Za početak ugasi plin i vozi na benzin bar 80 km. Onda tako na benzin otidji do drugara pa resetujte LPG liniju a i ne morate ali morate uraditi kalibraciju pre bilo kakve vožnje na plin.
VEOMA VAŽNO, pre kalibracije podigni pritisak na bar 1.3 i izaberite u padajućem meniju HANA dizne.
Veće vreme ubrizgavanja na benzinu može biti posledica neispravnosti motora ali i posledica nepravilnog rada na gasu gde konstantno nedostaje goriva.
Hana dizne se kupuju za odredjene kilovate i ne podešavaju se. Boja fonta na nalepnici odredjuje kapacitet.
Isparivač nisi naveo koji je ili ja nisam video, naravno da ako je slab neće raditi.
Vidi se da je kalibracija radjena na pritisku 1.4 a sad je oko 1, neko je nešto čačkao. Motor će da ti rikne kao žviždaljka ukoliko nastaviš da voziš na plin sa ovim "podešavanjem"
Minimalni pritisak je baš minimalan, to mora biti najmanje bar 0.5
Imam sajlu gasa,a za ostalo pravo da ti kazem pojma nemam
nego jel ima jos neko neku ideju sta moze da bude problem i sta dalje ?
Zanemari moje predhodno pisanje, odnosilo se na 735i sa ASC/EML.
Prvo provjeri jeli ti uredu termostat na autu znaju zaglaviti ako se sipa obična voda a naši plinoinstalateri (čast izuzecima) to obožavaju. Kazaljka tewmperature uspravno na instrument tabli znači da je motor zagrijan na 83-85 stepeni. Ako stoji uspravno a dijagnostika plina pokazuje 70 ili manje provjeri gdje je uzeta voda za isparivač. Na tom autu se vrlo lako može desiti da je uzeta poslije ventila za grijanje i onda imaš problem. Postoji mogućnost da je odabran pogrešan senzor u konfiguraciji plina.
BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300 Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C
nije me bilo neko vreme,radio sam pa nisam ni stizao da se bakcem nesto mnogo oko auta ... ali problem sam uglavnom uspeo da resim sa drugarom
problem je bio u isparivacu,kome je otisla membrana i pustao plin kako drugar kaze ...
auto je bio ugasen i kaze on cek da vidim nesto i skine ono crevo sa isparivaca,kad je to pocelo da siklja pljin do plafona neke dve sekunde i posle je prestao ali je i dalje pustao plin,kako vreme prolazi manje ali pusta ... zamenili smo isparivac,on mi je dao drugi...stavili,uradili to kalibrisanje...
e sad ona narandzasta ili zuta linija koja je bila na 1,7 ili 1,8 se spustila na jedan i auto sad radi savrseno,mozda malo slabije ide al ide ... vreme ubrizgavanja ono sto je rekao dora je sad normalno,tako barem kaze drugar ...
ali nejga i dalje kopka zasto izlazi ta "lezeca mapa" i nije kao kod ostalih automobila,on misli da je to zato sto je motor full grup,ako sam dobro zapamtio,pa jel ima neke veze to sa tim ?
Za početak ugasi plin i vozi na benzin bar 80 km. Onda tako na benzin otidji do drugara pa resetujte LPG liniju a i ne morate ali morate uraditi kalibraciju pre bilo kakve vožnje na plin.
VEOMA VAŽNO, pre kalibracije podigni pritisak na bar 1.3 i izaberite u padajućem meniju HANA dizne.
Veće vreme ubrizgavanja na benzinu može biti posledica neispravnosti motora ali i posledica nepravilnog rada na gasu gde konstantno nedostaje goriva.
Ne znam šta očekuješ da ti se kaže. Nema slike nisi napisao osnovne podatke kako je sada i hoćeš da ti neko pomogne oko ležeće mape koja ne postoji sem kod tebe.
Odeš kod nekog ko zna šta da radi...
735i M30 nije full group nego polu sequent. Velika je razlika. Puca tri pa tri dizne.
BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300 Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C
Comment