Nije losa ideja
G4 1.6 16v
Collapse
X
-
Evo ovako danas sam skino uvodnike na diznama i ispostavilo se da su 2mm dal sam ja lud ili sta nemam pojma borer od 2mm ide taman zatim to nisam vise nista dirao smanjio sam pritisak na 1.14 i odvezo benzin plin mapu i evo kako izgleda po vama da li jos uvek su male dizne i kako vam sad mapa izgleda da napomenem da nisam dirao mnozilac znaci samo voznja plin benzin i autokalibracija.Kalibracija je prosla bez gresaka napisao je samo da podesim u vonji mnozilac.Izvinjavam se ako obimno objasnjavam samo jos da napomenem da ne pomera vise vreme benz dizni na plinu kad radi u leru.

Comment
-
-
Ovo je lep primer za jednu temu koju sam danas zaključao i pokazuje baš fino šta autokalibracija uradi, to jest ništa pametno...
Nema razloga da vozaš kola ako ne podešavaš. Naspram vremena benzinskih i gasnih dizni lako se zaključi da su baš male a množilac nije pogodio jer iako je diga opreviše ne poklapaju se crte.
Sad da bi to bilo ok, treba proveriti hod dizni sa komparatorom, treba dodati još 0.2 promer rupe, i pustiti ponovo kalibraciju. Množilac treba da počinje izmedju 1.2 i 0 ... Peći na tihoj vatri dok ne porumeni a onda izvaditi iz rerne i uživati...
Poslednje je naravno šala ali znači probati, probati i samo probati rekao je Ja
Comment
-
-
Shvatio sam da ako se smanji pritisak na isparivacu raste mnozilac ako sam u pravu sto znaci da povecanjem dizne bi se to korigovalo ako se ne varam znaci probusiti za 0.2 i ponoviti kalibraciju.Mapu nisam stelovo iz razloga sto me ovo zanimalo hvala na sugestjama.
Comment
-
-
Perpetum mobile još nema ali biće.. U jedinici vremena treba postići toliko goriva. To može na više načina ako su faktori prečnik otvora, pritisak fluida i hod (otvorenost) ventila.
Pravilnom kombinacijom se dobija idealan rezultat.
Comment
-
-
Na prvoj je množilac bio dobar ali si imao malo gasa, to se moglo ispeglati podizanjem množioca. Ono što nije valjalo je pritisak, prevelik je i nepotreban.
Na drugoj imaš katastrofalan množilac zato što si smanjio pritisak na normalu ali imaš višak gasa što je dobro za motor, neće praviti štetu ali ne valja zadžep i verovato će paliti mil lampicu.
Može se smanjiti množilac da se crte poklope ali će i dalje biti visoko i biće problem kad treba otići uobrtaje.
To ti je kao tolerncija plus minus, idealno je kad je na nuli a može ako je u toleranciji do granica. Može naravno preko kao u primeru ali nije dobro iako auto ide...
Comment
-
Comment