Valjevski serviseri - Sekvencijalni sistemi - ugradnja u pasat 2001 godište 1.8 T

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirava66
    CBC Član
    • 25.03.2012
    • 12
    • Valjevo

Valjevski serviseri - Sekvencijalni sistemi - ugradnja u pasat 2001 godište 1.8 T

Već duze vremena pretrazujem forume jer treba da ugradim Sekventski uredjaj u pasata 2001. Inače sam iz Valjeva i pokušavam da nadjem neko iskustvo ili preporuku za nekog servisera iz Valjeva koji kvalitetno vrsi ugradnju sekventa u ovaj tip vozila ali nista ne nalazim pozitivno.
    Informisao sam se kod dosta njih (tkz. servisera) koji vrše ugradnju sekventa ali sve mi to ne pije vodu. Servisi su u raznim supama,garazama,nastresnicama da to uopšte ne liči na servis za ugradnju uredjaja. Svih 7 servisera koji ugradjuju uredjaj obisao sam i moja je procena da njima ne bih smeo da dam ni da mi rastave i sastave kineski upaljač. Cene u ovim servisima su pristupačnije nego u Beogradu, Čačku (najblizi Valjevu)i ovde traze otprilike od 450 do 500 eura (tocak boca koju bih ja ugradio), sto je veoma velika razlika za cene u Beogradu,Čačku još pogotovo ako treba da se uzme u vidu i odlazak u Beograd ili Čačak što samim još uvećava troškove ugradnje (Beograd-Čačak 550-620) + put do servisa + ukoliko ima neka reklamacija itd. što podize jos cenu za nekih 50-ak evra.

Takodje dodao bih da sam od prijatelja cuo da su po ugradnji kad su imali problema sa radom uredjaja vise nisu mogli da ih savataju da izvrse štelovanje i druge reklamacije. Cak je dolazilo i do tuce.
    Srecom jos niko nije leteo u vazduh ali mislim da ce uskoro itd .

Interesuje me ima li neko iskustvo sa Valjevskim serviserima za ugradnju plina u pasat 2001 godište 1.8 T gde bih to mogao da uradim kvalitetno ili ostaje opcija beograd Cacak.
  • rados
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2011
    • 539
    • G.Milanovac SRBIJA
    • OPEL ASTRA G Z16XE

Odg: Valjevski serviseri - Sekvencijalni sistemi - ugradnja u pasat 2001 godište 1.8

pozdrav mirava66;sto se tice toga sto si ti rekao da radnje izgledaju kao supe,garaze to nije nikakvo merilo.Dobar majstor to moze da ugradi i na livadi da bude dobro ako zna ako nezna moze da ima servis kao vilu nevredi mu.Doci ce valjde vreme da se znanje placa a ne izgled servisa.RADOS G.M

Comment

• mirava66
      CBC Član
      • 25.03.2012
      • 12
      • Valjevo

Odg: Valjevski serviseri - Sekvencijalni sistemi - ugradnja u pasat 2001 godište 1.8

Sve je to OK ali cinjenica je da se pojedine garaze nalaze na livadama, ne tera mi se pasat preko livade o opremi koju poseduju da ne pricam, ato ti je kao da Najk patike kupujes kod obucara, mozda ih ima i kvalitetnih ali cisto sumnjam da ih ima u Valjevu.

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Nisam hteo da komentarisem estetiku servisa, ja mislim da imam najruzniji servis u okolini, skoro sam kupio kucu pa nisam imao novaca da sminkam servis.
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• b_samardzic
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 1557
          • Smederevo

Mehanicka ugradnja sekvent plina nije neka mudrolija, moze da je ugradi i majstor koji nikada nije radio ugradnju, jedino mu je potreban neki takav auto za kopiranje.
          E povezivanje elektro instalacije je malo teze iskopirati, treba malo znanja ali nije nauka.
          Pravi podvig je posle auto kalibracije utvrditi sta treba uraditi tj dostelovati. Tu treba znanje i praksa. Te softverske modifikacije se najbolje odrade u toku same voznje. Ta intervencija ne iziskuje nikakav mehanicki rad a ne oduzima ni mnogo vremena ako majstor zna sta radi. E ako majstor nezna posle autokalibracije da dosteluje softver izgubicete dane i dane i zivce na kraju, smucice vam se i plin i auto.
          Onda odes kod drugog majstora a on ti kaze vozi ga par dana samo na benzin pa dodji. Sad se opet vracas na onaj deo posle nehanicke ugradnje i sve zavisi od znanja drugog majstora. Onda na kraju odes kod pravog majstora i ispricas mu sve tvoje prnbleme sa autom a on te onako dobronamerno a ustvari cinicno pita pa sto nisi otiso kod tog sto ti je ugradio plin da ti otkloni kvar.
          Poenta moje price je da covek posle ovoga postaje pametniji i mudriji.

