G4 1.6 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • canibal86
    CBC Veteran
    • 07.03.2010
    • 155
    • Sid

Nije losa ideja

Comment

• canibal86
      CBC Veteran
      • 07.03.2010
      • 155
      • Sid

Evo ovako danas sam skino uvodnike na diznama i ispostavilo se da su 2mm dal sam ja lud ili sta nemam pojma borer od 2mm ide taman zatim to nisam vise nista dirao smanjio sam pritisak na 1.14 i odvezo benzin plin mapu i evo kako izgleda po vama da li jos uvek su male dizne i kako vam sad mapa izgleda da napomenem da nisam dirao mnozilac znaci samo voznja plin benzin i autokalibracija.Kalibracija je prosla bez gresaka napisao je samo da podesim u vonji mnozilac.Izvinjavam se ako obimno objasnjavam samo jos da napomenem da ne pomera vise vreme benz dizni na plinu kad radi u leru.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ovo je lep primer za jednu temu koju sam danas zaključao i pokazuje baš fino šta autokalibracija uradi, to jest ništa pametno...

Nema razloga da vozaš kola ako ne podešavaš. Naspram vremena benzinskih i gasnih dizni lako se zaključi da su baš male a množilac nije pogodio jer iako je diga opreviše ne poklapaju se crte.
        Sad da bi to bilo ok, treba proveriti hod dizni sa komparatorom, treba dodati još 0.2 promer rupe, i pustiti ponovo kalibraciju. Množilac treba da počinje izmedju 1.2 i 0 ... Peći na tihoj vatri dok ne porumeni a onda izvaditi iz rerne i uživati...

Poslednje je naravno šala ali znači probati, probati i samo probati rekao je Ja
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
          CBC Veteran
          • 07.03.2010
          • 155
          • Sid

Shvatio sam da ako se smanji pritisak na isparivacu raste mnozilac ako sam u pravu sto znaci da povecanjem dizne bi se to korigovalo ako se ne varam znaci probusiti za 0.2 i ponoviti kalibraciju.Mapu nisam stelovo iz razloga sto me ovo zanimalo hvala na sugestjama.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Perpetum mobile još nema ali biće.. U jedinici vremena treba postići toliko goriva. To može na više načina ako su faktori prečnik otvora, pritisak fluida i hod (otvorenost) ventila.
            Pravilnom kombinacijom se dobija idealan rezultat.

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
              CBC Veteran
              • 07.03.2010
              • 155
              • Sid

Shvatam poentu,ova mapa sad u ondosu na proslu da li je losija ili bolja?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Na prvoj je množilac bio dobar ali si imao malo gasa, to se moglo ispeglati podizanjem množioca. Ono što nije valjalo je pritisak, prevelik je i nepotreban.
                Na drugoj imaš katastrofalan množilac zato što si smanjio pritisak na normalu ali imaš višak gasa što je dobro za motor, neće praviti štetu ali ne valja zadžep i verovato će paliti mil lampicu.

Može se smanjiti množilac da se crte poklope ali će i dalje biti visoko i biće problem kad treba otići uobrtaje.

To ti je kao tolerncija plus minus, idealno je kad je na nuli a može ako je u toleranciji do granica. Može naravno preko kao u primeru ali nije dobro iako auto ide...

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
                  CBC Veteran
                  • 07.03.2010
                  • 155
                  • Sid

Ok ne znam koliko je stete ova stara mapa uradila za ovu godinu auto za sad ne trosi ulje.Korigovacu mapu razbusivanjem dizni na 2.2mm nadam se da ce to spustiti mnozilac

Comment

• hare011
                    CBC Član
                    • 22.03.2009
                    • 84
                    • Beograd
                    • Hyundai Accent

Ako imas komparater probaj da povecas hod dizni.To ti je treca promenjiva.

Comment

• canibal86
                      CBC Veteran
                      • 07.03.2010
                      • 155
                      • Sid

Nemam druze komparator i iskreno i da imam ne bi znao kako se podesava.Nadam se da ce biti oke ovo sa povecanjem dizne na 2.2mm da mogu da smanjim pritisak na normalu i mnozilac da se vrati u normalu.

Comment

• canibal86
                        CBC Veteran
                        • 07.03.2010
                        • 155
                        • Sid

Drugari evo mape posle dodatnog razbusivanja dizni nize od ovoga mnozilac nisam uspeo da spustim.

Comment

• speedplus
                          RIP Bio nam je drug!
                          • 15.01.2007
                          • 2419
                          • LAZAREVAC

pa što si ga spuštao,s oproštenjem, u režimima viskokog opterećenja????? nevalja ti to.Ajd opet autokalibraciju,pa kreni malo po malo da pomeraš mapu.Nemože ovako mapa na tom autu.Ovako nešto može samo za space-shutle

Comment

• canibal86
                            CBC Veteran
                            • 07.03.2010
                            • 155
                            • Sid

Znaci na dobrom sam putu samo da ustimam mapu u visokim obrtajima

Comment

• speedplus
                              RIP Bio nam je drug!
                              • 15.01.2007
                              • 2419
                              • LAZAREVAC

nisu to visoki obrtaji,već režimi visokog opterećenja motora,što znači da mogu krenuti već od 600rpm,a završavaju na "dok se motor ne raspaden od obrtaja"
                              Last edited by speedplus; 24.12.2014, 14:39.

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

sto bi dora reko: " zuta linija ti je ko vo kad pisa"
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                                X