Opel Vektra 1.6 16V gasi se, povecana potrosnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dejanz
    CBC Početnik
    • 12.01.2013
    • 8
    • Beograd
    • Opel Vektra 1.6

Opel Vektra 1.6 16V gasi se, povecana potrosnja

Imam Opel Vektru 1.6 16v karavan 2002 godina proizvodnje.Kada sam je kupio imala je fabricki Holandski plin koji nije radio kako treba(malo je radio na benzin malo na plin).Skinuo sam pomenutii uredjaj i ugradio Tomaseto.U pocetku je sve radilo okako treba ali je veoma brzo poceo da se javlja problem da se auto gasi(auto se gasi bez ikakavih pravila, desava se da se ugasi u voznji prilikom menjanja brzine najcesce iz vece u manju, kao da izgubi snagu nema ler gas.Isto tako i prilikom stajanja na semafor zna da se ugasi).Ovaj problem nije stalan, desava mi se da odem do grada i da sve radi kako treba, a prilikom vracanja iz grada on se gasi.Primetio sam i da dosta vise trosi, sad sam isao do Gornjeg Milanovca i nazad i trosio je 11L sto je mnogo.Imao sam isti problem i na starom autu Opel Astra 1.6 16v i nisam uspeo da resim ( uredjaj je bio Lovato ).Na Vektri sam zamenio svecice, Bobinu, uradio servis gasa i kod majstora gde sam ugradio ne pokazuje nikakve neptavilnosti na kompjuteru ( tako on tvrdi ).Auto na benzin radi normalno.

Hvala na bilo kakvom savetu, ovo me vec toliko nervira da razmisljam o prodaji auta( a mnogoooo mi se svidja)
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

procitaj pravila,sa ovoliko podataka ni baba vanga ne moze da ti pomogne,svaki majstor ovde moze da ti navede tridesetak mogucih nepravilnosti koji uzrokuju ovakvo ponasanje auta...provozaj majstora,nisi ti njemu oterao auto da bi ti rekao da je
    'na kompjuteru sve u redu',vec da ti resi problem...

Comment

• dejanz
      CBC Početnik
      • 12.01.2013
      • 8
      • Beograd
      • Opel Vektra 1.6

Zakazao sam u ponedeljak kod drugog majstora pa da vidim sta ce on reci.najradije bi se uputio u NS sto vise citam ovde vidim mnogo pohvala za Doru, ali zbog posla nemam bas vremena

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Sve je to lepo ali:

Ako ti neko ugradi plin u kola treba da ti garantuje da ce auto da ti radi kako treba ili da ti ukaze na nepravilnost koja moze da prousrokuje nepravilan rad motora na plin. Ne trebas ti da se bavis popravljanjem njegovih buadlastina. Ako ne moze da napravi neka vrati sve u prvobitno stanje i neka vrati novce.

Izvinjavam se na kiselom odgovoru, nemam obicaj da tako odgovaram ali mora da se stane na rep "majstorima ispod kruske" pa mora od negde i da se krene.
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• dejanz
          CBC Početnik
          • 12.01.2013
          • 8
          • Beograd
          • Opel Vektra 1.6

Naravno to shvata, ali taj servis se zatvorio i ne mogu da udjem u trag coveku.Nisam od onih koji se lako mire i odustaju trazim ga idalje.Ali ja moram/zelim da resim svoj problem sto pre, mnogo me nervira i bukvalno sam u velikom razmislajnu da prodam auto iako sam generalno sa njim zadovoljan.

Comment

• gorky
            CBC Senator XXL
            • 08.06.2007
            • 860
            • Vojvodina,Kikinda

onda oteraj krstenom majstoru,koji ima servis,ali servis, ne 'sad ga vidis,sad ga ne vidis',ili angazuj poaroa,pa nek trazi starog...

Comment

• dejanz
              CBC Početnik
              • 12.01.2013
              • 8
              • Beograd
              • Opel Vektra 1.6

Nista nisam uradio kod majstora, kada ga je prikacio na racunar ne prikazuje nikakavu grsku svi parametri su kako treba.Problem se javlja u toku dana vise puta ali ne stalno i kaze motor nepamti gresku
              Nista nisam platio ali nisam resio problem, kaze ako krene stalno da se desava da dodjem onda, predlozio mi ciscenje klapne....to sam uradio pre njega i sve je isto.Ovo me bas izludjuje ako neko ima neki predlog molim za pomoc, savet....

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Originally posted by dejanz View Post
                Imam Opel Vektru 1.6 16v karavan 2002 godina proizvodnje... ugradio Tomaseto... poceo da se javlja problem da se auto gasi(auto se gasi bez ikakavih pravila, desava se da se ugasi u voznji prilikom menjanja brzine najcesce iz vece u manju, kao da izgubi snagu nema ler gas (Isto tako i prilikom stajanja na semafor zna da se ugasi).Ovaj problem nije stalan, desava mi se da odem do grada i da sve radi kako treba, a prilikom vracanja iz grada on se gasi.

Primetio sam i da dosta vise trosi, sad sam isao do Gornjeg Milanovca i nazad i trosio je 11L sto je mnogo.
                Pitanje potrošnje je diskutabilno, jer je praktično, nemoguće "izmeriti" utrošeno gorivo, samo na jednoj, relativno kratkoj relaciji. Osim toga, to i nije preterana potrošnja.

