Landi renco omegas.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ralesyu
    CBC Član
    • 01.01.2011
    • 27
    • Zr

Originally posted by stepa53 View Post
    Covek me pitao sta sam radio ja sam rekao i to sam polako podizao pritisak na tom zavrtnju za stelovanje dok nisam dobio rad kako treba,no naravno nikoga ne nagovaram na njemu je da odluci sta ce.
    Ja sam razmisljao da idem u servis sto je naravno i najbolje-u Kg je zastupnik za landirenzo al ja ga ubodo ovako i to mi super radi i sa potrosnjom sam zadovoljan tako da to necu nista dirati dok ovako radi.
    Hvala jos jednom na brzom odgovoru stepa 53.Ti si sasvim OK objasnio sta si ti uradio a na meni je i na svakom da proceni stepen svoje "hrabrosti" a i srece pa da pokusa to isto.Takodje i kolega keketarac koji je savetovao da bez softvera to ne diram misli najbolje.Malopre sam ocistio, tj. naprskao WD-om kontakte map senzora pa cu videti hoce li to nesto promeniti.Filtere sam menjao pre jedno 5000km (a to inace vec 2-3 puta sam odradio sam, mada mi nije bilo svejedno prvi put ) pa ne verujem da to moze biti razlog ovih problema.Inace u prvom postu sam "malko" omasio jer nisam imao servisnu knjigu pri ruci.Servis isparivaca sam radio tacno pre 37.000km a zamenu map senzora pre 27.000km...Najvise me zbunjuje cinjenica da temperatura motora i jacina gasa utice na ovaj problem??

Comment

• stepa53
      Banovan
      • 17.05.2011
      • 56
      • kragujevac
      • honda civic coupe

Isto se desavalo tako i kod mene u gradu kad se motor vise zagreje odmah prebaci na benzin a na otvorenom kad je hladjenje bolje onda ide na plin.
      Nije to nikakva hrabrost da malo zavijes to srafce i probas,nista neces upropastiti,zapamti kako je bilo uvek mozes vratiti na staro.
      Ja nisam strucnjak za plin i plinske uredjaje ali mislim da se softverski pritisak ne moze regulisati na ovom uredjaju vec samo moze da ocita koliki je pritisak, ima ovde na forumu kolege koji stvarno poznaju ovu materiju pa ce se verovatno javiti i reci svoje.

Comment

• ralesyu
        CBC Član
        • 01.01.2011
        • 27
        • Zr

Nije uspelo

Evo upravo sam zavrsio svoje pokusaje.Prvo sam malo zagrejao motor, radio je ok.Stao ugasio i posle par minuta onako toplog posao na voznju i , naravno odmah ludacko pistanje.Posto sam imao rezervne filtere , iako sam ih menjao pre 5000km, prvo sam to odradio , promenio ih i za to vreme se motor naravno ohladio.Kada sam ga upalio , radi savrseno...naravno jos je bio hladan, no posle par minuta cim se zagrejao nakon gasenje i ponovnog starta odmah neusepesno prebacivanje na plin i pistanje.E tada sam obelezio polozaj srafa na isparivacau i mic po mic pokusao sa zavijanjem, nije pomoglo, onda sam vratio na pocetnu poziciji pa krenuo sa odvijanjem , opet nista...vratio sam ga na pocetnu tacku i eto , ne da mi se .Sada sam ga ostavio da se ohladi pa cu videti hoce li hladan raditi dobro kao i ranije dok se ne zagreje.

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

Bobina Miljenko
          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• ralesyu
            CBC Član
            • 01.01.2011
            • 27
            • Zr

?

Bobina? Sala ili ozbiljna dijagnoza? ?

