Koji gasni uređaj u mazdu 6 2.0 TE 2008.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivan4radovic
    CBC Član
    • 04.12.2013
    • 12
    • Vrbas
    • Mazda 6 2.0 TE 2008.

Koji gasni uređaj u mazdu 6 2.0 TE 2008.

Pozdrav svim forumašima.
    Vlasnika sam mazde 6 2.0 TE 2008. Interesuje me koji gasni uređaj može da se ugradi i da li je preporučljivo, s obzirom da u svim ovlašćenim servisima govore, kako nije baš dobro. S druge strane u Velikoj Britaniji od 2010. ugrađuju gasne uređaje u nove mazde 6, ali su motori malo preuređeni.
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

moj prijatelj,vozi takvu Mazdu,već preko 100.000km na TNG.Auto radi dobro i nema znakova habanja(znamo već čega),iako na km.satu,stoji 260.000... km

Comment

• ivan4radovic
      CBC Član
      • 04.12.2013
      • 12
      • Vrbas
      • Mazda 6 2.0 TE 2008.

Originally posted by speedplus View Post
      moj prijatelj,vozi takvu Mazdu,već preko 100.000km na TNG.Auto radi dobro i nema znakova habanja(znamo već čega),iako na km.satu,stoji 260.000... km
      Jedan od razloga nezadovoljstva ljudi jeste, što prisataju da se ugradi uređaj koji je za 100, 200 evra jeftiniji, a posle ispada da je problem u autu. Čak u V. Britaniji se 50% stimuliše ugradnja gasnog uređaja u kola, što su dileri svih brendova bezrezervno prihvatili i daju garanciju u dogovoru sa proizvođačem.

Hvala na informaciji
      Last edited by ivan4radovic; 05.12.2013, 08:52.

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

Originally posted by ivan4radovic View Post
        Jedan od razloga nezadovoljstva ljudi jeste, što prisataju da se ugradi uređaj koji je za 100, 200 evra jeftiniji, a posle ispada da je problem u autu. Čak u V. Britaniji se 50% stimuliše ugradnja gasnog uređaja u kola, što su dileri svih brendova bezrezervno prihvatili i daju garanciju u dogovoru sa proizvođačem.

Hvala na informaciji
        Jedan od najvećih problema je,što nema zaštite potrošača,jer bi u tom slučaju sve bilo na svom mestu,po automatizmu.Doveli bi se onda u red i potrošači i instalateri

Comment

• ivan4radovic
          CBC Član
          • 04.12.2013
          • 12
          • Vrbas
          • Mazda 6 2.0 TE 2008.

Jedan od najvećih problema je,što nema zaštite potrošača,jer bi u tom slučaju sve bilo na svom mestu,po automatizmu.Doveli bi se onda u red i potrošači i instalateri
          Pitanje u vezi tvog prijatelja. Da li ima ugrađene Flash lube (kapaljke) sa gasnim uređajem i koji je brend ugradio.

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

nema Flash lube,a uređaja je promenio,bar jedno 5 komada,kako se pojavi nešto novo,prvo probamo na njegovom autu tako da,ne biraj brend već majstora,a on će ti savetovati šta je dobro

Comment

• ivan4radovic
              CBC Član
              • 04.12.2013
              • 12
              • Vrbas
              • Mazda 6 2.0 TE 2008.

Originally posted by Dora View Post
              Vrbas je čuveno mesto na ovom forumu
              Pozdrav i dobrodošao
              Hvala na dobrodošlici.
              Imam jednu nedoumicu u vezi ugradnje gasnog uređaja u moj auto. Dosta je toga rečeno na forumu, i pročitao sam skoro sve tvoje postove (Dora) i koliko sam mogao da steknem utisak je taj, da je od najvažnije stvari prvo ko ti je ugradio, a drugo koji uređaj. I u ovom slučaju važi, možda grešim "nisam bogat da kupujem jeftine stvari".
              Dobio sam više ponuda za ugradnju gasnog uređaja, prema skromnom znanju od dobijenih ponuda u izbor su ušli brendovi: LPG Tech, Stag, Zavoli.
              S obzirom da imaš iskustva u ovim stvarima, koji od sistema vredi te pare i naravno koji najviše odgovara ovom modelu auta.