Problem je, što se motor često gasi, a to se rešava podešavanjem gasnog kompjutera. Kako ti je problem odlaska do Dore, imaš i u BG "krštenih" servisera, pa promeni i ovog, koji ti je poslednji put radio dijagnostiku, ako ti se taj problem ponavlja.

Da, i nije dovoljno reči samo Tomaseto, jer to podrazumeva sve, a treba navesti konkretno, šta je na tvom vozilu ugrađeno!

Da bi ti bilo jasnije (ili obrnuto), pogledaj na:

TOMASETTO

Izvinjavam se plinadžijama, ali se nadam, da je od koristi!

Comment

• gorky
                  CBC Senator XXL
                  • 08.06.2007
                  • 860
                  • Vojvodina,Kikinda

ja sam napisao da odes kod majstora,majstori ne citaju greske,oni popravljaju automobile...nemoj samo da ni u beogradu nema majstora ili da mi treba da licitiramo ko je dobar a ko nije...
                  franjo, tomaseto je umreo,nema gi

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by gorky View Post
                    ... franjo, tomaseto je umreo,nema gi
                    Dejan je napisao, da mu je ugrađen tomaseto, umesto holandskog. A majstora u BG na svakom koraku, samo što su kod dobrih, cene usluga na visini.

Comment

• dejanz
                      CBC Početnik
                      • 12.01.2013
                      • 8
                      • Beograd
                      • Opel Vektra 1.6

Ne bih da komentarisem kod koga sam bio ali bi mi mnogo znacila preporuka nekog od vas koga da posetim, servis u koji sam otisao je po onome sto sam procitao bas dobar servis ali opet nista, nakacio ga na komjuter, rekao da ga upalim gledao u racunar i rekao da ne vidi gresku( bukvalno nista vise).Stvarno nemam problem da platim ali da mi neko pomogne i da uzivam vozeci svoj auto.

Hvala unapred na savetu koga posetiti.

Comment

• gorky
                        CBC Senator XXL
                        • 08.06.2007
                        • 860
                        • Vojvodina,Kikinda

ne bih da se ponavljam,ima ovde more tema u kojima su slicni problemi,i uglavnom 'nema gresaka',sto ne znaci da je sve u redu...e sad taj neki majstor ili nije poslovan pa te srpski receno 'otkacio',ili nema elementarno znanje,s obzirom da svaka baba zna da ne mora da ima zabelezenih gresaka,pre ce biti ovo prvo...tako da moras potraziti majstora koji resava problem,a ne cita greske...zaista ne znam koga bih preporucio,ne smem ni sebe da preporucim,a kamoli druge

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by dejanz View Post
                          ... servis u koji sam otišao je po onome što sam pročitao baš dobar servis, ali opet ništa ...

... nakačio ga na kompjuter, rekao da ga upalim, gledao u računar i rekao da ne vidi grešku( bukvalno nista vise)...
                          Gorky je objasnio sve, samo bih da dodam: potrebno je novo mapiranje! Znači, u vožnji i korekcija rada motora u momentima, kad se te "nevidljive greške" dešavaju. Moje laičko mišljenje, stečeno iskustvom i pabirčenjem u ovom forumu. Samo, traži, da ti voziš, a majstor da "snima", jer "stil vožnje" može da prouzroči takve greške: da li si smanjio brzinu prilikom menjanja u niži stepen prenosa, a time i obrtaje, ili si pritisnuo spojku pre, ili kasnije i slično. Pomenuto iskustvo: kad je vozio Dorin sin, prilikom mapiranja, bilo je bez greške. A, meni se to dešavalo prilikom svakog kočenja-zaustavljanja na semaforu, ili u toku vožnje, pri svakom naglom kočenju. Dora je izvršio korekciju i već tri godine vozimo bez problema!

Iako ćeš na Net-u nači negativno reagovanje u vezi ugradnje u jednu vectru, preporučio bih servis Ivan-T, kao jedan od najboljih po svemu (i cenama):

Auto Gas servis AC Rasic - Ugradnja AutoGasa i održavanje autogas uredjaja i opreme- Višnjička 126a, 11060 Beograd, Srbija. +381 11 2970 314 - ugradnja autogasa, Beograd

AC Rasic, Ivan Todorovic o autogas uredjajima i opremi - YouTube

Comment

• dejanz
                            CBC Početnik
                            • 12.01.2013
                            • 8
                            • Beograd
                            • Opel Vektra 1.6

Probacu da zakazem kod Rasica, ako sam dobro shvatio da zahtevam da se provozamo i da ga on u voznji nakaci na racunar.......

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Objasni o čemu se radi: gašenje u toku vožnje i povećana potrošnja, a naš Ivan-T, ili njegovi majstori, pregledat će instalaciju i dijagnostikovati zbog čega se to dešava. Budi siguran, da će ti se svaka para brzo isplatiti, kroz smanjenu potrošnju. Ako to nije moguće, zbog stanja motora, ili gasne instalacije - to će ti saopštiti.

U slučaju, da je potrebno izvršiti zamenu delova, kao što su dizne, senzori i slično, zahtevaj predračun i garanciju, da će ovi problemi biti rešeni. Naravno, ne možeš zahtevati nemoguće, kao na primer, da ti prosečna potrošnja bude 7, kad je za taj motor oko 8-9 na otvorenom putu. Gradska vožnja nešto više.

Što se vožnje tiče, dogovori se sa majstorom. U svakom slučaju, idi na probnu vožnju, po završenom poslu.

Comment

Working...
                              X