Comment

• mirava66
            CBC Član
            • 25.03.2012
            • 12
            • Valjevo

U potpunosti se slazem, s tobom, tu priču znam dobro,i često je slušam ovde u Valjevu, da je to jedan ringišpil na kome se vozaš u krug a nema ko da ga zaustavi, onaj ko ga je pokrenuo pobegao i ostavio te na milost i nemilost.

Interesuje me ima li neko da je od servisera na dobrom glasu u Valjevu ili nema. To opet najbolje znaju ovi u unutrašnjosti koji su se verovatno nagledali svašta a predpostavljam i kvalitetnog rada servisera u Valjevu. Interesuje me njihovo mišljenje, kao i vlasnika vozila.

Comment

• rados
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2011
              • 539
              • G.Milanovac SRBIJA
              • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav;ima kako sam saznao neki Sreten koji to radi ali ga neznam . cuo sam od nekog mog kolege da to radi,pa se raspitaj

Comment

• WEST 014
                CBC Senator XXL
                • 17.08.2010
                • 862
                • Valjevo
                • Audi A4

Ovo sam ja odavno napisao u temi ''iskustva sa autogas serviserima'' i stojim iza svake reci!!

Da podelim svoje iskustvo sa ugradnjom TNG uredjaja, u auto servisu Urosevic u Valjevu smo ugradili klasican uredjaj u Juga 1.1. predjeno je za 3 godine 80 000 kilometara bez problema osim sto je jednom zakazao merac i to je sredjeno za 5 minuta.
                U istom servisu smo ugradili u Skodu Octaviu 1.8 20v sekvent uredjaj i presli za 2 godine oko 30 000 kilometara, auto ide odlicno, potrosnja je vise nego zadovoljavajuca, osim redovnog servisa nista nepredvidjeno se nije desavalo. Preporucio bih svakome da ugradi uredjaj kod njih jer su ljudi zaista korektni i znaju posao.
                Dodao bih da je ta Skoda (isti motor kao i 1.8t samo nema turbinu) presla jos 30 000 km, a stucnula nije. Servis za svaku preporuku, ako ste obisli sve bili ste i kod njih, servis ne izgleda lose. I nema razloga za brigu. Ne zelim da reklamiram nikoga, ali su cinjenice da su ljudi strucni i korektni!

Comment

• mirava66
                  CBC Član
                  • 25.03.2012
                  • 12
                  • Valjevo

gde se nalazi taj servis u valjevu za njih nisam cuo

Comment

• WEST 014
                    CBC Senator XXL
                    • 17.08.2010
                    • 862
                    • Valjevo
                    • Audi A4

Imas PP.

Comment

• mirava66
                      CBC Član
                      • 25.03.2012
                      • 12
                      • Valjevo

Ok sutra idem da ih pronadjem

Comment

• mirava66
                        CBC Član
                        • 25.03.2012
                        • 12
                        • Valjevo

Pronašao sam i zaključak je da trenutno odustajem od ugradnje.

Nije majmun kriv što je čovek postao od njega.

Alternativno rešenje za valjevski kraj.

Samo su dve stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost. Ali za svemir nisam potpuno siguran.

Last edited by mirava66; 29.03.2012, 09:52.

Comment

• WEST 014
                          CBC Senator XXL
                          • 17.08.2010
                          • 862
                          • Valjevo
                          • Audi A4

Po tome kako pises, rekao bih da tebe nesto drugo muci. Obisao si sve servisere i nijedan ti ne odgovara. Osim Urosevica koji je odlican majstor, u Valjevu imaju bar jos dva dobra autogas servisera. Necu da ih imenujem, ali sigurno si bio i kod njih jer su na glasu u nasem gradu. Tako da ti prica ne stoji, nisi ni ugradio TNG uredjaj pa da pises tako kao da te neko zestoko prevario. Sto se tice toga kako servis izgleda, ja licno ne planiram da zivim ili letujem u servisu gde mi se odrzava auto, tako da mi je samo bitno da ono sto platim posteno bude uzvraceno posteno.

