Audi A6 - AC STAG ne radi dobro-secka i trza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Teško da je komp u pitanju...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gaga75
      CBC Veteran
      • 08.01.2010
      • 157
      • Vranje

Evo danas probali da zamenimo mesto kablovima od bobine i opet na istom cilindru svecica garavi.
      Dakle promenjene svecice, bobine, probani kablovi, zamenjeno mesto diznama i opet secka i secka
      Ostaje da probamo sa drugim kompjuterom da mozda, mozda nije do njega!

Comment

• araps81
        CBC Veteran
        • 09.02.2012
        • 144
        • Beograd
        • BMW E36 320

Citam i ne verujem.. Baci te dizne i stavi nove kao sto ti je Dora rekao.. Da je neki majstor uzeo bi ti auto i polako jedno po jedno al ti da budes tu, prvo dizne pa probas, ako nisu dizne onda ides dalje, ovako na pamet sve dzabe. Da ti bude lakse evo ja imam dizne koje su odlicne, da ne bacas pare.. Probas njih pa vidis, bile na mom BMW-u dok ga nisam slupao, odlicno radile

Comment

• gaga75
          CBC Veteran
          • 08.01.2010
          • 157
          • Vranje

Evo mene opet, što znači da problem nije rešen.
          Dakle zamenjene su i dizne, stavljene Barakuda I problem isti!
          Zamenjeni su i kablovi na kraju i auto i dalje secka na plin.
          Do sada zamenjeno:
          Bobina, svećice, dizne, kablovi
          Na plinskoj dijagnostici leva strana pokazuje drugačije vreme ubrizgavanja od desne ali samo na plin, benzin je sve ok i auto na benzin radi normalno.

Comment

• Antoaster
            CBC Senator XXL
            • 07.12.2007
            • 343
            • Beograd, Voždovac

Originally posted by gaga75 View Post
            Zamenjeni su i kablovi na kraju i auto i dalje secka na plin.
            To sto su novi kablovi ne znaci da su dobri. Zapravo kablove je tesko kupiti dobre, uglavnom su ti za gas potrebni originalni preko nabavke uvoznika. A drugo, valjda mastor zna da testira kablove.

Comment

• gaga75
              CBC Veteran
              • 08.01.2010
              • 157
              • Vranje

Originally posted by Antoaster View Post
              To sto su novi kablovi ne znaci da su dobri. Zapravo kablove je tesko kupiti dobre, uglavnom su ti za gas potrebni originalni preko nabavke uvoznika. A drugo, valjda mastor zna da testira kablove.
              To što su svećice nove, ne znači da su dobre, pa sam tako promenio 2 para za 2 meseca, to što je bobina polovna - pa mozda ni ona nije dobra, dizne su stare, pa sam i njih zamenio, mozda su kablovi, pa sam i njih zamenio, mislim da nije to pravi odgovor u ovom trenutku.
              Očigledno je nesto drugo u pitanju ovde, samo treba neko sa sličnim problemima i iskustvom da odgovori.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Amater nema pojma šta je bio problem, zna ono što mu je majstor rekao da je bio problem. Ako je sam rešio onda nije amater.
                Da bi rešili tvoj problem treba nekoliko stvari.

Prvo odeš kod dijagnostičara, ne ovih što prikopčaju kabel na OBD nego neko ko ima osciloskop i zna šta radi sa njim. Taj može utvrditi da li je struja problem ili ne.

Drugo prikopčaš dijagnstiku od staga i snimiš nekoliko ekrana dok motor radi da se vide podešavanja, mapa, vreme ubrizgavanja itd.. Te slike postaviš ovde.

Treće, odeš kod majstora za gas koji zna sto posto da l ije sistem ispravan ili nije i ako jeste oladi te i otera kod dijagnostičara, ako nije popravi ga sam.

Četvrto, nema četvrto...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gaga75
                  CBC Veteran
                  • 08.01.2010
                  • 157
                  • Vranje

Evo slika:

Comment

• hirurg83
                    CBC Senator XXL
                    • 26.02.2014
                    • 398
                    • Banjaluka
                    • VW Jetta

Care slike nemaju link u browseru a kad ih otvaram preko telefona losa rezolucija. Ako koristis TAPATALK ubacuj slike preko njega. Bice odlican kvalitet.

