Landirenzo Omegas, Rail dizne i prebacivanje benzin-gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Vidi ovako, ECU omegas,kao i svaki drugi,može raditi dobro sa bilo kojim injektorima,pod uslovom da u sebi sadrži parametre rada tih injektora.Međutim konkretno Omegas(verzija koju ti imaš) podržava samo Med,Matrix i Keihin.Svako odstupanje od toga je moguće,ali to jako mali broj servisera zna da ukomponuje,da radi kako treba,pa ni tad to ne bude perfektno,ali može se reći da je zadovoljavajuće.Nekad su uređaji koštali puno,pa je bio problem(finansijski) menjati celu prednjicu ili stavljati nove skupe injektore.Danas je to jako povoljno,ako poredimo sa prošlošću i nikad neće biti jeftinije.

Comment

• dulegolub
      CBC Član
      • 04.12.2007
      • 45
      • Beograd, Voždovac

Vrlo korisne informacije. Nisam do sada razmišljao o zameni prednjice, koje ću svakako uzeti u obzir.
      Šta se sve onda menja?

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

ECu,kablaža,senzori,reduktor,injektori,prekidač u kabini,... i dobijaš garanciju na najmanje 24meseci,ako ugradiš prosečan uređaj

Comment

• rados
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2011
          • 539
          • G.Milanovac SRBIJA
          • OPEL ASTRA G Z16XE

to ti je isto ono sto smo ti i ja i Dora pisali,za cenu MED injektora dobijes skoro celu prednjicu.ako su ti bile medove dizne u softveru stavite injektor tip landi,size-zelene small,crne-medijum.senzor pritiska gasa ako ti ji BOSCH-cekiraj njega,ako ti je SENSATA onda njega i podesite mapu.

Comment

• dulegolub
            CBC Član
            • 04.12.2007
            • 45
            • Beograd, Voždovac

Nekako nisam o menjanju cele prednice odmah razmišljao kao o realnom rešenju.
            Raspitaću se o svim ovim opcijama i tek onda odlučiti.
            A što se tiče tipa injektora trenutno mi jedino dozvoljava matrix a sve ostalo pa i Landi prijavljuje kao nekompatibilno.
            Last edited by dulegolub; 02.12.2014, 09:01.

Comment

• rados
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2011
              • 539
              • G.Milanovac SRBIJA
              • OPEL ASTRA G Z16XE

otvoris program kliknes na F1 ,injektor tip-landi,otvaraju se dva prozora kliknes DA pa DA i ucitava promene podesavanja,posle ides na F5 odaberes koji ti je senzor pritiska i temp gasa BOSCH ILI SENSATA

Comment

• dulegolub
                CBC Član
                • 04.12.2007
                • 45
                • Beograd, Voždovac

Kada izaberem senzor i kliknem na "Guided search for..." zaglavi mi program, bilo da to pokušam sa upaljenim motorom ili samo na kontaktu.

Ako probam autokalibraciju tada mi pokaže da su neodgovarajući injektori izabrani. Nisam ranije ovo dobro rekao.

Svakako sam odlučio da ne pokušavam sam ništa dalje. Ići će kod majstora, samo da odlučim da li samo preporučene dizne ili celi predni deo instalacije.

Comment

• hare011
                  CBC Član
                  • 22.03.2009
                  • 84
                  • Beograd
                  • Hyundai Accent

Pozdrav svima

Ja sam takvu budzevinu napravio sebi i radi veoma dobro.Ne moze da ti rade 3 Ohma crvene dizne na landirenzo omegas centrali.Uzmi nove zute valtek dizne i busi na 2,2mm. Za tvoju kubikazu i konjazu ne diraj hod dizni vec koristi fabricki 0,45mm(ne treba ti komparater).U softveru samo prebaci na MED dizne i to small jer su ti bile MED zelene na autu.I samo odradi kalibraciju i nadimaj sto kaze Rados.
                  Bilo bi dobro da imas OBD dijagnostiku i da proveris trimove kako ne bi vozio na siromasnoj smesi.

Dali ovakva budzevina moze proci reatest koji moramo da radimo svakih 5 godina?
                  Last edited by hare011; 08.12.2014, 23:21.

Comment

Working...
                  X