Pozdrav,imam ugradjen lovato easy smart od 2010 godine. bez povezane lambda sonde i temeprature isparivaca. Na glavnim konektoru sam pronasao zutu i belu zicu koju su monteri namerno isekli i povezao sam je sa lambda sondom ali izgleda da nedostaje narandzasta i braon zica za povezivanje temperaturnog senzora isparivaca sa TNG kompom. Raspitao sam se i rekli su mi da lamda sonda sluzi samo kao pokazatelj i da ne utice na mapu ubrizgavanja. Sto se temperaturnog senzora isparivaca tice Ecu podrzava taj senzor ali da ranije verzije lovato smarta tj kablovi nisu imali odvojene zice za taj senzor i da su one opcione. Imam verziju softwera 1.6.1. Molio bih ako neko moze da mi pomogne na koje pinove ecu konektora da stavim ove dve zice.
Problem je i to sto kad je gas hladan mapa pokazuje bogatu smesu,a kad se zagreje ide u siromasnu,probao sam sve opcije u temperaturi gasa i one nisu dovoljne jer su vec neke od vrednosti odredjene i nije moguce menjati te vrednosti. Hoce li kombinacija temperature gasa i temperature isparivaca pomoci? Jel postoji neki softver koji moze da radi sa lovatovim kompom pored njegovog standardnog,kao sto je AC-ov koji je mnogo bogatiji po opcijama? Pokusavam da uskladim trimere da budu priblizno isti bilo koja temperatura rada da je u pitanju ali je softver dosta ogranicen? Unapred hvala!
Problem je i to sto kad je gas hladan mapa pokazuje bogatu smesu,a kad se zagreje ide u siromasnu,probao sam sve opcije u temperaturi gasa i one nisu dovoljne jer su vec neke od vrednosti odredjene i nije moguce menjati te vrednosti. Hoce li kombinacija temperature gasa i temperature isparivaca pomoci? Jel postoji neki softver koji moze da radi sa lovatovim kompom pored njegovog standardnog,kao sto je AC-ov koji je mnogo bogatiji po opcijama? Pokusavam da uskladim trimere da budu priblizno isti bilo koja temperatura rada da je u pitanju ali je softver dosta ogranicen? Unapred hvala!
Comment