Može li neko da mi objasni šta se dešava sa mojim plinskim uređajem, koji je od pre nekoliko dana počeo da čvakće samo pri prvom jutarnjem paljenju? Čvakatanje se dešava svaki put kad upalim hladan motor i traje par minuta. Posle toga, čvakatanje prestaje, motor dalje radi na benzin i posle postizanja temperature vode normalno prebacuje na plin i tera dalje. Da li neko zna šta li to može biti?
Landirenzo MED - zvuk dizni tokom predgrevanja
Collapse
X
-
Ne brini,ništa nije pokvareno.To je jedna od Landijevih strategija,kojom žele da,pre puštanja u rad plinskog uređaja,puste plinske brizgaljke u prazan hod,da eventualne lepljive suptanze,koje se mogu naći u unutršnjosti,ne bi uticale na loš rad iste,a samim tim i motora u prvim momentima prelaska na gas.Tako da,stanje je redovno i ispravno,to jest,tako treba
-
-
Nemojte me čekati, baš sam u gužvi ovih dana...
Landirenzo ima kalendar u ECU, od proleća do jeseni ne čuje se cvaktanje a od jeseni do proleća se čuje. To su pametni kontroleri koji znaju kad je grejna sezona u Srbiji
Speedplus je sve objasnio par postova iznad. Ta strategija predgrevanja injektora je podešena fabrički, instalateri ne vide podešavanja niti mogu menjati uslove rada strategije. Vozite i uživajte !Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
Comment
-
-
-
Originally posted by slavko_bgd View PostTa strategija predgrevanja injektora je podešena fabrički, instalateri ne vide podešavanja niti mogu menjati uslove rada strategije. Vozite i uživajte !
Comment
-
-
Pravite famu, od jednog jednostavnog programa. Sve zavisi, od postavki, koje je majstor uneo, prilikom prvog programiranja. A, cakće, zato što proverava temperaturu rashladne tećnosti i temperaturu gasa. Ako su nisko postavljene, jer bi svi hteli, da im pali na -10, pokušava da prebaci na gas. Još, ako je podešeno, da prebacuje na nižim obrtajima (normalno 1600), eto ti caktanja.
Da bi razumeli, "strategiju" Landi Renzo kompjutera, vidi se iz:
Kompletno (za znatiželjne i one, koji bi nešto da nauče):
Landi Renzo omegas software C GB.p65 - landirenzoomegassoftwar.pdf
Comment
-
-
po sećanju,treba da prestane da cakće,kad temperatura rashladne tečnosti dotigne 35 celzijusa.A nemogu sad da se setim,kako ide kad nema senzora temperature rashladne tečnosti,ali bi reko,da tu uvek cakće.Nek me dopuni Slavko,on bolje zna te pojedinosti
Comment
-
-
Ako nema ništa, onda vreme programirano za odlaganje prelaska na gas 35-255 sekundi. Za to vreme, ne bi trebalo da cakće! Povećanjem tog vremena na 3-4 minuta, trebalo bi, da obezbedi u radu na benzin, podizanje temperature rashladne tećnosti na 30 stepeni i lak prelazak na gas.
Comment
-
-
Originally posted by Franjo View PostPravite famu, od jednog jednostavnog programa. Sve zavisi, od postavki, koje je majstor uneo, prilikom prvog programiranja. A, cakće, zato što proverava temperaturu rashladne tećnosti i temperaturu gasa. Ako su nisko postavljene, jer bi svi hteli, da im pali na -10, pokušava da prebaci na gas. Još, ako je podešeno, da prebacuje na nižim obrtajima (normalno 1600), eto ti caktanja.
Da bi razumeli, "strategiju" Landi Renzo kompjutera, vidi se iz:
Kompletno (za znatiželjne i one, koji bi nešto da nauče):
Landi Renzo omegas software C GB.p65 - landirenzoomegassoftwar.pdf
1. niko ne pravi famu od programa. "zeljkoci " je postavio pitanje i dobio odgovor. Odgovor je da je normalno da "cakću" injektori u fazi predgrevanja i da se ti uslovi ne mogu ni videti ni menjati od strane instalatera.
2. kakve veze ima "caktanje" injektora sa nižim ili višim obrtajima za prebacivanje na gas?Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
Comment
-
-
1. Odnosi se na "ugrađeni kalendar". Dora je, najmanje jednom, naveo, da se dijagnostikom sve vidi. Što se vidi i iz uputstva (vizuelizacija).
2. Šta se dešava sa hladnim motorom, pri temperaturi bliskoj nuli, ako podesiš, da prebacuje na 500 rpm? Ili na 0 rpm, tj. palenje na plin? Da li u tom slučaju cakće, dok ne prihvati?
Ne zameri, stručnjak si, a ja sam po pitanju plina samo teoretičar. Ugradio mi je Dora TNG u kćerkim "aveo", iako sam plinofob.
P.S. U svojoj 74-toj godini i u sexu sam sve više teoretičar!Last edited by Franjo; 03.12.2013, 09:52.
Comment
-
-
Originally posted by Franjo View Post1. Odnosi se na "ugrađeni kalendar". Dora je, najmanje jednom, naveo, da se dijagnostikom sve vidi. Što se vidi i iz uputstva (vizuelizacija).
Inače, okačili ste potpuno zastarelo uputstvo za verziju programa koja se odavno ne koristi. Pritom, "zeljkoci" na svom Fluensu uopšte nema taj već sasvim drugi Landirenzo gasni kontroler, koji koristi sasvim drugi program i nema blage veze sa ovim koji ste Vi naveli. Ova opaska je samo da se zna da kada želimo da nekome pomognemo ili odgovorimo - potrudimo se da saznamo sve relevantne detalje a ne da pišemo koješta da bi fascinirali čitaoce i laike.
Originally posted by Franjo View Post2. Šta se dešava sa hladnim motorom, pri temperaturi bliskoj nuli, ako podesiš, da prebacuje na 500 rpm? Ili na 0 rpm, tj. palenje na plin? Da li u tom slučaju cakće, dok ne prihvati?
Postoje temperaturni uslovi za strategiju predgrevanja gas-injektora koje mi ne vidimo. "zeljkoci" je pitao zašto se predgrevanje dizni čuje sada kada je hladnije a nije se čulo letos i jesenas? Odgovor je da ne znamo, iz razloga što ne znamo koji su temperaturni limiti/uslovi za aktiviranje ili deaktiviranje te strategije. Još jednom ponavljam: tu strategiju ni u jednom programu niti vidimo niti je na bilo koji način možemo menjati. Može je menjati proizvođač na naš zahtev, to smo već radili u nekoliko slučajeva. I sve to nema apsolutno nikakve veze sa brojem obrtaja za prelazak na gas.
Originally posted by Franjo View PostNe zameri, stručnjak si, a ja sam po pitanju plina samo teoretičar. Ugradio mi je Dora TNG u kćerkim "aveo", iako sam plinofob.
P.S. U svojoj 74-toj godini i u sexu sam sve više teoretičar!
Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
Comment
-
Comment