
                        • 5
                        • Kragujevac

Pozdrav-nebi da otvaram novu temu pošto je moj problem sličan.Radi se o opel vectri 1.6 16v 2000.god tomaseto,stilo gas,valtek dizne.Vozim ga dve godine i zaista nikakvih problema do sada nisam imao ali od pre izvesnog vremena je počeo u toku vožnje naprasno da prebacuje na benzin pa onda odmah vraća na plin.Dešava se da u trenutku ostaje bez plina odmah prebaci na benzin a zatim i na plin,napominjem da prekidač ne piši samo dolazi da u trenutku prebacivanja osetim malo trzanje,izgube se sva svetla na prekidaču a zatim se pojavljuje svetlo za benzin a potom kada prebaci na plin iza plin.Išao sam kod majstora koji ima softver za moj uređaj kaže da je sve o.k zamenio mi je filtere ali opet isto i rekao je da on nezna o čemu je reč.Unapred hvala na odgovorima i izvinjavam se ako nisam baš dobro opisao moj problem pošto zaista slabo baratam sa imenima delova za plinske instalacije-pozdrav

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Moderatori i ovi što odobravaju, znači čim u najavi ima "ne bih da otvaram novu temu" brisati odmah....

Problem je stvarno sličan pa ni nalik..
                          Po opisu bih rekao da negde gubiš plus ili minus od napajanaj instalacije, pogledaj oko akumulatora da nije nešto labavo...

https.autogas.rs

Comment

• sakikg
                            CBC Početnik
                            • 16.01.2012
                            • 5
                            • Kragujevac

Pozdrav-ja se još jednom izvinjavam i zahvaljujem Dori na odgovoru jel je moje poznavanje plinskih uređaja zaista površno a auto sam kupio sa ovim uređajem i treba mi pomoć ili preporuka za dobrog majstora da otklonim problem.Skoro sam stavio nov akumulator ali se moj problem pojavio pre i nastavio posle ugradnje novog akumulatora mada pregledaću opet koliko ja to budem znao.Hvala još jednom i javite mi ako imate još neki predlog

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Problem je što posle neko kad traži problem treba da čita ono što enma veze sa naslovom i preskaće to a mi pišemo ponovo jedno isto...
                              Nije ovo škola ne treba da se izvinjavaš samo pazi drugi put

Pošto nemaš znanja moraš otići do majstora ako ti ne znaš da pogledaš plus i minus za napajanej gasnog uredjaja majstor će znati. Svaki ima osigurač, može da oksidira... Osigurač je obično negde oko akumulatora, blizu klemne.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X