Nazalost po prvi put imam poteskoca sa mojim autom. Naime, ovde gde sam sada (Pinsk) je jako hladno meni motor ne stigne ni cestitio da se zagreje pa sam zadnjih 15-tak dana vozio iskljucivo na benzin. Juce sam otisao na pumpu sipao plin auto prebacio normalno, vozio se celo vece i sve je bilo ok do jutros. Nocas je bilo negde oko -35 i auto je uplaio na benzin bez ikakvih problema, poceo je karakteristican zvuk predgrevanja plinskih dizni i kada je to proslo, auto je nastavio da radi na benzin i nije prebacio na gas. U voznji auto i dalje ne prebacuje iako je temperatura motora sasim dovoljana da radi na plin. Prtisnuo sam dugme i zadrzao kako bih potpuno ugasio plin pa onda ponovo upalio. Posle toga, auto u momentu predje na gas radi 3-4 sekunde i vrati se na benzin uz pistanje kao kada nema gasa. Pokusao sam vise puta, palio gasio auto uvek isto.
Dakle, moze li biti da se nesto smrzlo pa da to zeza ili je neki drugi problem? Najgore od svega je sto ja danas krecem za Srbiju pa bi mi plinski sistem bio zaista koristan
. Svakako da kad sam vec u Srbiji svraticu u servis da pogledaju, ali do tamo ima nekih 1600 km pa manje vise potrosnja vise se plasim da voznjom sa "nesipravnim" sistemom nesto jos vise ne zeznem.
Dakle, moze li biti da se nesto smrzlo pa da to zeza ili je neki drugi problem? Najgore od svega je sto ja danas krecem za Srbiju pa bi mi plinski sistem bio zaista koristan

Comment