Pozdrav,imam ugradjen lovato easy smart od 2010 godine. bez povezane lambda sonde i temeprature isparivaca. Na glavnim konektoru sam pronasao zutu i belu zicu koju su monteri namerno isekli i povezao sam je sa lambda sondom ali izgleda da nedostaje narandzasta i braon zica za povezivanje temperaturnog senzora isparivaca sa TNG kompom. Raspitao sam se i rekli su mi da lamda sonda sluzi samo kao pokazatelj i da ne utice na mapu ubrizgavanja. Sto se temperaturnog senzora isparivaca tice Ecu podrzava taj senzor ali da ranije verzije lovato smarta tj kablovi nisu imali odvojene zice za taj senzor i da su one opcione. Imam verziju softwera 1.6.1. Molio bih ako neko moze da mi pomogne na koje pinove ecu konektora da stavim ove dve zice.
Problem je i to sto kad je gas hladan mapa pokazuje bogatu smesu,a kad se zagreje ide u siromasnu,probao sam sve opcije u temperaturi gasa i one nisu dovoljne jer su vec neke od vrednosti odredjene i nije moguce menjati te vrednosti. Hoce li kombinacija temperature gasa i temperature isparivaca pomoci? Jel postoji neki softver koji moze da radi sa lovatovim kompom pored njegovog standardnog,kao sto je AC-ov koji je mnogo bogatiji po opcijama? Pokusavam da uskladim trimere da budu priblizno isti bilo koja temperatura rada da je u pitanju ali je softver dosta ogranicen? Unapred hvala!
Problem je i to sto kad je gas hladan mapa pokazuje bogatu smesu,a kad se zagreje ide u siromasnu,probao sam sve opcije u temperaturi gasa i one nisu dovoljne jer su vec neke od vrednosti odredjene i nije moguce menjati te vrednosti. Hoce li kombinacija temperature gasa i temperature isparivaca pomoci? Jel postoji neki softver koji moze da radi sa lovatovim kompom pored njegovog standardnog,kao sto je AC-ov koji je mnogo bogatiji po opcijama? Pokusavam da uskladim trimere da budu priblizno isti bilo koja temperatura rada da je u pitanju ali je softver dosta ogranicen? Unapred hvala!
da li se on koristi samo za precizno prebaivanje sa benzina na plin kad je motor hladan ili se preko korigovanja temperature na njemu takodje moze uticati na brizganje plina? Koliko sam shvatio iz razlicitih uputstava na netu na vreme ubrizgavanja plina utice: vreme ubrizgavanja benzina,koeficijent iz mape,temepratura gasa i temperatura vode. Problem je sto kad kalibriram auto na recimo 40 C temp.gasa i to posle voznje na radnoj temperaturi,korekcija temp je postavljena tako da smanjuje procenat gasa kad je ghladan jer je tada njegova smesa bogatija, a da povecava procente posle 40 C jer je smesa siromasnija na vecoj temepraturi ako sam to dobro razumeo. Medjutim kod mene je smesa kad je tgasa recimo 20 C dosta bogata dok je motor jos hladan i onda mi u voznji tako i koriguje mapu tj trimere,a posle kako se u gradskoj voznji auto zagreje opet koriguje ali je i osiromasi. pokusavam da nadjem neku sredinu gde ce trimeri vrlo malo odstupati pri bilo kakvoj temepraturi i kad ih podesim sa benziskim trimerima tj mapom da nema odstupanja tj vrlo malo sto nece uticati na rad ni na benzinu ni na plinu. Pokusao sam razne kombinacije ali bih probao jos i to sa senzorom temperature vode,pa i ako sa tim ne uspem onda cu detaljno postaviti slike svihpodesavanja. Izvinjavam se na opsirnosti ali mi za sada samo trebaju pinovi na koje mogu da privezem brao i narandzastu zicu za water temp senzor. ovo je slika konektora ako bi bio ljubazan da mi pokazes koja su to dva pina na ovom konektoru. Hvala!
Comment