Comment

• rados
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2011
              • 539
              • G.Milanovac SRBIJA
              • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav kolega;moze biti da je bregasta MiljenkoSALA

Comment

• slavko_bgd
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2009
                • 771
                • Batajnica
                • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by ralesyu View Post
                Evo upravo sam zavrsio svoje pokusaje.Prvo sam malo zagrejao motor, radio je ok.Stao ugasio i posle par minuta onako toplog posao na voznju i , naravno odmah ludacko pistanje.Posto sam imao rezervne filtere , iako sam ih menjao pre 5000km, prvo sam to odradio , promenio ih i za to vreme se motor naravno ohladio.Kada sam ga upalio , radi savrseno...naravno jos je bio hladan, no posle par minuta cim se zagrejao nakon gasenje i ponovnog starta odmah neusepesno prebacivanje na plin i pistanje.E tada sam obelezio polozaj srafa na isparivacau i mic po mic pokusao sa zavijanjem, nije pomoglo, onda sam vratio na pocetnu poziciji pa krenuo sa odvijanjem , opet nista...vratio sam ga na pocetnu tacku i eto , ne da mi se .Sada sam ga ostavio da se ohladi pa cu videti hoce li hladan raditi dobro kao i ranije dok se ne zagreje.
                Idite u neki servis da se prekontroliše uređaj. Bez dijagnostike možete pokušavati u nedogled da ga popravite...
                Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• ralesyu
                  CBC Član
                  • 01.01.2011
                  • 27
                  • Zr

U pravu ste

Potpuno ste u pravu Slavku.Upravo sam na putu ka servisu koji mi je ugradio uredjaj i odrzavao ga 3god.dok je bio u garanciji.Pomislio sam da cu na forumu cuti neko iskustveno detektovanje uzroka kako bih bio siguran da necu 10 puta morati u servis jer se nikako da pogodi pravi uzrok.No videcemo danas pa veceras podnosim izvestaj.

Comment

• speedplus
                    RIP Bio nam je drug!
                    • 15.01.2007
                    • 2419
                    • LAZAREVAC

Originally posted by stepa53 View Post
                    i to sam polako podizao pritisak na tom zavrtnju za stelovanje dok nisam dobio rad kako treba.
                    nemoj me shvatiti pogrešno,ali,to ti je isto kao i kada kažeš, auto mi radi bolje,od kad sam ga ofarbao u ljubičasto

Comment

• stepa53
                      Banovan
                      • 17.05.2011
                      • 56
                      • kragujevac
                      • honda civic coupe

speedplus poredjenje je neumesno,rekao sam da mi auto nije radio na plin kako treba sada radi
                      da li je to dobro posvim parametrima ne znam i ne interesuje me , da nisam hteo da cackam oterao bih ga u krsten servis ali zadovoljstvo mi je da sam uradim i uradio sam,jel moj je auto i mogu da ga farbam po mojoj zelji kako hocu!
                      Last edited by stepa53; 17.05.2013, 17:16.

Comment

• slavko_bgd
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2009
                        • 771
                        • Batajnica
                        • Stilo 1.6 16V MW

S obzirom da speedplus i ja znamo otprilike isto o Omegas uređaju, mogu da kažem u ime obojice da je podešavanje rada motora sa ovim uređajem preko šrafa na isparivaču ravno naučnoj fantastici. Ali ako Vi kažete da je tako, onda je tako i neka bude tako.

Comment

• gorky
                          CBC Senator XXL
                          • 08.06.2007
                          • 860
                          • Vojvodina,Kikinda

mladi ste naucicete

Comment

• slavko_bgd
                            CBC Senator XXL
                            • 24.03.2009
                            • 771
                            • Batajnica
                            • Stilo 1.6 16V MW

Za ovo "mladi ste" imaš pivo kad se vidimo a za ovo "naučićete" ne znam šta bih ti pametno rekao...

Comment

• Plinadzija
                              CBC Senator XXL
                              • 29.07.2008
                              • 1514
                              • Paracin

kad naučiš samo če se kasti.
                              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• gorky
                                CBC Senator XXL
                                • 08.06.2007
                                • 860
                                • Vojvodina,Kikinda

slavko,pivo se podrazumeva ,a sledeci softver kad se pojavi nemoj da pravis uputstvo 'na ovom ekranu ovo,na onom ono',nego samo jedna slika i na njoj imbus 4,dva kruga levo, tri desno i ende...

Comment

Working...
                                X