Evo da vam i ja iznesem moju muku. Pre skoro godinu dana kupio sam Ford Focus 1.6 16V 2000god sa upravo ugradjenim Stag 200-4. Kako sam ja iz inutrasnjosti, iz jednog mestasca daleko dole juzno
gde nema plinadzija morao sam za bilo kakvu intervenciju da idem do Nisa sto mi je pravilo troskove. U gradui sa umerenom voznjom mi je trosio 10-11l, a na otoreno pri brzini 90-110km/h bez klima 8.3, napominjem da ova gradska voznja nije kao u BG u spicu vec sa mnogo manje semafora i cekanja u mestu. Citao sam na raznim forumima da ljudima ovaj Focus u gradu trosi 8-9l sto je za 2l manje nego meni. Potrosnju sam testirao tako sto ga vozim na plin dok ga ne potrosim do kraja tj. dok ne prebaci na benzin uz ono pistanje bipera, pa sipam 10l plin pa dok ne predje na benzin. Inace posto je bilo toplo vreme brzo mi prebaci na plin dok u zimskom periodu traba malo vise dok ne prebaci na plin. Jednom prilikom dok sam bio u Nisu nekim drugim poslom obisao sam 4-5 plinadzija i trazio im da mi podese plin. Svi su me odbijali govoreci da imaju puno posla i da ne mogu da naprave plinsku mapu vec da idem tamo gde sam ugradio plin! Samo jedan pristao i covek mi je azurirao softver na plinskom racunaru koji je bio iz star i ubacio poslednju verziju i podesio mi plinsku mapu. Stare se nisu poklapale a ove sad se poklapaju (pokazao mi je na laptopu).
nakon toga je nastao problem, sada u gradu trosi 12-14 a na otvorenom 9
. Posle mesec dana sam se vratio kod njega na rekalmaciju i ponovo je mapu nesto dirao i jednostavno me je otkacio da je to normalna potrosnja i da ne moze manje.
Kako sam ja tehnicko lice, covek u srednjem dobu, resio sam da pokusam da resim problem, kupio intrfejs, prelistavao DORINE postove ... i napravio par slicica postavki i mapa, mozete li mi dati sugestije kako da resim problem!
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]

nakon toga je nastao problem, sada u gradu trosi 12-14 a na otvorenom 9

Kako sam ja tehnicko lice, covek u srednjem dobu, resio sam da pokusam da resim problem, kupio intrfejs, prelistavao DORINE postove ... i napravio par slicica postavki i mapa, mozete li mi dati sugestije kako da resim problem!

Comment