ne poznajem do kraja AC sistem,tako da neznam dali imaš u opcijama software-a funkciju obogaćenja-osiromašenja smeše u opterećenju/ubrzanju,koja može pomoći da se ispegla ta knedla prilikom dodavanja gasa.Što se tiče ler-a,probaj se igrati sa strategijama,vezanim za taj režim rada motora.
BMW auto gas
Collapse
X
-
Originally posted by Dora View PostTaj Stag ima mogućnost (trebalo bi) da se vrši korekcija na 3D mapi za baš ler pa to možda treba izvršiti...
Comment
-
-
Jedna vrlo važna stvar kod tog motora je mjesto odakle se uzima vakum pošto M54 ima duplu usisnu granu tj. DISA plus dodatno doziranje zraka na leru pred same dizne.
Nema potrebe za bušiti usisnu granu jer gdje je got probušiš na vidnom mjestu neće dobro raditi na leru. Postoje na zadnjoj strani usisne grane ispod filtera kabine 3 sise za vakum, 2 male i 1 velika. Na jednoj maloj je već vakum od benzinskog filtera sa regulatorom pritiska druga je blindirana sa gumenim čepom. Treba skinuti čep i uštekati vakum za isparivač i MAP. Meni je kollega izbušio granu ali sam odmah shvatio gdje je greška. Auto se gasilo i trzalo na polasku i takođe je u nekim režimima imalo neznatne trzaje na tempomatu. Čim sam prebacio crijevo auto može i uzbrdo krenuti bez gasa na plinu što prije nije bio slučaj ni po ravnom a pritisak isparivača je poprilično stabilan.BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C
Comment
-
Comment