Originally posted by Dora
View Post
LPG uredjaj za Opel Vectru 2.8 V6 Turbo (250KS)
Collapse
X
-
Originally posted by vladaomega View Posthttp://www.gasmotion.de/Minikit-STAG...gasgutachten_1 kupis u nemackoj i pravo kod dore.
Comment
-
-
http://www.gasmotion.de otvoris lepo sajt i nadjes sta ti odgovara od 4 cyl do 12cyl.nadam se da umes da citas.
Comment
-
-
Originally posted by vladaomega View Posthttp://www.gasmotion.de otvoris lepo sajt i nadjes sta ti odgovara od 4 cyl do 12cyl.nadam se da umes da citas.
- keine Papire za moj auto
- nema racunive - BRC me kosta ukupno 1500€ (1250€ za urdjaj i ugradnji i 250€ za papire i tehnicki pregled)
Jedino sto ima smisla je sve ugradnja u Srbiji a papiri u Nemacnoj no kao sto rekoh STAG/Fermitec je jako nekooperativan. Doduse jedno vreme su davali podrsku nesretnicima kojima su poljaci ugradili STAG i na kraju ih ostavili bez papira. No to vise nije slucaj.
Abgasgutachten se moze cak i preko eBay naruciti/kupiti no kao sto sam rekao/pokusao reci a Dora je pojasnio - obavezno proveriti da li Abgasgutachten opste postoji za konkretnu kombinaviju uredjaj/vozilo/motor:
Ako nekome treba pomoc u vezi nabavke Abgasgutachten a ja nekako mogu pomoci (jezik, ebay, paypal) - vrlo rado i bez ikakve nadoknade, a sa zeljom da ubrzo budemo/budete tamo gde su poljaci sada.Last edited by pooya; 30.03.2013, 08:04.
Comment
-
Abgasgutachten STAG 300 Plus / Premium LPG Autogas Gutachten Abgas Gas ebay 199.00eur Emission certificate Euro 4 i kazes nemaju papire za tvoj auto?http://www.gasmotion.de kod njih dobijas abgasgutachten ali se cena uredjaja uvecava .
Comment
-
-
Originally posted by vladaomega View PostAbgasgutachten STAG 300 Plus / Premium LPG Autogas Gutachten Abgas Gas ebay 199.00eur Emission certificate Euro 4 i kazes nemaju papire za tvoj auto?http://www.gasmotion.de kod njih dobijas abgasgutachten ali se cena uredjaja uvecava .
Comment
-
-
Probaj polako da čitaš... Za svaki auto mora da ima projekat ugradnje koji košta preko 2000 evra, nekad ga je neko uradio i važi za svaki takav auto ali je vlasništvo toga ko je platio projekat,. Projekat je plan kuće ili nekog objekta da pojednostavim. Kao i kod kuća, tipski su jeftiniji jer se jedan isti prodaje mnogima...
Taj abgeltešteseni papir se pravi po potrebi, a pravi se za ono za šta će se isplatiti jer če se prodati u više primeraka pošto niko pametan neće dati 2000+ evra samo za projekat, samo za jedan auto mimo ostalog što isto nije jeftino.
To u principu urade proizvodjači opreme ili uvoznici ili neko ko ima računa da prodaje opremu i ko će moći da to "usitni" pa svakom uvali za 200 evra a onda na kraju i zaradi...
To je to što su naši majstori ABS-ovci kod nas hteli da košta 1000 evra pa onda 200 pa sad ništa do nove godine ali neće odustati koliko vidim...
Sad za Golf dvicu se taj papir prodaje za 10 evra ili deli džabe jer ih ima na tone (karikiram za model) a za tu njegovu Vektru kojih ima 6 u državi papir ima samo BRC-a i Lovato, koliko sam shvatio iz nejgove priče. To znači sledeće, ako kupi AC ili bilo šta drugo, moraće sam ili majstor koji mu ugradjuje da plati papir a to će naravno svaliti na njega pošto će taj papir opet da prodaju nekom kad na kjurcu rodi nokat...
Nadam se da je sad jasnije.
Nije u pitanju oprema, svaka radi nego projekat ugradnje i certifikat da je to provereno na tom motoru, i to baš na TOM motoru.
Comment
-
-
Da dodam, da bude još jasnije, traži se papir za Juga45 koji košta 1000 evra da se izradi. Ako ja platim 1000 evra imam taj papir doživotno za taj auto i mogu to uračunati u cenu ili ne uračunati, kako god ali vlasnik Juga 45 mora imati kopiju tog papira koji sam ja platio kad pravi atest ugradnje.
Sad ide smešan deo Jugo 55 nije isti auto pa tako i za njega treba takav isti papir. To znači da egzotike od auta ko je ugradio kod nas do nove godine ugradio je a ko nije i neće
Naravno ako ovi ostanu pri odluci što je totalno apsurdno za državu sa našim potrebama, resursima i ciljevima. Poslednje iskreno sumnjam i da ima...
Comment
-
-
Originally posted by vladaomega View Postnerazumem po cemu je ta vectra posebna .euro 4 motor kaoi svaki drugi.
Ko je (pazljivo) pogledao linkove koje sam postovao mogao je da zakljuci da resenja ima, ne bas za svaki auto i svaki uredjaj. I kao sto rekoh - kome treba pomoc u vezi tog djavoljeg komada papira neka se bez ustrucavanja javi.
Inace "nerazumem" se pise odvojeno...
Comment
-
-
Originally posted by Dora View PostDa dodam, da bude još jasnije, traži se papir za Juga45 koji košta 1000 evra da se izradi. Ako ja platim 1000 evra imam taj papir doživotno za taj auto i mogu to uračunati u cenu ili ne uračunati, kako god ali vlasnik Juga 45 mora imati kopiju tog papira koji sam ja platio kad pravi atest ugradnje.
Sad ide smešan deo Jugo 55 nije isti auto pa tako i za njega treba takav isti papir. To znači da egzotike od auta ko je ugradio kod nas do nove godine ugradio je a ko nije i neće
Naravno ako ovi ostanu pri odluci što je totalno apsurdno za državu sa našim potrebama, resursima i ciljevima. Poslednje iskreno sumnjam i da ima...
Comment
-
-
To je već uvedeno ali je zbog nečega odloženo do nove godine... Ja se nadam da će biti trajno odloženo jer to stvarno nema nikakvu svrhu u našim uslovima.
Comment
-
-
Ma mislim, nemam pojma sta da kazem, mi smo zemlja u qrzu. Niko ne moze da mrzi ko Srbija/Srbi samu/same sebe...
Blago nama kad nemamo drugih tema i problema da resavano nego LPG i sertifikati. To je bre da siznes!!!
Comment
-
-
Odluka je pala (jos pre koji dan no nisam stigao da postujem) - BRC Sequent Plug & Drive i to u Hamburgu a ne u Poljskoj. Mada, kako se uzme - Poljak kod koga sam zapravo hteo da odradim ugradnju ima 3 servisa u Nemackoj i to u Hamburgu, Leverkusenu i Regensburgu:
Uz to, vec su imali jednu takvu Vectru na ugradnji:
Kad sve saberem i oduzmem (gorivo, smestaj, putnici,...) razlika u ceni je svega 250€ a buduci da mi je auto u Flensburgu i da pri povratku kuci moram proci kroz Hamburg odlucio sam se da ugradnju uradim u Nemackoj na "poljski nacin". Inace Hamburg je kazu jako lep pa buduci da tamo nikad nisam bio i da cu imacu 2,5 dana na raspolaganju...
Inace cena je 1900€...
Comment
-
Comment