alfa33 1.7 16v sekvent ugradnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: alfa33 1.7 16v sekvent ugradnja

Creva većeg promera neće pomoći, kolektor neće pomoći ali neki majstor hoće... Ovo daleko nadilazi tvoje znanje oko auta imanje alata i šta je već potrebno.
    Kad udje voda u uši i ništa ne pomogne, neki majstor pomogne.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• NeCi
      CBC Član
      • 19.11.2011
      • 69
      • Kragujevac
      • Alfa Romeo 33 1.7 16v,Honda Jazz 250cc

ok dora otici cu kod majstora, samo reci kod mehanicara, elektricara ili nekog za plin

mislim da kad budem reko gde sam i sta sam sve probao da uradim ni on nece znati sta vise da mu radi.... realno da je neki normalan auto vec bi se uveliko vozio i sve bi odradio kako treba.....

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Za plin. Realno, nemaš pojma. Ako ne znaš da se signal za obrtaje uzima sa minus pola od bobine ili obrtomera sa table koji tek nebi znao da nadješ onda je i ostalo u tom stilu. Nemoj da se vredjaš, kažeš ne piše na šemi, oni misle da to treba da znaš a to znači da nikad nisi montirao ništa od satića ili nečega sličnog inače bi znao za jadac i sad opet tvrdoglavo tvrdiš da je tvoj auto pao sa marsa i da će nekom majstoru trebati devet godina da skapira stvar jer ako skapira brže onda ćeš ispasti....

Potpritisak od 70 ukazuje na kvar instrumenta koji ga meri ili stvarno kvar motora ako je instrument ispravan. To znači da negde vuče falš vazduh da sve svira ili nije uzupčen kako treba. Pošto na benzin radi perfektno onda je pokvaren merač ili ti nisi dobro spojio merač a neznaš da objasniš preko pisma šta i kako.

Zato da ne bi stvarno spržio taj jadni motor idi kod plinadžije da ti to namesti. Neide kalibracija na 1.5 bara pritiska i na 0.70 potpritiska, već ti je rečeno a i softver te je sigurno upozorio da li da nastaviš a ti si naravno ignorisao.

Nije to svetska nauka o dometu intergalaktičke sile kroz zakrivljen prostor ali nije baš ni ispraviti ekser. Mada i za ekser treba neko iskustvo da se ne opališ po prstu...

https.autogas.rs

Comment

• NeCi
          CBC Član
          • 19.11.2011
          • 69
          • Kragujevac

ne vredjam se ali sve vreme me podcenjujes i prebacujes mi za signal obrtaja, a isto tako si mi pricao i za dizne da je ko zna sta i da ne mogu ja da resim ali sam skapirao da je + i signal koji salju dizne kontra vezan od kablova na kolima, i mislim da je ovo sa map-om mnogo banalnija stvar od toga... mislim bitnije mi je da sam tu zicu posle 2 sec zamenio sa + na - i sam skapirao da je - signal za obrtaje bez nekog opterecivanja da je to neka greska .... a u startu si mogao da mi kazes e probaj okreni zice diznama ja bi to uradio istog trenutka pa makar i ne bilo to cisto da ne bude da nisam probao da popravim...

auto ide na benzin dobro,pali dobro, radi na leru dobro,mozda malo sporije ubrzava na malim obrtajima sto moze biti da vuce fals ili treba da se usteluje, ali ne mora da znaci, da ima losu kompresiju tesko bi palio lose bi isao , ali ne mora da znaci a posto ga ja vozim nepunih 4 meseca ne znam dal tako i treba da ide ili bolje...

ne svira na sve strane nije bas tolika kanta motor je lepo ocuvan, i ovo sto sam ja radio i skidao a skidao sam dosta toga sve radi i sve je utegnuto i lepo dihtuje... bio sam kod majstora jednom da mi nasteluje paljenje i pregledao mi je neke osnovne stvarcice i sve je bilo ok...

map senzor je dobro vezan 1000% i to nemoj vise da dovodis u pitanje, zato sam pitao dal da idem kod mehanicara da proveri dal recimo nije lose nastelovan neki od u**** ili uzupcen kao sto ti kazes.

odavno sam razumeo da ne moze sa ovakvim mapom da se nasteluje nista zato i trazim nove ideje sta i kako dalje ,to sto radim kalibraciju i zezam se sa mapom ne znaci da nisam svestan da ova nije dobra jednostavno zanima me sta i kako ce da izcrta....

da sam u startu otsao kod nekog majstora da mi ovo ugradi uradio bi isto ovo, samo sto bi ja svaki dan isao kod njega da nesto doradi i nervirao bi se a puko bi 100e vise, tako je i bilo kad sam u zastavu ugradio i narednih 10 dana ja svaki drugi kod majstora dok nisam puko i sam namestio da radi kako treba....