Comment

• hirurg83
                      CBC Senator XXL
                      • 26.02.2014
                      • 398
                      • Banjaluka
                      • VW Jetta

Usput. Jesi li nadogradio ikako plinski uredjaj na noviji softver.
                      Ako dobro vidim stavio si da ti auto ide na 7000 obrtaja na lpg. To nije najzdravije....
                      Slika 4. Napravi istu al. Da auto radi na plin a ne na benzin.

Koliko mogu da vidim tebi je pritisak previsok. Mnozilac je nizak. Tako da tebi to pravi problem. Na koliko su ti injektlri razbuseni?
                      Last edited by hirurg83; 06.11.2018, 17:46.

Comment

• gaga75
                        CBC Veteran
                        • 08.01.2010
                        • 157
                        • Vranje

Originally posted by hirurg83 View Post
                        Usput. Jesi li nadogradio ikako plinski uredjaj na noviji softver.
                        Ako dobro vidim stavio si da ti auto ide na 7000 obrtaja na lpg. To nije najzdravije....
                        Slika 4. Napravi istu al. Da auto radi na plin a ne na benzin.

Koliko mogu da vidim tebi je pritisak previsok. Mnozilac je nizak. Tako da tebi to pravi problem. Na koliko su ti injektlri razbuseni?
                        Nisam skoro nadogradjivao, ali jednom godišnje sam uvek radio update softvera.
                        Ovo za obrtaje mi nije bitno jer ga nikada ne vozim preko 5.000, iako je crveno na 7.000.
                        Koliko se vidi na prvoj slici, postoji greška u naponu kod plinskih dizni, e sad mene zanima da li to dolazi od plinskog ECU ili može da bude u pitanju i ECU auta?
                        Zamenio sam sve osim kablova koji dolaze iz plinskog kompjutera u dizne i sami plinski komp.nisam!

Comment

• gaga75
                          CBC Veteran
                          • 08.01.2010
                          • 157
                          • Vranje

Ja bih ako neko ima rešenje za moj problem da postavi, a slike cemo lako rešiti

Comment

• hirurg83
                            CBC Senator XXL
                            • 26.02.2014
                            • 398
                            • Banjaluka
                            • VW Jetta

Udjes jednom sedmicno ili nijednom. Sta ti je sa pritiskom? Zasto je toliko visok?

Comment

• gaga75
                              CBC Veteran
                              • 08.01.2010
                              • 157
                              • Vranje

Pronasli smo da je strujni kabal od TNG malo probio i izolirali smo ga.
                              Sada je mnogo bolje, ali u visokim obrtajima i brzinama (160/180km/h) opet ima problema i trepće check engine!

Verovatno je potrebno (najbolje rešenje) da se zameni kompletna elektro instalacija od TNG!

Comment

• dalsmaydan
                                CBC Početnik
                                • 10.02.2021
                                • 9
                                • Aleksinački Rudnik
                                • Fiat Punto EVO 1.4

Da osvežim temu!!!
                                Imam Punto EVO 1.4 57kw. U oktobru 2020. sam ugradio gasni sistem STAG-4 QBOX PLUS. Auto odmah nije radio kako treba na gas, dok je na benzinu radio OK. Na gas secka na svim brzinama i svim brojevima obrtaja, kada održavam brzinu na autoputu npr. na 110km/h iz čista mira smanji gas pa doda i tako u nedogled. Prešao sam već 5000km od ugradnje. Sa plinadžijom (brat od tetke) do sada sam promenio kablove svećica, svećice, temostat i akumulator koji je bio već slab. Na dijagnostici kaže burazer da ništa ne pokazuje da ima problema i da je sve u redu. Potrošnja mi je oko 9,5l gasa na 100km, ne znam da li je to ok ako je benzin trošio oko 6l. Hvala unapred!!!
                                Last edited by dalsmaydan; 10.02.2021, 23:28.

Comment

Working...
                                X