Comment

• rados
                            CBC Senator XXL
                            • 02.03.2011
                            • 539
                            • G.Milanovac SRBIJA
                            • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav ljudi;ja sam mislio da ponudim coveku da moze u G.Milanovcu da uradi plin na jednom mestu kod jednog coveka ako se ne slaze sa Valjevskim majstorima ali posle one slike i komentara neka hvala gulicemo prazan pasulj bez mesa.

Comment

• mirava66
                              CBC Član
                              • 25.03.2012
                              • 12
                              • Valjevo

To je tvoje mišljenje i slazem se sa tobom u potpunosti, samo jedno stoji da meni ne treba plinski uredjaj za JUGO.
                              Za to mi ne trebaju serviseri to zna dosta mehaničara koji rade perfektno jer se radi o vozilu vrednosti od 500 do 1000 eura, ali obilaskom svih tih servisa koji rade na podrucju Valjeva ispred pojedinih radnji naišao sam na dosta sugradjana koje i znam koji su vršili ugradnju sekventa na njihov predlog i to uglavnom "bezi odavde čekam da reklamiram, već tri meseca visim ovde ne moze da mi na šteluje, slao me kod električara,menjao sam kablove " svi su mi rekli da je to dobro idi kod onog što ti je zgradio plin. (neću reći koji servisi su u pitanju).

Juče sam se vozio sa komšijom kome u pezou 307 je ugradjen sekvent, sija mu lampica za gorivo na rezervi gde mu predočavam čoveče stradaće ti pumpa od benzina u rezervoaru, na šta mi je dgovorio pa tako mi podešeno sipo sam 10 litara. Kada sam mu rekao da to nije moguće da pamtiš količinu goriva koliko sipaš otišao je kod servisera (koji je na glasu) i kad mu je predočio rekao mu je da se taj dodatak koji se stavlja na rezervoar dodatno naplaćuje (ne znam šta je to) mislim da je rekao 35 do 40 eura i da se za to nisu dogovorili a prethodno mu je uzeo 450 eura za sekvent koji je stavio u Pezoa napominjem da je pezo 307 2002 godište, (radi kao freza), i kaze mi da ne izlazi iz radnje.

Definitivno od kada se raspitujem za ugradnju dosta drugih sugradjana nisu zadovoljni ugradnjom i sve ti ih mogu dovesti, dokumentovati, mozda su oni dobri serviseri ali mislim za starija vozila a kad je sekvent u pitanju znam sigurno da još uče mahom od Čačana i to na kratkim takozvanim kursevima subotom i nedeljom, a da ne pominjem da sam se sa pojedinim susretao u Bubanj potoku gde kupuju "sertifikovane uredjaje" i šta reći na sve to.

Da ne navodim dalje o ugradnji sekventa u Mercedesa koji je pola radio na plinu pola na benzinu, na leru ko kosačica, na kraju je izvadjen i namešten čoveku u Čačku gde mu sad radi normalno.

Takodje do sada nisam našao u Valjevu ni jednog servisera da je u vozilo koje me interesuje ugradio sekvent da bih video kako je to uradjeno.

Ono što sam video kao laik, plinske uredjaje koji su pojedini serviseri ugradili u vozila sam i napisao moje mišljenje (Samo su dve stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost. Ali za svemir nisam potpuno siguran).iza kojeg definitivno stojim da još dosta vode Kolubarom mora da prodje dok ne postanu pravi majstori i dosta još mora da uče od Beogradjana i Čačana,(nama najblizim) jer još nisu majstori za sekvente, mogu da rade vozila starija ali novija vozila još moraju da uče kako se radi u Beogradu i Čačku. Nemoze serviser pre podne da radi u jednoj firmi sasvim drugu vrstu posla, a posle podne od 16 da dopunski radi ugradnju plinskih uredjaja (serviser na glasu).

Izgled radnje definitivno nije bitan ali odaje ozbiljnost posla koja se ta radnja bavi.
                              Zaključak je da trenutno odustajem od ugradnje od strane Valjevskih servisera i da ću verovatno ugradnju izvršiti u Beogradu ili Čačku, gde ču na forumima verovatno pronaći servis i dobiti adekvatnu uslugu.

Comment

Working...
                              X