nemoj ni ti da se ljutis sto sam uporan ali imao sam losa iskustva sa majstorima a za vas majstorcine nemam para

Comment

• Plinadzija
            CBC Senator XXL
            • 29.07.2008
            • 1514
            • Paracin

Originally posted by Dora View Post
            Zato da ne bi stvarno spržio taj jadni motor idi kod plinadžije da ti to namesti...
            Sto ga saljes kod mene, posle ce svima da kaze kako nemam pojma idi kod Dore on je stariji i iskusniji a usput je i sam alfadzija...
            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• NeCi
              CBC Član
              • 19.11.2011
              • 69
              • Kragujevac

ma opusteno resice se ovo da smo samo mi zivi i zdravi

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ne potcenjujem te nego realno prevazilazi tvoje znanje i imanje alata. Za dizne nisam rekaoda je bog zna šta ali pošto nisi znao za minus kako da ti kažem ma obrći žice.. Pa ne znam ni ja napamet kako koji auto ima plus ili minus, pogledam... Ali ako nema signala odmah znam da je to 99 posto mada se uvek pre toga proveri da se ne bi sklapalo bezveze...

Kao i sada, pokušao sam da ti objasnim da fizički motor teško da bi radio ako ima potpritisak na leru 0.70 i napisao šta je moguć uzrok. Kako ja da znam odavde da li dobro meriš, da li si stvarno dobro povezao itd...

Znam da radiš vikendom ali da smo ga nogom odradjivali do sada bi bar tri uradili, znači ne ide nam

A ti za vojni magacion ako ćeš interfejs pošalji ujutru PP da se setim

https.autogas.rs

Comment

• NeCi
                  CBC Član
                  • 19.11.2011
                  • 69
                  • Kragujevac

a jbg to si u pravu.... do sada sam i imao neku ideju sta da radim i kako za vikend, sada vise ne znam tako da cu skociti do nekog majstora ovih dana

Comment

• NeCi
                    CBC Član
                    • 19.11.2011
                    • 69
                    • Kragujevac

bio kod jednog majstora i naslusao se raznih gluposti ,i na kraju predlog je da vratim crevo podpritiska na servo kocnice i vozim tako....inace je sve ok ugradjeno nije imao zamerki....naravno cackao je nesto mapu, pomerao one tackice.... poseticu jos jednog plinadziju i jednog mehanicara posle nove godine pa ce da vidimo sta ce da bude.....

Comment

• NeCi
                      CBC Član
                      • 19.11.2011
                      • 69
                      • Kragujevac

265km presao sa 30l plina , 125km otvoreno ostalo grad, ja prezadovoljan obzirom da nije jos sredjen kako treba ,ne trosi mnogo

Comment

• NeCi
                        CBC Član
                        • 19.11.2011
                        • 69
                        • Kragujevac

bio danas kod jednog majstora sto radi alfe a i ugradjuje i plin i reko mi je da je problem u usisima,stelovanju leptira i da moze da mi resi to, u ponedeljak mu vozim kola pa ce da vidimo jel ce da resiti moj famozni podpritisak

Comment

• NeCi
                          CBC Član
                          • 19.11.2011
                          • 69
                          • Kragujevac

dva dana vec kola kod majstora i ne moze da mu nadje problem, danas sam mu nosio program posto nema updatovan i vidim da pokusava isto sto sam i ja ali ok ne mesam mu se neka radi sta misli da treba... ocistio je i nastelovao usise ali opet isto... posumnjao je u protokomer posto mnogo varira podpritisak ,pa sam mu naso i drugi protokomer da proba ali isto ostaje jos jedan dan auto kod njega da proba da namesti, ali slaba vajda...

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

Originally posted by NeCi View Post
                            265km presao sa 30l plina , 125km otvoreno ostalo grad, ja prezadovoljan obzirom da nije jos sredjen kako treba ,ne trosi mnogo
                            a zasto nisi sa ovim rezultatima zadovoljan?
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• NeCi
                              CBC Član
                              • 19.11.2011
                              • 69
                              • Kragujevac

ma zadovoljan sam ja ali nemam jos taj podpritisak kao sto treba da bude i auto mi se gasi dok se ne zagreje prvih 5 min kad prebaci na gas, to me najvise nervira i to mogu resiti kada bude sve ok ... zvao malopre majstora jos nije resio tako da cu veceras da idem po auto pa da trazim sledeceg majstora ili ako ima neko od majstora sa foruma ,plinadzija ili neko u blizini da moze da mi resi ovo a da je blizu kg-a

Comment

• Plinadzija
                                CBC Senator XXL
                                • 29.07.2008
                                • 1514
                                • Paracin

Pa ja ti i nisam bas blizu...a i po ovom vremenu mi se ne izlazi ni po drva a kamoli da resavam koske.
                                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

Working...
                                X