Evo ovako danas sam skino uvodnike na diznama i ispostavilo se da su 2mm dal sam ja lud ili sta nemam pojma borer od 2mm ide taman zatim to nisam vise nista dirao smanjio sam pritisak na 1.14 i odvezo benzin plin mapu i evo kako izgleda po vama da li jos uvek su male dizne i kako vam sad mapa izgleda da napomenem da nisam dirao mnozilac znaci samo voznja plin benzin i autokalibracija.Kalibracija je prosla bez gresaka napisao je samo da podesim u vonji mnozilac.Izvinjavam se ako obimno objasnjavam samo jos da napomenem da ne pomera vise vreme benz dizni na plinu kad radi u leru.
Ovo je lep primer za jednu temu koju sam danas zaključao i pokazuje baš fino šta autokalibracija uradi, to jest ništa pametno...
Nema razloga da vozaš kola ako ne podešavaš. Naspram vremena benzinskih i gasnih dizni lako se zaključi da su baš male a množilac nije pogodio jer iako je diga opreviše ne poklapaju se crte.
Sad da bi to bilo ok, treba proveriti hod dizni sa komparatorom, treba dodati još 0.2 promer rupe, i pustiti ponovo kalibraciju. Množilac treba da počinje izmedju 1.2 i 0 ... Peći na tihoj vatri dok ne porumeni a onda izvaditi iz rerne i uživati...
Poslednje je naravno šala ali znači probati, probati i samo probati rekao je Ja
Shvatio sam da ako se smanji pritisak na isparivacu raste mnozilac ako sam u pravu sto znaci da povecanjem dizne bi se to korigovalo ako se ne varam znaci probusiti za 0.2 i ponoviti kalibraciju.Mapu nisam stelovo iz razloga sto me ovo zanimalo hvala na sugestjama.
Perpetum mobile još nema ali biće.. U jedinici vremena treba postići toliko goriva. To može na više načina ako su faktori prečnik otvora, pritisak fluida i hod (otvorenost) ventila.
Pravilnom kombinacijom se dobija idealan rezultat.
Na prvoj je množilac bio dobar ali si imao malo gasa, to se moglo ispeglati podizanjem množioca. Ono što nije valjalo je pritisak, prevelik je i nepotreban.
Na drugoj imaš katastrofalan množilac zato što si smanjio pritisak na normalu ali imaš višak gasa što je dobro za motor, neće praviti štetu ali ne valja zadžep i verovato će paliti mil lampicu.
Može se smanjiti množilac da se crte poklope ali će i dalje biti visoko i biće problem kad treba otići uobrtaje.
To ti je kao tolerncija plus minus, idealno je kad je na nuli a može ako je u toleranciji do granica. Može naravno preko kao u primeru ali nije dobro iako auto ide...
Ok ne znam koliko je stete ova stara mapa uradila za ovu godinu auto za sad ne trosi ulje.Korigovacu mapu razbusivanjem dizni na 2.2mm nadam se da ce to spustiti mnozilac
Nemam druze komparator i iskreno i da imam ne bi znao kako se podesava.Nadam se da ce biti oke ovo sa povecanjem dizne na 2.2mm da mogu da smanjim pritisak na normalu i mnozilac da se vrati u normalu.
pa što si ga spuštao,s oproštenjem, u režimima viskokog opterećenja????? nevalja ti to.Ajd opet autokalibraciju,pa kreni malo po malo da pomeraš mapu.Nemože ovako mapa na tom autu.Ovako nešto može samo za space-shutle
nisu to visoki obrtaji,već režimi visokog opterećenja motora,što znači da mogu krenuti već od 600rpm,a završavaju na "dok se motor ne raspaden od obrtaja"
Comment