Metan Tartarini Sekvent na Opel Vectra A - pomoc potrebna!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vukica
    CBC Član
    • 26.03.2013
    • 16
    • BG
    • Vectra A

Originally posted by Dora View Post
    A da ti ipak odeš kod nekog ko ima softver koji radi sve... Sad tek čitam da si stavio matrix dizne a imaš druge... koliko me pamćenje slluži matrix su 4 ili 6 oma, rekao bih 6 a tvoje su 20 ili si pogrešno napisao.. To je u tom domenu toliko slično kao što je zemlja kocka...
    Treće nema veze koliko je vreme gasnih dizni ako je vreme benzinskih isto. Ima veze jedino ako je vreme preveliko što znači da će na opterećenju biti malo goriva.
    1.5 na tom motoru je PREMALO pa taman sa si sttavio Pinokia a ne Tartarini.
    Ukratko nećeš se ti smiriti dok ne slejbeš taj motor.

Totalno brkaš pojmove oko semisekventa, načina rada, sekventa full grupe i ostale gamadi.
    Hteo ne hteo, nije to za početnika.
    Idem dalje da pravim sajt...
    Sad mi je lakše
    Otići ću al kad doteram sve što sam mogu :-)

Matrix koje su ponuđene imaju min. vreme otvorenosti isto kao i IG1(2Ohm) koje ja imam, tj. 3ms. Moje su inače 2 Ohm.

Nema veze što je vreme gasnih dizni veće već pri višim obrtajima prebacuje na benzin jer ne može isporučiti dovoljno gasa.
    Sem toga auto radi veoma fino, prateći i vrednost lambda sonde i to kako se ponaša u vožnji.

A što se tiče terminologije tražio sam pomoć u razrešenju nejasnoća oko toga šta se dešava ako je auto polusekvent a u softveru podešen sekvent itd. Full grupa je jasna, sve dizne rade kao jedna i uopšte kad je auto ima sekvencijalni način ubrizgavanja meni je jasno kako on ugrizgava gas.

U svakom slučaju odlučio sam proširiti dizne prvo na 1.6mm a onda možda i na 1.7mm i mislim da će to dati zadovoljavajuće rezultate.

pozdrav svima!

Comment

• bmiillan
      CBC Senator XXL
      • 18.04.2005
      • 393
      • beograd
      • clk 200k

pravi matrix ima minimalno vreme otvorenosti 1 ms

najsiguranije je u malim koracima povecavati otvor dizni
      nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Idem u peMziju.. čovek piše 2Ohma a ja čitam 20 oma... Pa razdvoj bre to...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vukica
          CBC Član
          • 26.03.2013
          • 16
          • BG
          • Vectra A

Originally posted by Dora View Post
          Idem u peMziju.. čovek piše 2Ohma a ja čitam 20 oma... Pa razdvoj bre to...
          Da se ne uvredis, ali plinske dizne od 20 Ohm-a ne postoje bilo kako bilo kao sto kaze bmiillan, deseta po deseta pa cu doci do onoga sto hocu.

Comment

• vukica
            CBC Član
            • 26.03.2013
            • 16
            • BG
            • Vectra A

Originally posted by bmiillan View Post
            pravi matrix ima minimalno vreme otvorenosti 1 ms najsiguranije je u malim koracima povecavati otvor dizni
            Iako sam uvideo iz datasheet-a od Matrix dizni da ih je vecina sa vremenima manjim od 1ms ipak u uputstvu od tartarinija stoji da te, ponudjene dizne iz spiska rade sa min. vremenima "3ms - Matrix" i "4ms Tartarini" dok u najnovijem softveru postoje jos i Evo06 07 08 ...

Comment

• bmiillan
              CBC Senator XXL
              • 18.04.2005
              • 393
              • beograd
              • clk 200k

evo 6 itd su tartarinijeve "nove dizne"
              nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

Working...
              X