Hvala na odgovoru.

PS. Postavljam ovde pitanje, a otvorio sam temu (http://cbc.rs/showthread.php/44869-K...-6-2-0-TE-2008), s obzirom da nisu otvarane teme za ovaj model auta.
              Last edited by ivan4radovic; 06.12.2013, 00:22.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Premestio sam poruku, tamo se samo pozdravljamo i dobrodošlicamo

Ukratko,
                Svaki serviser ima nekog svog favotirta od uredjajaa svaki vlasnik vozila ima samo svoj jedan uredjaj u autu. Teško ćeš naći servisera koji je ugradjivao više tipova uredjaja u taj auto a vlasnika sa više takvih Mazdi koje imaju različite uredjaje ćeš još teže naći..

To bi bio moj odgovor, sem onog biraj servis, sve ostalo je luk i voda...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ivan4radovic
                  CBC Član
                  • 04.12.2013
                  • 12
                  • Vrbas
                  • Mazda 6 2.0 TE 2008.

Originally posted by Dora View Post
                  Premeszio sam poruku, tamo se samo pozdravljamo i dobrodošlicamo

Ukratko,
                  Svaki serviser ima nekog svog favotirta od uredjajaa svaki vlasnik vozila ima samo svoj jedan uredjaj u autu. Teško ćeš naći servisera koji je ugradjivao više tipova uredjaja u taj auto a vlasnika sa više takvih Mazdi koje imaju različite uredjaje ćeš još teže naći..

To bi bio moj odgovor, sem onog biraj servis, sve ostalo je luk i voda...

Ono što sam čuo vezano za gasne uređaje jeste da se ljudi žale nakon ugradnje, a prečutkuju da su ugradili uređaj koji je jeftiniji, a ne koji je predviđen za određene modele, jer na tržišti se cena kreće od 350 evra do 650 evra.

Ovo sam dobio od ljudi na upit "Koji gasni uređaj" firme rade sa oba gasna uređaja.

"Stag uredjaj je dobar ali po softverskim mogucnostina LPG TECH je mnogo napredniji i sufisticiraniji.On sam po sebi ima autofull adaptaciju sto znaci da sam kopira benzinsku mapu u svim rezimima voznje i to prenosi na plinski racunar a kod Staga je to malo drugacije.Zahteva da se steluje i dopravlja mapa da bi se doslo do najpribliznijih parametara".

a sa druge strane ista firma navodi da STAG 4 plus ima tzv. "Mazda opcija". Poslao sam upit da mi pojasne šta to znači.

To znači da pored dobrog servisa je bitno i da servis prati inovacije na ovom polju, sobzirom da je ekspanzija u Evropi, čak i u zemljama koje tradicionalno imaju malo automobila na gas, gde se od strane dilera vrši pritisak na proizvođače da prilagode agregate na konverziju na gas. Npr. mazda 3 i 6 se u Velikoj Britaniji prodaje kod dilera sa ugrađenim gasom, slično je i u Italiji), koje sada zbog modernijih agregata stavljaju akcenat na usavršavanje gasnih uređaja i softvera koji ih prate. To znači da na kraju možete imati i dobrog majstora, ali ako ugradi brend za koji je iz nekih razloga vezan, može se desiti da ste ugradili model kojeg je vreme pregazilo, po istoj ceni kao i model novije generacije.
                  Last edited by ivan4radovic; 08.12.2013, 20:41.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ko ti nudi taj LPG TECH?
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ivan4radovic
                      CBC Član
                      • 04.12.2013
                      • 12
                      • Vrbas
                      • Mazda 6 2.0 TE 2008.

Macedo servis Beograd Zastupnici za STAG i LPGTECH http://lpgtech.rs/ponuda-proizvoda/tech-320-obd/

Comment

• ivan4radovic
                        CBC Član
                        • 04.12.2013
                        • 12
                        • Vrbas
                        • Mazda 6 2.0 TE 2008.

[QUOTE=ivan4radovic;607566]
                        a sa druge strane ista firma navodi da STAG 4 plus ima tzv. "Mazda opcija". Poslao sam upit da mi pojasne šta to znači.

Ovo je odgovor na pitanje šta je tzv. MAzda opcija u ponuđenim uređajima STAG 4 plus, s obzirom da je njihova preporuka bila LPHTECH 320

Postovani

Mazda lening opcija je koja se vrlo retko koristi i namenjena je za starije tipove mazda motore
                        Vase vozilo je novije generacije i nema potrebu za tu opciju vec ima potrebu za idealnu smesu tacnije kalibracije zato se i preporucuje uredjaj koji ima tu sposobnost

Comment

• ivan4radovic
                          CBC Član
                          • 04.12.2013
                          • 12
                          • Vrbas
                          • Mazda 6 2.0 TE 2008.

Originally posted by ivan4radovic View Post
                          Macedo servis Beograd Zastupnici za STAG i LPGTECH http://lpgtech.rs/ponuda-proizvoda/tech-320-obd/
                          http://stag.rs/info/proizvodi/
                          Ovo je odgovor na pitanje šta je tzv. MAzda opcija u ponuđenim uređajima STAG 4 plus, s obzirom da je njihova preporuka bila LPHTECH 320

Postovani

Mazda lening opcija je koja se vrlo retko koristi i namenjena je za starije tipove mazda motore
                          Vase vozilo je novije generacije i nema potrebu za tu opciju vec ima potrebu za idealnu smesu tacnije kalibracije zato se i preporucuje uredjaj koji ima tu sposobnost

Ovo su ponude
                          LPGTECH 324 obd full autoadaptation, OMVL CPR (163HP), OMVL FAST- by WESTPOT USA. Redovna cena ugradnje iznosi 530 eur, ali je trenutno na AKCIJI cena 460 eur, za gotovinsko plaćanje. Garancija je 7 godina ili 150.000 km. Uz ugradnju dobijate: GRATIS svećice BRISK LPG Silver, punjač kod rezervoara za gorivo (ukoliko postoji mogućnost), BESPLATNU dijagnostiku benzinskog sistema (ECU) i proveru izuvnih gasova.

LPGTECH 304 full autoadaptation, OMVL CPR (163HP), OMVL FAST- by WESTPOT USA. Redovna cena ugradnje iznosi 500 eur, ali je trenutno na AKCIJI cena 430 eur, za gotovinsko plaćanje. Garancija je 7 godina ili 150.000 km. Uz ugradnju dobijate: GRATIS svećice BRISK LPG Silver, punjač kod rezervoara za gorivo (ukoliko postoji mogućnost), BESPLATNU dijagnostiku benzinskog sistema (ECU) i proveru izuvnih gasova.

LPGTECH 304 full autoadaptation, OMVL CPR (163HP), OMVL FAST- by WESTPOT USA. Redovna cena ugradnje iznosi 580 eur, ali je trenutno na AKCIJI cena 510 eur, za gotovinsko plaćanje. Garancija je 7 godina ili 150.000 km. Uz ugradnju dobijate: GRATIS zimske gume 14,15,16 , punjač kod rezervoara za gorivo (ukoliko postoji mogućnost), BESPLATNU dijagnostiku benzinskog sistema (ECU) i proveru izuvnih gasova.
                          Last edited by ivan4radovic; 09.12.2013, 19:27.

Comment

• speedplus
                            RIP Bio nam je drug!
                            • 15.01.2007
                            • 2419
                            • LAZAREVAC

Znači,na poklon dobijaš 200eu(manje-više),što je ujedno i interesantno i zabrinjavajuće

Comment

• ivan4radovic
                              CBC Član
                              • 04.12.2013
                              • 12
                              • Vrbas
                              • Mazda 6 2.0 TE 2008.

Znači,na poklon dobijaš 200eu(manje-više),što je ujedno i interesantno i zabrinjavajuće
                              Naravno, to može da bude sumljivo, ali smo svedoci da su cene svega u poslednje vreme pale zbog jako visokih marži kje su uzimane na račun krajnjih kupaca, pa čak vidimo da i kod tradicionalnih nemačkih automobila, koji drže cenu, cene su kod dilera u poslednje vreme na dobrim akcijama.

Naravno, očekujem odgovor od dilera automobila u V. Britaniji u vezi brendova koje sam naveo, gde je ekspanzija u ugradnjama gasa. Kada odgovor dobije, kačim ga.

Comment

Working...
                              X